Walungan Gangga

gangga walungan

Salah sahiji walungan anu paling penting di buana Asia sareng di dunya nyaéta Walungan Gangga. Éta mangrupikeun salah sahiji walungan anu dianggap suci pikeun agama Hindu, kalayan jumlahna tujuh. Éta gaduh perpanjangan langkung ti 2.500 kilométer sareng ngamimitian aliran na di India sareng tungtung di Bangladesh. Kusabab kitu, éta dibéré gelar poé internasional.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun sadaya ciri, polusi, flora sareng fauna Walungan Gangga.

Ciri utama

Pencemaran walungan gangga

Sanaos pentingna sajarah, budaya sareng mata pencaharian, walungan masih kénéh seueur tercemar kusabab nampi seueur limbah manusa anu antukna ngalir ka sagara. Ieu ngajantenkeun janten salah sahiji sumber utama polusi plastik dina permukaan laut.

Salaku industri pariwisata anu penting pisan pikeun penghasilan ékonomi India, walungan Gangga mangrupikeun salah sahiji landmark pikeun urang asing. Sapédah atanapi cara transportasi anu sanésna ti tempat asalna ka délta mangrupikeun kagiatan paling sering anu narik wisatawan.

Walungan ieu, anu tadina disebat Rio Blanco, leungit warna na kusabab polusi sareng masihan jalan héjo bumi ayeuna. Rute na panjangna sakitar 2.500 kilométer, kalayan aliran rata-rata 16.648 méter kubik per detik, anu tiasa bénten-bénten sesuai musim. Daérah na 907.000 kilométer pasagi.

Sisi walungan didahar ku seueur anak sungai, dicirikeun ku sédimén, sareng jero na diperkirakeun antara 16 sareng 30 m. Sanaos éta sanés walungan pangpanjangna di dunya, éta mangrupikeun walungan anu paling penting di India sareng 80% walungan aya di India. Éta dibagi kana panangan leutik sareng ageung dina sababaraha bagéan rute na, ngabentuk jaringan saluran anu rumit, anu ngagambarkeun daya tarik visual, sareng aya dina sungut na.

Ayeuna ayeuna najis pisan, aya perkiraan 1,5 juta baktéri coliform per 100 ml, 500 diantarana cocog pikeun kaamanan kamar mandi. Salaku tambahan, panilitian nunjukkeun yén éta nyeuseuh 545 juta kilogram sampah plastik ka laut. Walungan Gangga parantos dianggo pikeun nyayogikeun padumukan kalayan mata pencaharian anu murah sareng cai sadidinten ngalangkungan kanal sareng sistem irigasi. Ogé, aya bendungan di sapanjang jalan pikeun mawa cai ka daérah sanés.

Polusi Walungan Gangga sareng Resiko

mayit dialungkeun ka walungan

Sanaos Walungan Gangga dianggap tempat anu suci sareng ngagaduhan penting sajarah, ékonomi sareng wisata penting, Walungan Gangga kajotor pisan. Jalma anu ngamandian cai na ngahaja atanapi henteu sadar henteu sadar kana kanyataan ieu. Diantara polutan paling umum anu urang tiasa mendakan di walungan ieu nyaéta kieu:

  • Henteu mampuh masarakat pikeun miceun runtah kalayan leres
  • Pabrik caket sareng pabrik anu ngotorkeun salah sahiji sumber utama, polutanana dikumbah di sapanjang walungan.
  • Tutuwuhan hidroelektrik miceun runtah sareng nyiksa ékosistem.
  • Perayaan sareng upacara kaagamaan nyéépkeun mayit anu dialungkeun ka walungan sareng buruk na tungtungna kacemar cai.

Dina taun 1980an, aya anu ngamimitian kampanye pikeun ngabersihkeun Gangga, tapi kusabab kabodoan sareng fanatik agama masarakat, éta henteu ngagaduhan pangaruh ageung. Dina 2014, téma na deui dipromosikeun ku cara anu langkung kuat, tapi éta henteu ngahasilkeun hasil anu saé.

Polusi mangrupikeun masalah serius anu mangaruhan walungan, nempatkeun jalma-jalma anu nganggona sareng organisme anu hirup di perairan na aya résiko. Nanging, sanés ngan ukur faktor anu ngancam Gangga, kakirangan cai sareng penambangan ilegal ngancam éta.

Sawaktos-waktos, jerona baskom ieu ngahontal 60 méter, tapi ayeuna parantos diréduksi janten 10 méter. Pangeboran sareng ékstraksi cai bawah tanah parantos dilaksanakeun pikeun méréskeun masalah ieu, tapi épék négatipna tetep aya.

Flora sareng fauna walungan Gangga

polusi walungan suci

Kusabab pamekaran tatanén walungan Gangga, ampir sadaya vegetasi leuweung aslina parantos ngaleungit. Éta tiasa ditingali yén ngan Robusta Shorea anu sanggup nolak di bagian luhur sareng Bombax ceiba di bagian handap. Ayana kuat manusa sareng pangaruh iklim di daérah ieu nyegah langkung seueur vegetasi berkembang. Nanging, dina délta Gangga, dimungkinkeun pikeun mendakan cadangan bakau padet di Sundarbans.

Faktor anu sami ieu, kaayaan manusa sareng iklim, sajaba ti polusi cai, pangaruhna goréng kana ayana spésiés sato di Gangga. Ngan lamping Himalaya sareng délta Gangga ngagaduhan daerah anu cukup sepi tanpa gangguan anu disababkeun ku manusa.

Bagean luhur dataran mangrupikeun badak India, gajah Asia, macan Bengal, singa India, sloths, sareng bison. Ayeuna ngan ukur spésiés sapertos srigala India, rubah beureum sareng rubah Bengal sareng naga emas anu tiasa dipendakan.

Diantara manuk-manuk nyaéta partridges, hayam jago, gagak, jalak sareng bebek anu hijrah dina usum salju. Sasatoan anu kaancam punah kaasup antelop opat tanduk, bustard India, bustard sakedik, sareng lauk lumba-lumba sato akuatik nasional Walungan Gangga di India.

Fékuénsi zona handap henteu béda jauh sareng fauna zona luhur, sanaos spésiés sapertos luwak India hébat sareng otter mulus parantos ditambihan. Macan Bengal ngagaduhan daérah anu lindung di délta Gangga. Diperkirakeun aya sakitar 350 spésiés lauk dina cai na.

Diantara réptil, buaya mangrupikeun anu paling kasohor, sapertos buaya rawa sareng buaya; jeung kuya, sapertos kuya tilu belang, kuya hideung India, kuya Cantor buta, kuya softshell India, jst.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, salah sahiji walungan anu kawéntar di dunya leres-leres najis sareng kaleungitan kaanekaragaman hayati na. Naha ngalangkungan budaya atanapi pangwangunan ékonomi, manusa négatip mangaruhan ékosistem alam.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan Walungan Gangga sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.