Kami ngabagéakeun usum salju 2016-2017

invierno

Dinten ieu kami ngabagéakeun usum salju. Ngan sababaraha jam ka pengker éta dugi. Waktos resmi na lebetna jam 11:44 di semenanjung sareng éta kabuka kalayan badai anu masih aktip kalayan angin kencang anu nyababkeun ombak ageung sareng hujan ageung di Kapuloan Balearic.

Badan Météorologi Nagara tetep aktip peringatan jeruk pikeun hujan sareng angin di kapuloan Mallorca sareng Menorca. Anu parah parantos ayeuna, tapi hujan tetep bakal ngaleupaskeun sakitar 100 liter per méter pasagi ngan ukur 12 jam. Gelombang anu kuat bakal ngahontal ombak dugi ka 4 sareng 5 méter jangkungna.

Sesa samenanjung ngagaduhan hujan langkung lemah sareng aranjeunna henteu deui waspada. Sanaos langit mendung dipiharep di belah kalér Galicia, Cantabrian sareng Kepulauan Canary wétan.

Sedengkeun pikeun usum salju 2016-2017, naon anu bakal urang mendakan? Nya, urang gaduh sababaraha kajadian astronomi anu bakal kajantenan dina usum salju ieu anu bakal lumangsung sakitar 88 dinten sareng 23 jam. Di langit énjing urang planét bakal unggul Jupiter sareng Saturnus yén sonten badé nyorot Vénus, Mars sareng Uranus.

Sakumaha urang terang, awal usum hartosna dinten ayeuna mangrupikeun dinten anu paling pondok dina sataun. Di Madrid contona, dinten bakal salami ngan 9 jam 17 menit. Upami urang ngabandingkeun éta sareng dinten pangpanjangna taun Juni kamari, dinten lumangsung 15 jam 3 menit.

Kami ogé bakal ngagaduhan gerhana dina usum salju ieu. Antara 10 sareng 11 Pébruari bakal aya samagaha jinis penumbral bulan anu bakal katingali di Amérika, Éropa, Afrika sareng Asia. Upami kaayaan cuaca sapertos panutup awan ngamungkinkeun urang, éta tiasa katingali di Spanyol. Gerhana ieu perkawis kasus langka pisan sareng khusus anu disebat "Gelap total." Nami na disababkeun ku kanyataan yén dina puncakna sakabeh lunar disk bakal beuleum dina jero penumbra.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.