Iklim Portugal

Iklim Portugal

Dinten ieu urang badé nyarioskeun Iklim Portugal. Janten tempat anu dipangaruhan ku Samudra Atlantik, éta ngagaduhan iklim anu sedeng pikaresepeun. Rada rada tiis sareng hujan langkung di kalér, tapi laun-laun janten haneut sareng cerah nalika anjeun ngalih ka kidul. Di beulahan kidul urang gaduh Algarve anu ngagaduhan iklim mikro garing sareng cerah.

Dina tulisan ieu kami badé nyaritakeun sadaya ciri sareng variabel iklim Portugal.

Ciri utama

usum panas kalayan suhu anu pikaresepeun

Salah sahiji hal anu matak jelas ngeunaan tempat anu bénten sareng iklim upami anjeun aya di beulah kalér atanapi di beulah kidul. Di daérah pedalaman caket wates sareng Spanyol janten iklim anu rada langkung buana. Di beulah tengah sareng kalér aya sababaraha rentang gunung anu ngarobih iklim. Sierra de la Estrella tiasa diluncur dina usum salju nalika suhu turun dugi ka ngeusi salju.

Nalika urang ningali matahari dina iklim Portugal urang tingali yén éta cerah dimana-mana nalika usum panas. Dina usum ieu Portugal dijagaan ku antijamur Azores. Nanging, dina sababaraha waktos urang mendakan buntut gangguan Atlantik anu ngalangkungan beulah kalér sareng ngahasilkeun cuaca anu goréng. Salila sésana taun teu aya kakirangan hujan sabab aranjeunna langkung sering sareng seueur nalika urang maju di beulah kalér. Kusabab kitu urang tingali beulah kalér héjo pisan sareng laun-laun janten langkung gersang nalika urang ngidul.

Algarve mangrupikeun wilayah anu garing sareng kualitas di sadayana Portugal. Hujan taunan, anu jumlahna 1.450 mm di Braga sareng 1.100 mm di Porto, ngahontal sakitar 900 mm di Coimbra, 700 mm di Lisbon, sareng turun sakitar 500 mm di Algarve. Usum paling hujan nyaéta usum salju.

Usum salju sareng usum panas di iklim Portugal

hawa portugal dina usum panas

Hayu urang tingali naon ciri usum salju sareng usum panas di iklim Portugal. Usum usum hampang di basisir bahkan di daérah kalér kumargi suhu rata-rata di Januari kisaran 9.5 derajat di Porto, dugi ka 11,5 ° C di Lisbon, dugi ka 12 ° C di Faro. Dina usum salju aya periode kalayan cuaca anu saé ti saprak anticyclone Azores tiasa dugi ka nagara ieu. Nanging, urang ogé mendakan ombak cuaca buruk, hujan sareng angin. Angin biasana ngageleger ku kakuatan anu hébat tina kios, utamina ti daérah kalér.

Posisi Portugal anu aya kaitannana ka sagara ngajantenkeun tempat perlindungan anu saé tina arus tiis sareng ibun wengi. Kanyataanna, jarang pisan arus tiis sapertos kitu. Catetan pikeun suhu di pantai mangrupikeun sababaraha derajat handapeun enol di beulah kalér sareng sakitar nol derajat di beulah kidul. Di sisi anu sanésna, di daérah pedalaman marake rem langkung kuat kusabab éta iklim buana. Aya daérah perbukitan sareng gunung dimana kadang nuju ngarah.

Ngeunaan usum panas, urang gaduh dinten anu cerah dimana-mana sareng iklim anu sedeng atanapi bahkan tiis sareng basisir kalér sareng langkung haneut di daérah tengah sareng kidul. Di sababaraha tempat sareng suhu rata-rata 21 derajat, sapertos kasus Porto, di mana urang mendakan maksimal sadidinten 25 derajat. Di daérah anu paling seueur ka angin laut, biasana tiis bahkan dina usum panas. Basisir Algarve langkung dijagi sareng ngagaduhan suhu anu mirip sareng Lisbon. Panasna beuki karasa di daérah pedalaman khususna di daérah tengah sareng kidul di dataran sareng lebak. Aya sababaraha dinten anu tiasa torrid sareng suhu naék langkung saé.

Hal anu paling normal nyaéta yén sadaya Portugal katarajang gelombang panas ti Afrika. Dina sababaraha kaayaan urang tiasa mendakan suhu tina nepi ka 37 derajat di basisir, sedengkeun di daratan tiasa langkung ti 40 derajat.

Sedengkeun pikeun zona panengah, éta langkung tiis di beulah kalér sareng sedeng di kidul. Di dieu hujan rada sering, utamina di belah kalér dimana biasana rada tiis.

Beda dina iklim Portugal belah kalér sareng kidul

basisir portugal

Urang bade ningali naon anu bénten dina iklim Portugal upami urang ka beulah kalér atanapi di beulah kidul.

Bagéan beulah kalér langkung sering hujan nalika usum usum salju, nalika usum panas jarang sareng langka. Di beulah kalér paling pasisian, urang gaduh laut tiis komo dina usum panas. Di sababaraha daérah, éta tiasa ngahontal 18 derajat dina sasih Juli. Kalayan hormat ka daérah kalér pedalaman, usum salju janten langkung tiis, utamina nalika urang ningkatkeun luhurna. Ketinggian naék unggal urang ngalih ti sagara dugi ka tingkat anu tiasa dilakukeun.

Bagéan anu aya di belah kulon kalér na pakait sareng Bragança. Tempatna di luhurna 700 méter dpl sareng ngagaduhan usum tiis anu langkung sengit. Di dieu suhu tiasa dugi ka -10 derajat. Usum panas langkung panas sareng cerah, sanaos wengi tiis. Kadang kuring tiasa ningali rada panas di dieu. Saluareun zona kidul, di belah wétan-kalér Coimbra urang ngagaduhan bentang gunung anu puncakna sareng puncak 1.993 méter. Di dieu suhu tiasa sakitar -15 / -20 derajat.

Kapasitas tengah sareng kidul urang gaduh usum anu langkung sedeng kalayan gangguan ti Samudra Atlantik. Gangguan ieu kajantenan kirang sering sareng dinten anu berangin ogé kirang sering. Usum panas langkung haneut, tapi henteu di basisir Don Samudera hawa karasa usum panas anu saé.

Mudah-mudahan ku inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan iklim Portugal sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.