Hukum Perubahan Iklim ka hareup ngajangjikeun transisi anu adil

hukum perubahan iklim

Hukum Parobihan Iklim kedah sami supados sadaya nagara tiasa nyumbang gandumna keusik sareng ngirangan pangaruhna. Pikeun tujuan ieu, undang-undang ka hareup anu bakal disusun dina perubahan iklim éta bakal nyayogikeun transisi anu adil pikeun sadaya séktor.

Kana naon ieu «ngan transisi"?

Hukum Parobihan Iklim Hareup

ngan transisi

Transisi énergi dumasarkeun kana pangirangan suluh fosil sapertos minyak, batubara sareng gas alam sareng kanaékan énergi anu diperbarui. Ieu pikeun ngahontal ékonomi kahareup dumasar kana dékarbonisasi. Nanging, masing-masing nagara, gumantung kana kaayaan ékonomi na, mampuh ngeureunkeun ngaluarkeun gas rumah kaca sareng nanem modal énergi bersih atanapi henteu. Pikeun éta, UU Perubahan Iklim ka hareup, Éta kedah ngémutan transisi énergi anu adil pikeun sadaya nagara-nagara anu henteu mampu modél pangwangunan émisi rendah, sapertos anu janten kasus pikeun sadaya jalma anu dumasarkeun ékonomi na kana garapan batu bara.

Upami nagara anu ékonomi didirikeun eksploitasi suluh fosil, Éta henteu diperyogikeun pikeun ngirangan émisi, sabab éta bakal mangaruhan sakumna nagara ku cara anu drastis sareng teu bisa dilawan. Ku alatan éta, usaha bakal dilakukeun pikeun komisi interministerial anu lumaku dina aturan ieu, anu bakal ngatur patuh Spanyol sareng Pasatujuan Paris, pikeun ngaidentipikasi sadaya masalah anu bakal dibahas dina hukum anu bakal datang sareng mendesain transisi anu adil pikeun sadayana.

Jejer anu dibahas dina hukum

Pikeun persiapan sareng desain hukum, masalah sapertos target réduksi émisi jangka pondok sareng jangka panjang énggal ku séktor parantos dibahas. Pikeun éta, éta dimaksudkeun pikeun nyayogikeun pembiayaan sahingga sagala rupa anu diangkat dina undang-undang tiasa dilaksanakeun, dibarengan sareng tindakan kompensasi pikeun nagara-nagara anu ngagaduhan séktor anu langkung rentan ka dekarbonisasi.

Sadaya perkawis ieu anu badé dibahas bakal muncul dina draf undang-undang munggaran, anu diarepkeun bakal muncul salami kuartal kahiji 2018, ti saprak mimiti Pamaréntah kedah konsultasi ka sadaya kelompok politik sareng sésana palaku sosial anu kalibet pikeun ngahontal kasapukan.

Pikeun penjelasan hukum ieu, kacindekan anu dipikagaduh nalika ngembangkeun KTT Iklim Bonn (COP23) di mana éta konsolidasi yén henteu aya nagara anu mundur ti Pasatujuan Paris, saatos Amérika Serikat angkat.

Pangaruh tina parobihan iklim

réduksi émisi

Anu leres-leres mendesak nyaéta kumaha polah langkung gancang dina nyanghareupan épék perubahan iklim anu beuki sering sareng sengit. Saatos COP23, aya seueur kamajuan dina aturan anu kedah dikembangkeun pikeun Paréntah Paréntah tiasa dianggo sareng éta kedah disimpulkeun dina akhir taun 2018. Masih seueur padamelan anu ditangguhkeun upami transisi anu adil dihontal. Para diplomat iklim aranjeunna kedah ngayakeun rapat tambahan sateuacan gempungan salajengna kanggo ngajentrekeun poin-poin ieu.

Kusabab kajadian anu lumangsung di planét anu aya hubunganana sareng perubahan iklim ngan ukur tiasa dipikaharti ku pangaruh tindakan manusa, solusina kedah dipendakan gancang-gancang.

Laporan khusus panel ahli antar pamaréntah ngeunaan parobihan iklim (IPCC) kana pangaruh parobihan iklim dina dunya 1,5 derajat langkung luhur, anu bakal dipidangkeun dina bulan Séptember 2018, parantos maju maju sareng parantos ngagaduhan 12.000 koméntar ilmiah. Salaku tambahan, langkung ti 2.000 ahli parobihan iklim ti 124 nagara anu damel.

Rada hésé pikeun ngahontal tujuan Pasatujuan Paris pikeun henteu ngahontal kanaékan suhu rata-rata di luhur 1,5 darajat Celsius. Nanging, éta mangrupikeun tujuan anu kedah diperhatoskeun sareng anu kedah dijantenkeun dasar sadaya kabijakan parobihan iklim anu dilaksanakeun ti ayeuna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.