Kota anu tiasa ngaleungit kusabab pemanasan global

Eropa

Naha anjeun ngabayangkeun tiasa balik ka bumi bumi dina lima rébu taun sareng ningali yén sadayana parantos robih? Pemanasan global tiasa sareng bakal ngarobih desain dunya upami teu aya tindakan anu ditangtoskeun. Upami sadayana és lebur, permukaan laut bakal naék kira-kira 60 méter nempatkeun résiko kahirupan anu tiasa aya di basisir.

Élmuwan ti National Geographic parantos ngahasilkeun séri peta dimana anjeun tiasa ningali kota-kota anu tiasa ngaleungit kusabab kanaékan suhu kusabab perubahan iklim.

kota

Di planét diperkirakeun aya langkung ti 20 juta és kilométer kubik, anu bakal lebur sareng tungtungna di laut upami suhu global naék langkung ti 10 darajat Celsius. Pikeun ieu kedah ditambihkeun yén lamun urang terus ngusir gas rumah kaca kana atmosfir, urang henteu ngan ukur ngabahayakeun diri urang sorangan, ngagampangkeun kajadian cuaca anu langkung ekstrim, tapi ogé generasi anu bakal datang.

Skénario sateuacan urang mangrupikeun musibah. Tapi nyatana éta parantos aya kota-kota anu mimiti ngalaman masalah serius kalayan naékna permukaan laut.

Venice

Venice

Kota sakumaha spektakuler Venice (Itali), Méksiko, New Orleans (URANG), Bangkok (Thailand) atanapi Shangai (Cina), ngan ukur sababaraha jalma anu tiasa aya handapeun cai salami abad ieu. Nyarios anu paling pesimis, kumaha, contona Venice tiasa ngaleungit ngan ukur tujuh taun.

Tempat surga sapertos Hawaii atanapi pantai ti Australia, kaancam ku naékna permukaan laut. Janten pisan, upami anjeun badé nganjang ka aranjeunna, disarankan pikeun ngalakukeun éta gancang-gancang. Pencét di dieu pikeun ningali kota-kota mana anu tiasa tungtungna di handapeun laut.

Mali

Candi tempatna di Mali

Kukituna, panginten anjeun henteu kedah ngantosan lami-lami deui kedah peta redraw tina buana. Naon anu anjeun pikirkeun?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.