Kahirupan laut di kutub sareng tropis kaancam ku pemanasan global sareng overfishing

Jala pancing sareng laut

Langkung seueur urang nyicingan planét anu parantos rusak ieu. Sumberdaya anu tiheula urang aya lalaunan béakna. Bumi ngan saukur henteu tiasa masihan langkung seueur nyalira. Sareng ieu mangrupikeun hal anu urang tingali unggal dinten: suhu rata-rata global ningkat, kutub lebur ngabalukarkeun naékna permukaan laut, fenomena meteorologis janten langkung ekstrim,… diantara seueur kajadian sanés anu urang carioskeun dina blog.

Di daérah tropis sareng di kutub aranjeunna ngagaduhan dua masalah anu parah: hiji nyaéta pemanasan global, sareng anu sanésna kaleuleuwihi.. Kahirupan laut di duanana daérah kaancam.

Panilitian anu dilakukeun ku panaliti ti Spanyol, Australia sareng Selandia Anyar, anu parantos diterbitkeun dina jurnal Science Advances, negeskeun hal ieu. Taun 2016 mangrupikeun terpanas dina sajarah anu kacatet, sareng yén panas diserep ku seueurna. Dibikeun kaayaan, sato laut kasulitan pikeun maju.

Pikeun kahiji kalina, hiji panyilidikan ngitung, ngalangkungan gambar satelit, kanaékan suhu laut, parobahan arus laut sareng tingkat produktivitas laut dina tilu dasawarsa ka tukang.

Lauk ngojay di laut

ku sabab kitu, Panaliti tiasa nangtoskeun daérah mana anu ngagaduhan kaanekaragaman hayati laut mangrupikeun kawasan anu paling kapangaruhan ku pemanasan global, anu mangrupikeun anu paling caket di daérah tropis sareng kutub, sapertos basisir wétan Amérika Serikat sareng Kanada, daérah khatulistiwa, Laut Kalér atanapi beulah kidul wétan Australia sareng Selandia Anyar.

Ku kontraskeun data kajian sareng inpormasi ngeunaan kagiatan ngala lauk salami 60 taun ka pengker aranjeunna sadar yén daérah anu ngagaduhan kaanekaragaman hayati laut pangageungna ogé anu paling kapangaruhan ku overfishing. Kusabab kitu, pangaruh perikanan industri sareng iklim kedah dianggap "sakaligus pikeun konservasi" daérah-daérah ieu, numutkeun ka Francisco Ramírez, panaliti di Stasion Biologis Doñana (EBD-CSIC), anu nambihan yén "Sanés perkawis ngeureunkeun kagiatan mancing tapi ngeunaan nerapkeun kabijakan konservasi".

Anjeun tiasa maca pangajian di dieu (dina Basa Inggris).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.