Gelombang panas Juni 2019

gelombang panas Juni 2019

Urang terang yén kalayan pemanasan global suhu unggal taun terus ningkat. Ku kituna gelombang panas usum panas geus ditandaan highs suhu anyar di loba wewengkon dunya. Salah sahiji gelombang panas anu paling diinget nyaéta Gelombang panas Juni 2019 Di dieu di Spanyol suhu maranéhanana leuwih luhur netepkeun rekor. Élmuwan parantos nganalisis acara ieu sacara langkung rinci supados langkung ngartos.

Kusabab ieu, urang badé ngahaturanan tulisan ieu pikeun nyarioskeun ka anjeun naon panalungtikan ngeunaan gelombang panas Juni 2019.

Karakterisasi massa hawa

panas di Éropa

Dina météorologi, pikeun karakterisasi termal massa hawa, parameter suhu biasana dianggo dina jangkungna 1500 m, anu cocog sareng tingkat tekanan 850 hPa. Hal ieu dilakukeun sabab lapisan ieu umumna kapanggih dina atmosfir bébas di luar lapisan kurungan atmosfir sarta ku kituna saeutik kapangaruhan ku kontak hawa jeung taneuh, sanajan di wewengkon urang dataran luhur jeung dataran luhur, panas taneuh propagates dina. éta tingkat ti beurang, jadi urang umumna ngagunakeun suhu 12 UTC 850 hPPikeun rujukan, lapisan permukaan hawa (atawa cooling peuting) dina waktu pemanasan daytime teu acan pinuh ngahontal tingkat 1500 méter (atawa cooling peuting).

Sajaba ti éta, 12 UTC coincides jeung peluncuran salah sahiji dua panyilidikan hawa dilumangsungkeun di sakuliah dunya ku National Weather Service jeung organisasi patali séjén, nu ilaharna beroperasi leuwih ti sarébu kali unggal jam. Radiosondes atmosfir ieu parantos dianggo mangtaun-taun sareng datana dipaké pikeun analisis atmosfir, prediksi jeung reanalysis, diantara kagiatan lianna.

Gelombang panas Juni 2019

suhu dina gelombang panas Juni 2019

Kalawan ieu tinimbangan saméméhna, tina data suhu 850 hPa kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngajéntrékeun massa hawa leuwih samenanjung (utamana mangaruhan wewengkon tengah, kalér jeung kalér-wétan) jeung Éropa benua barat dina poé panungtungan Juni 2019. Di wewengkon ieu, nu Massa hawa Afrika éta eta flies leuwih aranjeunna teh warmest on catetan dina Juni dina sahenteuna 40 taun ka tukang. Malah di bagian leutik wewengkon ditunjuk, éta massa hawa warmest pikeun sagala bulan taun dina opat dekade kaliwat. Sapertos anu dipidangkeun dina dua gambar anu munggaran, satengah kalér semenanjung ngagaduhan suhu anomali langkung ti +10ºC dina 28 Juni 2019, 850 hPa, kontras pisan sareng kidul-kulon, dimana massa hawa normal sareng rada tiis. di Teluk Cadiz.

Massa hawa di peninsular kalér-wétaneun pisan haneut, bari di Kapuloan Canary massa hawa seger atawa tiis, kalawan rata-rata anomali -6 ºC.

Bédana termal anu ageung antara massa hawa Atlantik sareng massa hawa anu ngapung di benua Éropa barat dina minggu kamari Juni 2019 disababkeun ku ayana mode stasioner "résonansi gelombang planét" anu nembé diterbitkeun. Hal ieu dipercaya jadi mékanisme jawab acara cuaca usum panas ekstrim.

Salian hawa superheated leuwih darat, ayana hawa tiis di puseur Atlantik Trench, nu sisi wétan injects jumlah badag hawa pisan haneut kana Éropa Kulon, akun pikeun anomali suhu ieu.

Dimana éta paling mangaruhan?

hawa ekstrim

Juni 2019 mangrupikeun Juni anu paling panas dina catetan di Bumi, numutkeun data anu dikaluarkeun Salasa. Numutkeun Copernicus, jasa perubahan iklim Éropa, térmométer dina Juni taun ieu ngaleuwihan catetan Juni 0,1 ku derajat 2016. Di Éropa, suhu rata-rata dina Juni nyaéta 2 derajat di luhur normal.

Gelombang panas panungtungan nu mangaruhan kana pusat, kalér jeung kalér-wétaneun semenanjung jeung Kapuloan Balearic antara 26 Juni jeung 30 Juni ieu paling suffocating Juni dina 40 taun ka tukang. Papanggihan ulikan ngajelaskeun inténsitas mahiwal kajadian ieu sarta nembongkeun yen gelombang panas geus jadi leuwih sering tur sengit di wewengkon ieu nembe kapangaruhan ku panas ekstrim.

Ngabandingkeun data suhu 27, 28 sareng 29 katukang sareng dinten anu sami dina Juni antara 1979 sareng 2018, diperhatoskeun yén sababaraha nilai anu kacatet dina suhu luhur sasih bulan anu paling luhur dina 14 ibukota. séri.

En Barcelona, ​​​​Zaragoza, Bilbao, Pamplona, ​​​​San Sebastian, Logroño, Huesca sareng Burgos, hawa ngahontal dina tilu poé konci gelombang panas éta pangluhurna dina séri. Kaayaan di Madrid sareng titik-titik Sierra de Madrid sareng Torrejón de Ardos, henteu kantos panas sapertos bulan Juni, ogé nyorot nilai luhur Vitoria, Lleida, Girona, Soria, Teruel sareng Guadalajara.

Dina dua dasawarsa mimiti abad ieu, massa hawa haneut Juni, nu ngabalukarkeun suhu abnormally luhur di wewengkon kapangaruhan ku gelombang panas, meuntas ampir 10 kali leuwih ti dina dua taun panungtungan abad saméméhna, leuwih ti ngaronjatna ti frékuénsi 3,7 nepi ka 3,7 taun unggal 30,7 taun.

Frékuénsi massa hawa anu panas pisan ngahasilkeun "kajadian météorologis" sareng gelombang panas dina Juni parantos ningkat tina 100 taun dina 20 taun kadua abad ka-10 dugi ka 1,3 taun dina dua taun mimiti abad ieu. Dina dua dasawarsa mimiti abad ieu, épisode suhu luhur atanapi panas ekstrim sapuluh kali langkung sering tibatan dina dua dasawarsa kadua abad ka-XNUMX, sareng massa hawa di sakuliah nagara dina usum panas XNUMX darajat langkung luhur tibatan anu terakhir. dasawarsa, iwal Kapuloan Kanaria, kalayan paningkatan 1,07 derajat. Numutkeun kana Aemet, sadaya kacindekan ieu konsisten sareng unjuran dina skénario perubahan iklim anu dilakukeun salami sababaraha dekade.

Abdi ngarepkeun ku inpormasi ieu anjeun tiasa langkung jéntré ngeunaan gelombang panas Juni 2019


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.