Tip pikeun nyetir hujan

Nyupiran hujan

Nyandak mobil dina dinten hujan tiasa janten pangalaman anu pikaresepeun pikeun sabagian, sabab éta ngajantenkeun langkung tenang sareng langkung santai, sedengkeun anu sanésna henteu resep. Nanging, upami aya anu kedah urang lakukeun éta salawasna hormat peraturan kaamanan jalan, sareng khususna dina dinten nalika hujan turun.

Pikeun ngahindarkeun masalah, kami nawiskeun anjeun sauntuyan tips pikeun nyetir hujan.

Tetep jarak anu aman

Éta hal anu paling penting. Upami anu di payun nabrak rem, mobil anjeun kedah gaduh ruang anu cekap pikeun lirén dina waktosna. Jalan-jalan nalika hujan tiasa leueur, janten disarankeun ninggalkeun sababaraha puluhan méter antara mobil. Salaku conto:

  • Upami nyetir di jalan anu kecepatan maksimumna 90km / jam: jarak kaamanan kedah 81 méter.
  • Upami nyetir di jalan anu kecepatan maksimumna 100km / jam: jarak kaamanan kedah 100 méter.
  • Upami nyetir di jalan anu kecepatan maksimumna 120km / jam: jarak kaamanan kedah 120 méter.

Nyingkahan puddles

Sanajan aranjeunna sigana deet pikeun anjeun, nyingkahan aranjeunna. Puddles nyegah ban tina nempel ogé ka jalan, dugi ka pengereman dadakan bakal ngabalukarkeun hidropan, sareng anjeun tiasa kaleungitan kendali kendaraan.

Aquaplaning

Pariksa kaayaan semet

Nalika nyetir penting pisan pikeun tiasa ningali, janten upami anjeun kedah nyetir dina hujan pastikeun kaos kaca aya dina kaayaan sampurna.

Pasang lampu

Nalika hujan, pisibilitas biasana handap atanapi bahkan handap pisan, janten anjeun kedah ngahurungkeun balok anu handap, sareng upami anjeun boro-boro ningali nanaon, ogé lampu halimun tukang supados supir sanésna ningali anjeun sahingga nyingkahan kacilakaan.

Kalayan tips ieu, anjeun tiasa nyetir dina hujan tanpa kedah hariwang 🙂.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.