Kondensasi, katirisan sareng sublimasi

 

Cai katirisan

Nalika hawa beueus tiis handapeun handapeun embun-embunan, uap cai ngahiap hurung inti kondensasi aya dina hawa. Inti ieu kadang ngagaduhan pangirut pikeun cai teras disebat hygroscopic. Partikel uyah tina semprot laut asup kana kategori ieu sareng tiasa nyababkeun kondensasi sateuacan asor relatif ngahontal 100 persén.

 

Di atmosfir, partikel anu ditunda tangtu tiasa janten inti dina prosés katirisan. Partikel anu nyababkeun tumuhna és kristal di sakurilingna ku katirisan cai sub-lebur dina a inti beku.

 

Uap cai ogé tiasa ngarobih langsung kana kristal és tanpa ngalangkungan kaayaan cair. Éta sublimasi, istilah anu ogé dilarapkeun pikeun nunjuk transformasi tibalik, nyaéta, ti és kana uap cai. Unggal partikel anu tiasa dibentuk ku kristal és ku sublimasi nyaéta a inti sublimasi. Sanaos seueur pangalaman, henteu mungkin pikeun nunjukkeun yén aya inti sublimasi lian ti inti beku di atmosfir.

 

Pilem ipis cai mimiti kabentuk dina permukaan inti teras beku. Pilem ieu ipis pisan sahingga sesah pisan pikeun perhatosan ayana tetesan cai sareng, janten, sigana sadayana kajadian siga kristal és dibentuk langsung tina uap cai. Janten, istilah umum "inti beku" biasa dianggo dina meteorologi pikeun sadaya inti anu nyababkeun kabentukna és.

 

paling inti beku aranjeunna panginten asalna tina taneuh, ti mana angin narik sababaraha jinis partikel. Sigana partikel liat tangtu ngagaduhan peran anu penting sareng kamungkinan campuran anu ngagalura tiasa masihan sebaran anu cukup seragam dugi ka jangkung hébat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Lptronics cenahna

    Kumaha ngajelaskeun titik kondensasi sareng énkode dina sublimasi?

  2.   Lptronics cenahna

    solidifikasi