Fénoména cuaca ekstrim anu bakal ngareuwaskeun anjeun

Bencana alam

Di planét urang aya kajadian cuaca ekstrim anu turun dina sajarah. Hujan ribut, puting beliung, topan, tsunami, jsb. Alam moal pernah lirén pikeun kaget kami sareng nunjukkeun kakuatan sareng kekerasan anu tiasa dipimilik ku urang. Gambar hujan sareng bencana alam anu bakal urang tingali dinten ieu dina tulisan ieu.

Upami anjeun hoyong terang naon anu paling parah kajadian anu lumangsung di planet ieu, teraskeun maca 🙂

Kajadian cuaca anu parah

Kajadian cuaca anu parah nyaéta anu ngaleuwihan intensitas anu aya hubunganana sareng normal. Kalayan kecap séjén, topan kalayan katégori anu luhur pisan dianggap fenomena meteorologi ekstrim. Nalika ieu kajantenan, sacara umum, musibah kajantenan diturunkeun tina pangaruh anu dipibanda ku mahluk hirup. Salajengna, aranjeunna sacara serius mangaruhan ékosistem alam sareng barang material.

Salajengna urang badé ningali daptar fenomena meteorologis paling parah anu parantos kajantenan di planet ieu.

Turunna tiis di Levante di Spanyol

serelek tiis dina Levante Spanyol

Kaayaan ieu kajantenan nalika massa anu tiis bertabrakan sareng angin easterly anu dieusian ku Uap di sagara Tengah. Laut Tengah langkung haneut dina usum gugur, saatos ngumpulkeun sadaya panas tina suhu usum panas anu tinggi. Ku alatan éta, éta lumangsung salah sahiji fenomena anu paling dahsyat di nagara urang.

Aya hujan badai dina kategori ieu, ngabalukarkeun banjir di seueur tempat. Hujan nyarios pisan lokal sareng teras pengkuh kana waktos.

Puting beliung gang di Amérika Serikat

Puting beliung gang di Amérika

Amérika Serikat mangrupikeun daérah géografis dimana badai sering kajadian. Fénoména ieu sanggup ngancurkeun sagala rupa anu aya di jalanna, tapi tanpa ngarusak teuing struktur anu perenahna caket na. Beda sareng topan anu ngancurkeun sagala rupa, radius aksi puting beliung langkung alit.

Pikeun para pemburu badai anu didedikasikan pikeun diajar sacara jero, puting beliung Alley, mangrupikeun salah sahiji anu paling dipikahoyong. Éta lumangsung di kabupatén Texas, Oklahoma, Arkansas sareng daérah sanésna Midwest. Puting beliung biasana ngan ukur tingkat maotna 2%. Nanging, unggal taun aya seueur maotna kalayan biaya karusakan anu disababkeun sareng musnahna.

Muson di India

muson di India

India mangrupikeun daérah anu usum panas sareng musim semi usum salju seueur. Dina akhir Méi, arus hawa disebat jet anu lumangsung di lapisan luhur atmosfir, asalna ti beulah kulon sareng tanggung jawab ngatur suhu di dataran Gangga nalika usum salju. Arus ieu rubuh pisan dina akhir Méi sareng belah kidul ka arah Bengal teras deui deui. Ieu nyababkeun hujan ageung di Himalaya teras ka Kulon, sumebar ka sakumna nagara.

Kajadian ieu tiasa diklasifikasikeun salaku serelek tiis, tapi daérah anu mangaruhan langkung ageung. Titik tiis biasana mangaruhan tempat anu khusus pisan, sabab hujan terus-terusan, éta tiasa nyababkeun banjir serius ku akibatna leungitna bahan material.

Tempat nyetir di dunya, gurun Atacama

Gurun Atacama, tempat anu teu aya kahirupan

Dina podium gurun terpanas di planét, anjeun bakal mendakan Gurun Atacama. Dipikaterang yén di gurun anu endapanana saeutik pisan seueur sareng suhu na luhur pisan siang sareng lemah pisan nalika wengi.

Najan kitu, kalayan ngan 0,1 mm présipitasi per taun, nyaéta gurun Atacama. Iklim padang pasir ieu dicirikeun ku radiasi panonpoe anu kuat dimana kaayaanna sareng émisi radiasi infrared ti peuting tina permukaan. Kusabab kajadian ieu, aya lolongkrang ageung antara hawa siang sareng wengi.

Kusabab kanyataanna endapanana teuing sakedik, di zona ieu mekarna vegetasi mustahil.

Badai és di Danau Ageung Amérika Serikat

Badai és di Amérika Serikat

Angin anu kenceng sumping kalayan suhu anu handap pisan ti beulah kalér dimuat ku kalembaban nalika Lakes Ageung. Nalika aranjeunna tabrakan sareng garis pantai munggaran di beulah kidul, éta nyababkeun salah sahiji fenomena paling bahaya di planet ieu, badai és.

Bayangkeun hawa anu dieusian ku kalembaban, kalayan suhu anu handap pisan nepi ka titik-titik cai anu aya dina massa hawa beku. Nalika badai és ieu lumangsung, prasarana parah parah, khususna jaringan listrik. És anu disimpen dina prasarana sareng unggal waktos ngumpulkeun beurat ageung. Jalur listrik turun dina beurat awak sareng aya listrik pareum di seueur daérah.

Kaseueuran badai sareng topan anu kejem

Badai gedé

Topan jeung topan mangrupakeun kajadian ekstrim alam na sanés kusabab kuatna, tapi kusabab ukuran sareng kamampuanana pikeun nyababkeun karusakan. Hurricanes sareng topan anu paling dikenal dugi ka ayeuna nyaéta anu kajantenan di Teluk Mexico, Kuba, Haiti, Républik Dominika, Florida, Méksiko, Amérika Tengah, Amérika Serikat, Laut Karibia sareng di Asia (Taiwan, Jepang sareng Cina).

Taufan tiasa nyandak dugi ka puluhan puting beliung, janten kakuatanana ngancurkeun kasar. Bagian anu paling bahaya tina badai nyaéta badai. Nyaéta, kolom cai laut anu gedé pisan anu didorong ku angin sareng sanggup ngabanjiran basisir nalika badai asup ka buana.

Upami badai dugi ka darat sareng pasang pasang handap, tingkat cai tiasa naék dugi ka genep méter caket basisir, hasilna ombak dugi ka 18 méter jangkungna. Kusabab kitu, topan dianggap kajadian cuaca ekstrim anu paling ngarusak.

Angin katabolik sareng tiris tiris

angin katabolik

Tempat anu paling tiis di dunya nyaéta Vostok. Di tempat ieu aya suhu rata -60 derajat sareng na ngahontal ngadaptar -89,3 derajat. Kusabab kitu, kahirupan moal tiasa ngembangkeun di daérah ieu. Angin katabolik mangrupikeun hiji kajadian anu lumangsung dina iklim Antartika. Ieu angin dihasilkeun ku tiisna massa hawa nalika aranjeunna kontak sareng és. Anginna aya di tingkat darat sareng sanggup ngahontal kecepatan dugi ka 150km / jam sareng tahan sababaraha dinten.

Badai keusik di Sahara sareng Amérika Serikat

badai keusik

Ribut keusik aranjeunna sanggup ngirangan pisibilitas bahkan langkung ti kabut. Hal ieu ngajantenkeun transportasi sareng perjalanan moal mungkin. Debu dina badai keusik ngumbara rébuan kilométer sareng mangaruhan tumuhna plankton di Samudra Atlantik kulon, sabab éta sumber mineral langka pikeun pepelakan.

Kuring miharep anjeun reuwas ku kajadian anu alam sanggup nunjukkeun ka urang. Kusabab kitu, perlu terang ogé dimana urang bade, terang kumaha polah nyanghareupan jenis kajadian ekstrem ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Miguel cenahna

    Alus, pos anu saé, kuring resep pisan fénoména alam, endah pisan. Bagian anu goréng nyaéta épék sareng akibat na. Salaku conto letusan limu condong henteu diperhatoskeun, éta henteu sering kajadian tapi sesek napas na tiasa ngabunuh rébuan jalma.
    Dina halaman wéb kuring ngagaduhan tulisan anu ditujukeun pikeun fenomena ieu