Karbon dioksida ngarecah jangkungna sadaya-waktos énggal

Émisi karbon dioksida

Salila 2016 konsentrasi karbon dioksida atanapi CO2 dina atmosfir ngarecah catetan sajarah anu énggal. Éta sapertos kitu Bumi henteu terang kaayaan anu sami antara 3 sareng 5 juta taun ka pengker. Dina waktos éta, suhu rata-rata global antara 2 sareng 3ºC langkung luhur sareng permukaan laut 10 dugi 20 méter langkung luhur tibatan ayeuna.

Naon sababna naékna tingkat CO2 ieu? Kami bakal ngawartosan anjeun.

Kusabab Revolusi Industri (1750), manusa parantos ngalaman seueur parobihan anu ngantepkeun tumuh sareng hirup anu merenah. Ku ngalakukeun éta, éta mimitian nganggo lahan sacara intensif, leuweung leuweung sareng mangpaatkeun suluh fosil pikeun kaperluan énergi. Sadayana, Sanaos mimitina urang yakin yén éta moal aya pangaruh négatip dina planét, saeutik demi saeutik urang sadar yén kami salah.

Numutkeun ka Finlandia Petteri Taalas, Sekretaris Jénderal Organisasi Météorologi Dunya (WMO), »upami urang henteu gancang ngirangan émisi gas rumah kaca, utamina CO2, urang bakal nyanghareupan naékna suhu anu bahaya dina sésana abad ieu, jauh pisan tina target anu ditetepkeun dina Pasatujuan Iklim Paris. '

Konsentrasi karbon dioksida

Gambar - WMO.int

Sareng éta, tingkat henteu ngalakukeun tapi ningkat. Upami dina 2015 konsentrasi karbon dioksida nyaéta 400,00 bagian per juta (ppm), dina 2016 ngahontal 403,3ppm, anu ngagambarkeun 145% naon éta dina jaman pra-industri (sateuacan 1750).

Pikeun milarian terang kumaha konséntrasi CO2 dina suasana bénten-bénten, panaliti nyandak conto inti és anu lami sareng nganalisis éta. Janten, aranjeunna parantos tiasa mendakan yén, kecuali lamun aya tindakan anu drastis pikeun nyegah éta, dunya anu kami terang bakal bénten pisan sareng generasi anu bakal dipikaterang.

Kanggo inpormasi lengkep, anjeun tiasa pencét link ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.