Kumaha badai ngabentuk

Badai

Badai. Hiji kecap megah anu anjeun hoyong ngupingkeun unggal tungtung usum panas, utamina upami curah hujan parantos handap. Aranjeunna nyandak hujan anu ditunggu-tunggu, tapi aranjeunna ogé tiasa nyandak lampu sababaraha jam, ku cara mawa langit mendung.

Nanging, upami kaayaan anu leres aya, éta tiasa janten fenomena meteorologis berpotensi musnah, sapertos siklon extratropical, anu anginna tiasa niup langkung ti 119km / jam. Hayu urang terang kumaha badai kabentuk.

Kumaha badai kabentuk?

Siklonna

Badai, zona tekanan rendah, atanapi siklon, sapertos anu disebatna kadang-kadang, wujud dina Intertropical Convergence Zone (ITCZ), nalika payun anu tiis ngaganggu anu haneut. Dina ngalakukeun kitu, jisim hawa panas, muter sareng tungtungna kajebak di jerona. Hawa panas anu kajebak ieu disebat squall, anu muterkeun jarum jam di Hémisfér Kalér, atanapi jarum jam di Hémisfér Kidul.

Aranjeunna pakait sareng angin ngahiliwir y élévasi atmosfir, anu nutupan langit ku méga.

Jenis ribut

Hurricane Katrina

Sababaraha jinis badai dibédakeun:

  • Siklon tropis: Katelah badai tropis, topan sareng topan, éta mangrupikeun siklon anu kabentuk dina sagara tropis biasana. Aranjeunna ngagaduhan luas tekanan anu handap dina permukaan sareng tekanan tinggi di tingkat luhur atmosfir. Aranjeunna ngahasilkeun angin 120km / jam atanapi langkung luhur.
  • Siklon ekstratropis: Éta diwangun dina garis lintang anu langkung ageung ti 30º, sareng diwangun ku dua atanapi langkung massa hawa.
  • Siklon subtropis: mangrupikeun siklon anu bentukna lintang di garis katulistiwa.
  • Siklon kutub: siklon ieu berkembang gancang pisan, ngan dina 24 jam. Diaméterna aya sababaraha ratus kilométer sareng anginna kuat, sanaos kirang kuat tibatan angin topan.
  • Mesositikon: Mangrupikeun pusaran udara sakitar 2 dugi 10 km diaméterna anu kabentuk dina sajumlah badai anu katelah supercell. Nalika awan murag, laju rotasi dina lapisan handap naék, janten awan corong ngabentuk anu tiasa nyababkeun puting beliung.

Badai mangrupikeun fenomena anu pikaresepeun, henteu saur anjeun?


Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Antonio cenahna

    Halo, kuring maca yén "Hawa panas anu kajebak ieu disebat squall, anu muterkeun jarum jam di Hémisfér Kalér, atanapi jarum jam di Hémisfér Kidul."
    Upami teu lepat mah, anticyclones di Hemisphere Kalér muterkeun jarum jam.
    Pasti aya hal anu luput ti kuring, tapi kuring jauh tina paham kana hal ieu.