Ibun hideung

Pangaruh ibun hideung

Nalika a ombak tiis, éta tiasa waé ngagaduhan ciri anu unik sapertos kontén anu luhur atanapi handap. Salaku tambahan, éta tiasa atanapi henteu dibarengan ku hujan ageung. Dina hal ieu, urang badé nyarioskeun perkawis ieu ibun hideung. Mangrupikeun fenomena anu ngadeukeutan nagara urang ku gelombang tiis anu ayeuna sareng sareng massa polar anu parantos lebet ka semenanjung.

Upami anjeun kantos nguping nami ibun hideung sareng anjeun teu yakin éta, tinggal di dieu maca tulisan ieu, sabab kami bakal nyaritakeun naon-naon.

Naon ibun na?

Kristal és dina pepelakan

Hal kahiji anu urang kedah netelakeun pikeun anu teu acan terang, nyaéta naon anu ibun. Éta turunna suhu di handapeun 0 ° C. Nalika térmométer turun di handapeun suhu éta sareng tekanan atmosfir urang di planét urang, cai janten padet sareng ngabentuk kristal és héksagonal anu ngagabung ngahiji sareng ngawangun ibun.

Kadang-kadang henteu perlu turun suhu di handap 0 ° C pikeun aya ibun, tapi aya sababaraha jinis anu bakal kami ngajelaskeun di handap.

Ibun bodas

Ibun bodas

Éta ibun anu suhu na handapeun 0 ° C sareng ngadeukeutan atanapi sami sareng suhu di titik embun. Nalika ieu kajantenan na suhu ngadeukeutan titik embun, cai mimiti ngembun. Sacara umum, upami suhu di luhur 0 ° C, embun bentuk sareng turun dina mobil, pepelakan, trotoar, jst. Ayeuna urang tiasa ningali cai cair disimpen di tempat-tempat ieu. Tapi, éta disebut ibun bodas nalika, dina suhu handapeun 0 ° C, embun biasa janten ibun.

Ibun hideung

Ruksakna pepelakan tina ibun hideung

Ayeuna urang ngalih kana kit patarosan kanggo tulisan ieu. Jinis anu kadua nyaéta ibun hideung. Éta diwangun ku ibun anu suhuna turun handapeun 0 ° C tapi ibun henteu ngawangun. Ieu kusabab hawa na garing sareng teu aya kalembaban pisan. Kusabab henteu ngagaduhan Uap, suhu henteu sami sareng titik embun, janten teu aya kondensasi cai, langkung-langkung kurangna ibun.

Ibun hideung ieu biasana dibarengan ku langit anu mendung lengkep atanapi sababaraha gejolak dina lapisan handap atmosfir.

Karuksakan ibun hideung

Karuksakan pepelakan

Anjeun panginten panginten kanyataan yén ibun henteu nyababkeun ibun langkung saé. Nanging, éta langkung takwa tibatan ibun bodas sabab seueur ngarusak pepelakan. Hawa garing anu ibun jenis ieu diwangun langsung nyerang struktur internal pepelakan sareng nyababkeun kristal és kabentuk dina jero pepelakan. Nalika és ieu bentukna jelas, cimata jaringan internal pepelakan sareng ngadamel mémbran jero janten garing, ngabalukarkeun maot pepelakan.

Éta katelah ibun hideung kusabab panon taranjang tiasa ningali kumaha pepelakan na robih hideung. Upami karuksakanna kuat pisan éta mangaruhan bagian panyaluran pepelakan, éta bakal maot. Kadang-kadang upami urang nyalindung aranjeunna cekap atanapi ibun henteu lami teuing, éta tiasa salamet.

"Warta anu saé" nyaéta anu katirisan éta ngan ukur mangaruhan pepelakan anu evergreen. Nyaéta, nalika fenomena ieu kajantenan, éta nyerang pepelakan anu kaayaan vegetatifna aktip. Tutuwuhan sareng tangkal anu leueur ngaleungitkeun akibat ieu sabab meh teu aya kagiatan sélulér.

Ibun-embun ieu moal tiasa diantisipasi jauh teuing sateuacanna, janten nyiapkeunana hésé pisan. Hiji-hijina hal anu tiasa dilakukeun nyaéta nyobian ngajaga pepelakan tina akibat anu caket.

Kumaha ngajaga pepelakan

Ibun dina budidaya

Kusabab pepelakan dina kaayaan vegetatif aktip anu paling rusak, urang kedah ngalakukeun hal pikeun ngalindungan aranjeunna tina karuksakan. Pikeun pepelakan anu aya dina pot atanapi anu aya di kebon, lumayan gampang dijagi. Anjeun kedah nempatkeunana di jero imah teras nempatkeun éta di tempat anu caang. Upami urang nempatkeun aranjeunna dina teras kana témbok, éta ogé bakal kajaga.

Ngurus pepelakan anu teu aya dina pot nyaéta anu paling rumit. Nanging, urang badé masihan didieu sababaraha tips pikeun nyegah ibun hideung tina ngancurkeun pepelakan urang.

  • Upami urang ngagaduhan tangkal atanapi rungkun di kebon dipelak di luar ruangan, urang tiasa nutupan taneuh ku lapisan sampah. Hal ieu ngamungkinkeun hiji jinis halangan didamel anu nyegah hawa tina lebet ka jero taneuh. Ku cara kieu, urang bakal nyegah cai dina pori pepelakan tina katirisan sareng ngancurkeun dirina tina jero.
  • urang tiasa nempatkeun sistem irigasi anu tanggung jawab nyemprot pepelakan ku sababaraha cai. Ku cara kieu, upami suhu na handapeun 0 ° C, urang bakal kéngingkeun lapisan és dina luhur jaringan pepelakan sareng janten insulator. És ngajaga jaringan pepelakan.
  • Cegah teuing ngabajak lahan nalika usum salju. Frosts ieu lumangsung dina waktu usum salju. Upami urang henteu bajak, urang bakal ngantep garis pantai heuras dibentuk dina luhur taneuh anu insulate handapeun taneuh tina tiis.
  • Bisa ogé tempat kipas pikeun mindahkeun hawa sareng yén turunna suhu anu kuat pisan henteu disababkeun.
  • Cara anu paling sering dianggo nyaéta panangtayungan pamotongan ku plastik atanapi karung. Idéalna nyaéta nutupan pepelakan nganggo palastik atanapi karung sareng cai saker cai. Hal ieu dilakukeun kusabab cai kaleungitan sareng ngahasilkeun langkung seueur panas dina cara anu langkung laun tibatan hawa. Ieu kumaha polahna salaku régulator termal di lingkungan mikro ieu, kumargi nalika cai condens kana plastik, éta bakal ngaleupaskeun panas latén.

Kuring miharep yén ku tips ieu anjeun tiasa ngalirkeun ibun hideung ieu tanpa karep.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.