Leuweung hujan

Iklim khatulistiwa

Iklim khatulistiwa dicirikeun ku janten bumi leuweung anu paling subur sareng paling padumukan di dunya. Lebetkeun sareng kami bakal ngajelaskeun naha.

Gurun pasir di Spanyol

Gurun pasir di Spanyol

Gurun pasir di Spanyol mangrupikeun kanyataan anu pikasediheun. Naha anjeun terang yén 20% daérah parantos gurun? Éta masalah anu peryogi solusi anu ngadesek.

Jauh tina waktos

Frasa waktu

Anjeunna parantos ngaduga cuaca énjing langkung ti 100 taun kalayan presisi anu luar biasa. Kumaha jalanna The Friar of Time? Kami bakal ngawartosan anjeun. Lebetkeun.

És laut

Naon pak és na?

Bungkus és langkung seueur tibatan dasar laut anu beku. Tanpa éta, kasaimbangan ékosistem ieu tiasa pegat salamina. Diajar langkung seueur perkawis anjeunna.

uv

Naon sinar ultraviolét

Entong kaleungitan jéntré ngeunaan sinar ultraviolét sareng naon cara anu paling saé pikeun mayungan kulit anjeun tina sinar ieu.

Terral di Malaga

Naon terral?

Naha anjeun hoyong terang naon ari Terral, éta ciri khas angin haneut has usum panas? Lebetkeun pikeun terang mékanisme Angin Catabatic.

Térmométer

Gelombang panas

Dupi anjeun kantos nguping gelombang panas? Ieu mangrupikeun épisode anu nuduhkeun usum usum panas dina sataun. Pilarian terang naon asalna na kunaon éta kajantenan.

Climograph of Sao Paulo, Brazil

Iklim tropis

Iklim tropis mangrupikeun paporit manusa: hawa pikaresepeun sareng bentangna salawasna héjo. Kenalkeun anjeunna langkung jero.

Everest

Iklim gunung anu luhur

Iklim gunung anu luhur dicirikeun ku usum tiis anu tiis sareng panjang, sareng usum panas anu tiis sareng pondok. Datang sareng urang bakal nyaritakeun kunaon.

Pantai Santander

June Sayings

Kami ngawartosan anjeun kumaha babasan meteorologi Juni. Terang kumaha kaayaan cuaca bulan ieu berkat paribasa.

Climograph of Zaragoza

Iklim buana

Kami ngajelaskeun sacara rinci kumaha iklim buana sareng kumaha cirina na, jinis iklim dimana musimna dibédakeun ogé.

Lebak Viso

Kumaha kaayaan iklim di lebak dunya?

Dupi anjeun kersa terang sapertos kumaha iklimna di lebak dunya? Ieu mangrupikeun tempat alam anu pikaresepeun pisan. Lebetkeun pikeun milarian terang kumaha cuacana.

hujan-di-Spanyol

Kota anu paling hujan di Spanyol

Ngamangpaatkeun kanyataan yén bulan April mangrupikeun sasih dimana hujan ageung, tong sono detil kota-kota Spanyol anu paling hujan.

Yellowstone

Bumi supervolcanoes di dunya

Supervolcanoes kuat pisan. Upami aranjeunna bitu, aranjeunna bakal ngirim sababaraha rébu kilométer kubik zat ka atmosfir. Tapi naon ari aranjeunna?

Stasion listrik nuklir

Iraha manusa mimiti mangaruhan iklim?

Parobihan iklim mangrupikeun masalah anu serius. Kami, salaku spésiés, mangaruhan iklim global. Tapi iraha urang ngamimitian nyieun parah? Pendakan.

Suasana bumi

Komposisi atmosfir Bumi

Pendakan komposisi atmosfir Bumi, lapisan na sareng kumaha pemanasan global mangaruhan kahirupan di Bumi.

Cherrapunji, India

8 tempat hujan henteu lirén turun

Kami mendakan mana anu 8 tempat di dunya dimana hujan paling ageung sapanjang taun. Naha anjeun terang aranjeunna? Naha hujan ageung pisan ka aranjeunna? 

Halimun subuh

Halimun sareng halimun

Kami ngajelaskeun naon halimun sareng halimun sareng naon bédana di antara aranjeunna. Naon sababna halimun atanapi halimun? Pendakan 

sagara

Naha sagara penting

Naha anjeun kantos heran naha sagara penting? Urang sering ningali éta salaku tempat anu saé pikeun ngaraosan usum panas, tapi kumaha mangaruhanana cuaca?

Kutub kalér sareng langit cerah sareng matahari

Hubungan antara panas sareng suhu

Naon hubunganana antara panas sareng suhu? Naha aya hubunganana sareng angin ngahiliwir? Kami ngajelaskeun bédana antara dua konsép ieu

sawarga

Naha langit biru

Upami anjeun kantos naros kunaon langit biru, didieu anjeun bakal mendakan alesan kunaon éta warna atanapi robih warna dina sababaraha waktos.

Groundhog

Naon ari Groundhog?

2 Pébruari mangrupikeun dinten anu khusus pisan. Poé Groundhog dirayakeun, mangrupikeun tradisi asal Celtic anu bakal ngabantosan terang iraha deui semi.

KITA

Bédana antara waktos sareng cuaca

Sanaos aranjeunna sigana dua konsép anu sami tina sudut pandang météorologi, aya béda anu ageung nalika nyarios antara cuaca sareng iklim. 

Bentang perubahan iklim

Naon perubahan iklim?

Parobihan iklim ngagaduhan akibat anu parah pikeun bumi, naha anjeun terang naon sababna sareng akibat na ngahasilkeun di planet sareng mahluk hirup urang?

Gurun Atacama

Arus Humboldt

Naon arus Humboldt? Naon akibatna pikeun iklim sareng bumi? Panggihan sadaya detil arus laut ieu.

stasiun usum salju

Panasaran usum solstis

Ayeuna usum usum nembé dibuka, perhatoskeun sababaraha kapanasaranan solstis ieu anu masihan jalan liburan Natal.

Méga Kelvin

Awan Kelvin-Helmholtz panasaran

Naha anjeun ningali ombak di langit? Awan anu aneh ieu nyaéta milik Kelvin-Helmholtz. Aranjeunna panasaran pisan, sahingga aranjeunna inspirasi pikeun pelukis Van Gogh.

Antartika

Nagara paling tiis di planét ieu

Entong kaleungitan jéntré nagara-nagara planét anu sangsara sareng sangsara dina suhu panghandapna sareng tempat usum salju leres-leres karasa sareng sesah.

Awéwé ngajaga dirina tina hujan

Tempat anu paling hujan di Spanyol

Naha anjeun kantos naros mana tempat anu paling hujan di Spanyol? Luar biasa sabab sigana, éta sanés Galicia. Kalebet sareng terang. Éta pasti kaget anjeun.

kabentukna topan

Kumaha bentukna topan

Entong kaleungitan jéntré ngeunaan tulisan ieu, kumargi di jerona kuring ngajelaskeun sacara jelas kumaha badai asalna sareng bédana antara topan.

Ngalenyepan

Asal pemanasan global

Entong kaleungitan jéntré ngeunaan naon asal usul pemanasan global sareng perubahan iklim sareng kamungkinan akibat na pikeun masa depan bumi.

naséhat sateuacan waterpout a

Kumaha polah nalika terjun cai

Spanyol ngalaman badai listrik ayeuna-ayeuna dibarengan cai sareng hujan es. Catet kumaha kalakuan dina acara perairan anu kuat.

Radiasi di Bumi

Radiasi surya di planet Bumi

Naon radiasi surya sareng kumaha cara ngahontal bumi urang, Bumi? Lebetkeun pikeun milarian terang naon perséntase radiasi anu diserep ku planét.

Cirrus vertebratus

Méga Cirrus, panasaran sakumaha saeutik

Awan Cirrus anu paling panasaran. Ti barudak urang ningali karakter dina aranjeunna, sareng salaku déwasa kami resep nuluykeun ngalakukeunana. Lebetkeun pikeun milarian terang naon jinisna.

Alcazar, Cordoba

Naon kota anu paling haneut di Spanyol

Naha anjeun hoyong terang kota mana anu paling haneut di Spanyol? Lebetkeun pikeun milarian terang. Andalusia mangrupikeun komunitas anu haneut pisan, tapi naha leres panas?

panas-anjing1

Kumaha panas mangaruhan sato

Gelombang panas anu panjang pisan yén sakumna nagara sangsara henteu ngan ukur négatip mangaruhan jalma, sato ogé sangsara sareng sangsara tina éta.

halodo

Nagara dunya anu merangan halodo

Aya sababaraha nagara di dunya anu ngalaman jaman kakurangan cai anu paling parah dina sajarahna sareng merangan halodo sareng ngahindarkeun anu parah.

formasi awan orografi

Kumaha bentukna awan orografi

Perhatoskeun pisan upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan awan-awan anu diciptakeun di luhur gunung sareng anu katelah awan orografi.

amplitudo termal

Naon amplitudo termal?

Améstuméntal termal henteu langkung ngan ukur bédana suhu luhur sareng panghandapna tempat anu kacatet dina waktos anu parantos ditangtoskeun.

Drones

Drone dina widang meteorologi

Drone mangrupikeun pesawat tanpa pilot anu beuki seueur ayana. Dina meteorologi, aranjeunna tiasa ngabantosan diajar fenomena cuaca.

Sakali mangsa Mars, carita pondok tina évolusi iklim na

Pikeun ciri-ciri Mars anu tiasa dititénan ti Bumi ngaliwatan teleskop, urang tiasa nyorot suasana kalayan awan bodas sanaos henteu lega sakumaha di Bumi, parobihan musiman mirip pisan sareng Bumi, 24 jam dinten, generasi badai keusik sareng ayana és tutup dina kutub anu tumuh dina usum tiis. Sigana dalit, leres?

Olimpiade Usum tiis. Naha kontinuitas anjeun dina bahaya?

Ngan genep kota anu parantos ngayakeun Olimpiade Usum dina abad ka pengker dinten ayeuna bakal cekap pikeun nampi aranjeunna. Bahkan pikeun perkiraan iklim anu paling konservatif, ngan 11 ti 19 kota anu janten tuan rumah Olimpiade Musim Dingin tiasa ngalakukeun éta dina sababaraha taun ka pengker numutkeun survey anu dilakukeun ku University of Waterloo (Kanada) sareng Managemen Center di Innsbruck (Austria).

Énergi panas bumi. Rumah kaca sareng aplikasi na dina tatanén

Énergi panas bumi nyaéta énergi anu tiasa diala ku ngamangpaatkeun panas internal Bumi. Panas ieu disababkeun ku sababaraha faktor, panasna sésa sorangan, gradién panas bumi (paningkatan suhu kalayan jero) sareng panas radiogénik (buruk isotop radiogén), sareng anu sanésna.

Peta Angin Bumi, peta cuaca hipnotik sareng interaktif

Aplikasi komputer anyar, Peta Angin Bumi, katingali dina internét sareng dina jangkauan sadaya pangguna, ngamungkinkeun urang niténan ku cara visual, sacara éstétis anu indah sareng, anu langkung penting, data anu diénggalan dina arus angin anu lumangsung sapanjang jalan. sakuliah planét.

Hujan tropis di beulahan bumi kalér, naha langkung kuat?

Tinjauan peta global ngeunaan présipitasi dunya urang tiasa niténan kalolobaan curah hujan tropis lumangsung di beulahan bumi kalér. Atol Palmyra, dina garis lintang 6 derajat Kalér, nampi hujan kirang langkung 445 cm per taun, sedengkeun tempat anu sanésna, ayana di lintang anu sami di kiduleun khatulistiwa, ngan ukur 114 cm.

Awan badai anu langkung ageung sareng tahan lami kusabab polusi

Kaseueuran panaliti nganggap yén polusi udara nyababkeun awan badai anu langkung ageung, langkung lami, ngajantenkeun payuneun badai langkung rentan ka arus hawa, sareng nyababkeun konveksi internal. Dina panilitian ieu, anjeunna niténan yén polusi, salaku fénoména, ngajantenkeun awan langkung awét tapi, dina cara anu béda tibatan anu disangka, ku turunna ukuran partikel ésna sareng turunna total ukuran awan. Bédana ieu sacara langsung mangaruhan cara élmuwan ngagambarkeun awan dina modél iklim.

Tempat anu tiis pisan sigana teu mungkin pikeun jalma-jalma nyicingan éta

Warga tempat sapertos Verkhoyansk, Yakutsk atanapi Oymyakon (duanana di Rusia) hirupna béda pisan sareng urang, sahenteuna dina usum salju. Salaku conto, supir di kota-kota ieu nyeungseurikeun mobilna di tempat parkir salami jam-jaman salami balanja atanapi ngaji tugas, sering kedah manaskeun minyak pelumas dina mobilna ku blowtorch kanggo nyéépkeun mobilna.

Suhu panghandapna anu kantos kacatet di bumi

Tempat anu paling tiis di permukaan planet ieu ayana di hiji pagunungan Antartika di dataran luhur Antartika wétan dimana suhu tiasa ngahontal nilai handapeun 92ºC handapeun enol dina usum salju anu jelas.

Pelangi tibalik

Naha pelangi tibalik aya?

Pelangi tibalik mangrupikeun fenomena meteorologis anu meryogikeun kaayaan anu benten tibatan pelangi normal. Tempat di dunya anu biasa ningali aranjeunna nyaéta Kutub Kalér, sanaos parobihan iklim bakal nyababkeun aranjeunna lumangsung di tempat anu langkung sedeng.

Cumulus humilis

Kumaha awan ngaleungitkeun?

Aya faktor anu tiasa campuh nyababkeun leungitna titik-titik cai atanapi kristal és tina awan sapertos pemanasan hawa, présipitasi sareng campuran sareng hawa anu sakurilingna anu langkung garing.

Cumulonimbus

Mékanisme formasi awan

Rupa-rupa jinis gerakan vertikal anu tiasa nyababkeun pembentukan awan nyaéta: gejolak mékanis, konveksi, pendakian orografis, sareng pendak, pendak panjang.

Cumulonimbus, awan badai

The Cumulonimbus

Numutkeun ka WMO, Cumulonimbus didadarkeun salaku méga kandel sareng kandel, kalayan pangembangan nangtung anu cukup, dina bentuk gunung atanapi menara ageung. Éta pakait sareng badai.

Cumulus

Si Cumulus

Awan kumulus anu ngembang sacara vertikal awan diwangun utamina ku arus vertikal anu dipikasieun ku pemanasan hawa dina permukaan Bumi.

The Stratus

Stratus diwangun ku titik-titik cai leutik sanaos dina suhu anu handap pisan aranjeunna tiasa diwangun tina partikel és alit.

Tinjauan tina nimbostratus

The Nimbostratus

Nimbostratus didadarkeun salaku lapisan méga anu kulawu, sering poék, sareng penampilanna dijilbab ku hujanna atanapi salju ragrag langkung ageung ti dinya.

Altocumulus

The Altocumulus

Altocumulus diklasifikasikeun salaku awan sedeng. Jenis awan ieu didadarkeun salaku bank, lapisan ipis atanapi lapisan awan anu diwangun tina bentuk anu rupa-rupa pisan.

Sirkuit

The Cirrocumulus

Tangkal Cirrocumulus diwangun ku bank, lapisan ipis atanapi lambaran méga bodas, tanpa bayangan, diwangun ku unsur-unsur leutik pisan. Aranjeunna ngungkabkeun ayana ketidakstabilan dina tingkat dimana aranjeunna aya.

cirrus

Si Cirrus

Cirrus mangrupikeun jinis méga jangkung, biasana dina bentuk filamen bodas diwangun ku kristal és.

Cai katirisan

Kondensasi, katirisan sareng sublimasi

Nalika hawa beueus tiis sareng ngalirkeun ambang, uap cai ngahijikeun kana inti kondensasi anu aya dina hawa. Prosés anu aya hubunganana sareng katirisan sareng sublimasi.

Kasaimbangan énergi bumi

Albedo sareng Kasaimbangan Énergi Bumi

Albedo mangrupikeun hubungan antara énergi anu kacerminan sareng énergi insiden dina panjang gelombang cahaya anu katingali sareng ngajantenkeun planét-planét ngagurilap:

Skala Saffir Simpson Anyar

Klasifikasi Skala Badai Saffir-Simpson Anyar

Pusat Topan Nasional Amérika Serikat (NHC) parantos nyebarkeun modifikasi dina skala Hurricane Saffir-Simpson, anu ngukur kuatna angin topan tropis nalika ngahontal kategori topan.

Radiasi dina permukaan bumi

Input dasar radiasi di planét nyaéta radiasi anu dipancarkan ku Surya. Énergi radiasi ieu dikirimkeun ka Bumi dina bentuk gelombang éléktromagnétik.

Peta Synoptic

Peta synoptic mangrupikeun gambaran grafis tina lapangan tekanan atmosfir. Di jerona urang ngagambarkeun unsur-unsur sapertos isobars, pusat tekanan tinggi sareng rendah sareng sistem frontal.

lapisan wates

Naon lapisan watesna?

Lapisan wates planét mangrupikeun bagian handap atmosfir dimana campuran hawa anu ngagalura dikuasai.

suasana struktur

Struktur Suasana (I)

Suasana dibagi numutkeun variabel, sapertos tekanan, suhu atanapi kapadetan, sareng anu sanésna, sareng sacara umum urang ngabédakeun Homosfir sareng Héterosfir

aliran katabolik, fungsina

Angin katabél

Angin katabatik mangrupikeun jinis angin gunung, taneuh tiis dina wengi sareng hawa anu kontak sareng permukaan na turun ku gravitasi.

kalembaban antara tangkal

RH

Salah sahiji istilah anu paling sering dianggo dina meteorologi sareng dina laporan meteorologis nyaéta asor relatif. Sanaos abdi ...

badai listrik

Naon ari meteorologi?

Météorologi mangrupikeun disiplin ilmiah sareng téknis anu tanggel waler pikeun diajar sareng ngaramal sababaraha jinis kajadian anu kajantenan ...