Kumaha awan ngaleungitkeun?

 

Cumulus humilis

Pangwangunan awan éta langkung laun, écés, nalika prosés anu asalna aranjeunna bakal lumangsung. Tapi faktor anu sanés tiasa ngahalangan ngabalukarkeun leungit tina tetesan cai atanapi kristal és tina awan sapertos pemanasan udara, présipitasi sareng pergaulan sareng hawa anu sakurilingna anu langkung garing.

Awan tiasa dipanaskeun ku nyerep radiasi surya atanapi terestrial, tapi duanana fenomena relatif lemah dibandingkeun sareng pemanasan adiabatic.

Ieu anu tiasa kajantenan upami hawa dimana awan ayana turun. Nalika suhu hawa naék, kalembaban relatif turun sareng hawa tiasa janten jenuh; teras, partikel awan ngejat janten uap cai halimunan.

La sunstroke éta sering nyababkeun kakuburan awan anu diciptakeun ku kaayaan teu tenang. Upami radiasi panonpoe cekap nembus kana taneuh, manaskeun hawa caket permukaan, tingkat kondensasi campuran naék sareng, janten, dasar Stratus atanapi Stratocumulus naék ogé. Teras, kandelna awan diwatesan ku balikeunna kaayaan geuleuh turun sareng awan antukna ngaleungit lengkep.

nu Cuaca alus kumulus, anu kabentuk di lahan anu ngalaman pangaruh sinar panonpoé, mangrupikeun fenomena diurnal. Aranjeunna umumna nembongan nalika énjing, ngahontal pangwangunan maksimumna nalika siang sareng ngaleungit gancang nalika taneuh janten tiis deui dina akhir dinten.

Hawa anu ngurilingan méga sering henteu jenuh. Pergaulan awan sareng hawa ieu tiasa nyababkeun kalembaban relatif di handapeun 100% sareng ngahasilkeun sababaraha ngejat dina méga, anu ngikis sareng tiasa ngaleungitkeun.

 

Inpormasi lengkep - RH, Awan 'Morning Glory', fenomena meteorologi anu matak


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.