Iklim sareng alergi

parobahan cuaca sareng alergi

Sistem imun manusa tiasa gagal ngacambah jalma sareng, dina sababaraha waktos, ngahasilkeun alergi. Hal anu paling normal nyaéta alergi anu nyababkeun bersin terus-terusan sareng skandal, kamacetan irung sareng irung anu terus-terusan, di antara épék séjén. The hawa sareng alergi aranjeunna aya hubunganana sareng seueur jalmi. Sareng aya jalma anu ngagaduhan alergi kana parobihan cuaca.

Kituna, kami bakal ngahaturanan tulisan ieu pikeun nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan réaksi anu paling umum pikeun cuaca sareng alergi.

Iklim sareng alergi

kaayaan sari

Dina jenis jalma ieu, réaksi alérgi anu paling umum biasana rhinitis, konjunktivitis alérgi sareng sababaraha gejala sapertos dermatitis atanapi sababaraha kaayaan anu langkung parna. Nalika urang nyarioskeun ngeunaan rhinitis, urang hartosna nyah sinambung anu teras-terasan mangaruhan urang nalika urang paling kakeunaan, kamacetan irung anu henteu ngantep urang ngambekan ogé sareng netes konstan dina irung. Rhinitis mangrupikeun salah sahiji gejala anu paling pikaresepeun dina ngalirkeun alergi. Éta pisan gejala anu ngaganggu anu, sakapeung, henteu ngamungkinkeun urang pikeun ngajalankeun kahirupan normal. Janten teras-terasan masak, bersin sareng kedah niup irung anjeun henteu pikaresepeun pisan.

Gejala sanés tina cuaca sareng alergi nyaéta konjungtivitis. Aranjeunna biasana ngagaduhan gejala sapertos panon anu peurih sareng iritasi. Aya jalma anu panonna ngarobah warna beureum jero. Dina dermatitis, éksim dina kulit sareng hives tiasa disababkeun. Tungtungna, sababaraha kaayaan cuaca sareng alergi tiasa langkung serius sareng nyerang sistem pencernaan sareng saluran pernapasan sapertos asma bronkial.

Nyababkeun cuaca sareng alergi

Gaduh alergi kana parobihan cuaca asalna tina beban genetik sareng lingkungan anu ngurilingan urang. Urang sadayana ngagaduhan kacenderungan genetik pikeun sangsara atanapi henteu sangsara tina alergi kana sababaraha jinis alergen. Sababaraha organisme tiasa digabungkeun sapertos anu ngajantenkeun sistem imun urang ngahasilkeun réspon anu kaleuleuwihi sareng négatip kana rangsangan atanapi zat anu tangtu anu disebut alergen. Nalika pasién kakeunaan agén ieu, aranjeunna dina kaayaan hypersensitivity kana séri fénoména sélular sareng biokimia anu ngahasilkeun réaksi ku cara anu béda-béda numutkeun unggal jalma.

Gejala anu paling umum nyaéta anu kasebut di luhur, tapi inténsitas sareng frékuénsina bakal gumantung kana unggal jinis jalma sareng tingkat paparan alergen. Alergi nyaéta agén anu tanggung jawab pikeun alergi. Ieu tiasa janten: tuangeun, ubar-ubaran, partikel hawa sapertos sari, bahan kimia, jamur, kapang, tungau sareng sato sato, jst. Nalika alergen ieu janten kontak sareng organisme, sistim imun ngakuan éta salaku zat bahaya sareng ngabela diri ku serangan anu mangrupikeun réspon tina sigana anu urang parantos didaptarkeun di luhur.

Angin tanggung jawab nyebarkeun sari pepelakan kanggo ngagedéan luas sebaran pepelakan. Éta sababna parobahan cuaca tiasa nyababkeun alergi. Sareng nalika urang ngarobih musim, kitu ogé angin, intensitas sareng arah na sajaba ti éta pepelakan ngamimitian tahapan kembangna. Ieu tahapan kembangan dimana aranjeunna ngahasilkeun sari pikeun tiasa sumebar di daérah éta.

Variabel meteorologis anu aya hubunganana

Ayeuna urang terang yén alergen tanggung jawab pikeun gejala alergi urang, hayu urang tingali naon hubunganana sareng cuaca sareng alergi. Urang kedah ngartos yén alergi kana parobihan cuaca éta sorangan teu aya. Sanés urang badé ngembangkeun gejala kusabab parobihan sababaraha variabel meteorologis anu janten ciri lingkungan atanapi lingkungan hiji jalma dina hiji jangka waktu tertentu. Ieu sanés nyalira alérgi. Dina sababaraha kasempetan, robahan iklim mangrupikeun pemicu pikeun ningkatna konsentrasi agén alérgi dina hawa, anu nyababkeun réaksi mukosa dina penderita alergi.

Urang bade nganalisis anu mana variabel meteorologis anu paling aya hubunganana sareng gejala ieu. Parobihan anu dumadakan dina hawa sareng kalembaban biasana ngahasilkeun sababaraha gejala dina penderita alergi. Sareng ieu kusabab mukosa réaksi kana skénario ieu. Parobihan suhu hawa sareng kalembaban tiasa nyababkeun peradangan. Di hiji sisi, suhu anu handap ngahasilkeun parobihan pilihan hidung sareng bronkial. Ieu ngandung harti yén milik aranjeunna bakal ngontrak témbokna sareng ngirangan mékanisme pertahanan alami ku hawa. Parobihan ieu nyababkeun inféksi viral pernapasan.

Upami urang angkat ka jalan anu sanés, urang ningali yén usum semi beuki ngarepkeun kadatanganana, sabab aya sababaraha studi anu mastikeun yén sababaraha Tangkal daun di Spanyol bertunas sakitar 20 dinten langkung ti 50 taun ka pengker. Parobihan ieu ngarobih pamekaran pepelakan kalayan waktos pembuahan anu langkung lami. Émut yén upami ieu teras-terasan, langkung seueur jalma alérgi kana sari bakal kakeunaan masalah ieu langkung lami unggal taun.

Pangaruh angin

Sedengkeun mangrupikeun salah sahiji parameter météorologi anu paling penting pikeun diperhatoskeun. Éta jawab mobilisasi spora jamur sareng sari ngalangkungan hawa. Dina dinten nalika seueur teuing angin semi, henteu disarankan pikeun ka luar pikeun sadayana anu ngagaduhan alergi. Dispersi jeung konsentrasi alergen gumantung kana campuran anu dihasilkeun dina angin. Gumantung kana arah sareng kagancanganana, jumlah partikel anu ditunda tiasa dilakukeun sareng studi kualitas udara pikeun ngembangkeun ramalan waspada pikeun kapentingan penderita alergi.

Hatur nuhun ka anu, Dinten ayeuna urang gaduh data anu nunjukkeun jumlah sari dina hawa anu hadir unggal dinten terang naha urang kedah kaluar salaku pancegahan atanapi langkung saé cicing di bumi pikeun nyingkahan réaksi dina mukosa.

Cuaca sareng alergi ogé aya hubunganana sareng jumlah kalembaban, hujan sareng ibun di lingkungan. Sareng nyaéta prosés météorologi ieu nyababkeun panyaring atanapi panyucian lingkungan. Ieu ngandung harti yén séréal sari ditéwak ku curuk hujan sareng, kusabab langkung beurat, éta murag kana taneuh sareng tetep disimpen. Éta ilahar pikeun niténan yén penderita alergi dina usum semi ngajantenkeun gejala na langkung parah dina dinten anu cerah sareng angin, nalika aranjeunna ningkat dina dinten hujan.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang ngeunaan hubungan antara cuaca sareng alergi.

Teu gaduh stasiun cuaca?
Upami anjeun sumanget ngeunaan dunya meteorologi, kéngingkeun salah sahiji stasiun cuaca anu kami nyarankeun sareng mangpaatkeun tawaran anu sayogi:
Stasion Météorologi

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.