Naha geoengineering mangrupikeun rute kabur ngalawan perubahan iklim?

geoengineering

Aya proyek geoengineering anu ditujukeun pikeun mangaruhan parobihan iklim. Ieu mangrupikeun proyek anu nyobian ngirangan atanapi ngimbangan masalah di planét urang kalayan pangaruh anu béda tina perubahan iklim.

Nanging, tindakan anu dilakukeun ku geoengineering ngahasilkeun patarosan anu étika, sabab ngagaduhan résiko anu béda di planet ieu. Naha anjeun hoyong terang naon anu dilakukeun pikeun mitigasi akibat tina parobihan iklim?

Geoengineering

Panaliti ti sakumna dunya parantos ékspérimén mangpuluh-puluh taun kalayan jenis proyék ieu anu ngusahakeun kaayaan sagala rupa aspek iklim anu dipikahoyong pikeun nyababkeun atanapi nyegah hujan di tempat-tempat khusus, ngatur tingkat radiasi matahari atanapi ngirangan karbon dioksida dina hawa.

Salaku conto, geoengineering panonpoé nguruskeun ngatur jumlah sinar panonpoé asup ka atmosfir, dina raraga ngendalikeun pemanasan permukaan sareng ngirangan pemanasan global. Dina modél eksperimen tindakan geoengineering tiasa ngabalikeun pangaruh parobihan iklim, sanaos henteu kanyahoan upami kanyataanna éta bakal mangaruhan.

Iklim planét bakal robih enya atanapi enya, tapi mungkin pikeun nyobaan ngirangan pangaruh tina perubahan iklim ieu. Téknologi ieu tiasa nguntungkeun seueur jalmi sareng ngirangan ngarugikeun batur, tapi ogé sabalikna.

Atoh, geoengineering henteu ngirangan kabutuhan ngawangun sistem énergi anu langkung bersih sareng mingpin ékonomi nuju transisi énergi dumasar kana énergi anu tiasa diperbarui anu bersih.

Sababaraha proyék tina jenis ieu sayogi di pasar, sakumaha dibuktoskeun ku kanyataan yén dina Maret 2012 Komunitas Madrid nyayogikeun sakitar 120.000 euro pikeun proyék pikeun ningkatkeun hujan salju ngaliwatan téknologi "stimulasi awan anu dikontrol" pikeun perusahaan Jérman Radimeter Fisika.

Niron prosés alami

perubahan iklim

Proyék geoengineering sanés nyaéta nyiptakeun tangkal sintétik anu sanggup candak sareng simpen CO2 sapertos anu nyata, tapi kalayan gancang sareng éfisiénsi anu langkung ageung. Aya ogé proyék anu ngaluncurkeun microcrystals kana luar angkasa sahingga radiasi panonpoe bouncing deui kana miceunan beusi di sagara pikeun ngadorong pertumbuhan pepelakan mikroskopis anu nyerep CO2 sareng nyeret ka handapeun laut.

Kalayan téknologi ieu urang maénkeun janten Gusti sareng urang kedah ngantepkeun ayeuna yén urang gaduh waktos, kumargi alam gaduh siklus nyalira sepanjang waktos sareng urang henteu terang naon akibatna dina iklim.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.