Fauna Neogén

Fauna Neogén

dina Jaman Cenozoic aya sababaraha période. Anjeunna Mangsa neogén éta anu kadua dina jaman ieu sareng dimimitian sakitar 23 juta taun ka pengker sareng réngsé sakitar 2.6 juta taun ka pengker. Salami periode waktos ieu, planet urang ngalaman sababaraha parobihan sareng transformasi boh dina tingkat géologis boh dina tingkat kaanekaragaman hayati. The Fauna Neogén Éta dicirikeun ku ngagaduhan salah sahiji kajadian anu paling penting dina sajarah bumi, sapertos munculna hominid munggaran.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun sadaya ciri sareng evolusi fauna Neogene.

Mangsa Neogén

Mangsa Neogén ieu lumangsung sakitar 20 juta taun sareng gaduh parobihan anu hébat dina tingkat géologis sareng tingkat kaanekaragaman hayati. Éta dipikaterang mangrupikeun waktos waktos dimana hominid munggaran anu katelah Australopithecus muncul. Spésiés hominid ieu aranjeunna ngagambarkeun karuhun manusa anu pangkolotna.

Salami jaman Neogén aya parobihan anu hébat dina tingkat planét dina hal kagiatan géologis. Buana ngalaksanakeun perpindahan na langkung laun ti lokasi anu urang ayeuna. Gerakan buana ieu nyababkeun arus laut dirobih sareng sababaraha halangan fisik timbul, sapertos isthmus of Panama. Gerakan géologis ieu mangrupikeun kajadian anu penting anu mangaruhan kana turunna suhu di Samudra Atlantik.

Sadaya parobihan ieu dina tingkat géologis sareng suhu mangaruhan penampilan sareng pamekaran kaanekaragaman hayati tangtu. Salami periode ieu katémbong biodiversiti sato hébat dititénan. Kelompok sato anu ngalaman transformasi pangageungna éta mamalia darat sareng laut, manuk sareng réptil.

Ngembangkeun kahirupan di Neogén

Salami periode ieu aya perluasan bentuk kahirupan anu aya. Kusabab iklim, suhu darat parantos aya pangaruh hébat kana pamekaran sareng pendirian anyar mahluk hirup. Duanana flora sareng fauna ngalaman sababaraha parobahan, sareng fauna ngalaman diversifikasi pangageungna. Flora tetep rada stagnan.

Flora Neogene nangtung pikeun langkung ngeuyeumbeu kusabab iklim. Kusabab iklim dina jaman ieu rada tiis, éta ngawatesan ngembangkeun leuweung ageung sareng leuweung. Salaku tambahan, turunna suhu ieu ogé nyababkeun leungitna daérah ageung diantarana. Kusabab kaayaan lingkungan ieu, sababaraha jinis pepelakan kedah mekar anu tiasa adaptasi sareng lingkungan hawa anu langkung handap.

Tutuwuhan anu tiasa mekar dina kaayaan anu langkung parah nyaéta anu kagolong kana kulawarga anu hérbal. Sababaraha spesialis tingal jaman Neogén salaku umur bumbu. Henteu sadayana négatip pikeun pepelakan. Sababaraha spésiés angiosperma ogé hasil didirikeun sareng dikembangkeun.

Fauna Neogén

Urang bade ningali kumaha iklim sareng pamekaran géologis mangaruhan sato Neogén. Dina période ieu, sababaraha kelompok sato dirobih, diantarana urang terang langkung mekar sapertos mamalia, réptil sareng manuk. Ékosistem laut ngagaduhan pamekaran anu jembar, khususna kelompok cetacea.

Urang badé nganalisis hiji-hiji kelompok sasatoan anu paling maju nalika sato Neogén.

Aves

Dina kelompok manuk, anu paling maju nyaéta anu aranjeunna kagolong kana kelompok passerines. Sababaraha manuk jaman Neogén ogé katelah manuk téror. Grup sato ageung ieu netep di buana Amérika. Ayeuna manuk tina kelompok passerines mangrupikeun kelompok anu paling beragam sareng lega. Éta parantos dijaga sareng tingkat luhur salamet tina waktos.

Diantara ciri utami na urang ngagaduhan yén éta mangrupikeun sato anu dicirikeun ku ngagaduhan suku anu perch dina dahan tangkal. Salaku tambahan, éta ngagaduhan kamampuan nyanyi. Kamampuh ieu bakalan ngawangun ritual kawin anu rumit. Kelompok passerines ogé katelah grup songbirds. Salami jaman Neogén kelompok manuk mimiti kéngingkeun kakuatan anu langkung seueur sareng masarkeun. Kusabab buana teras-terasan ngalih kana kaayaan ayeuna, sato ieu dirobihkeun.

Utamana di Amérika Kidul dimana jumlah rékor fosil anu paling ageung parantos dipendakan. Catetan ieu nyaksian ayana manuk ageung. Seueur manuk ieu ageung tapi henteu sanggup hiber. Nanging, aranjeunna janten predator hébat dina waktos ieu. Grup manuk ieu ogé dikenal ku namina manuk teror.

Fauna Neogén: mamalia

fauna pangembangan neogén

Mamalia mangrupikeun kelompok sato anu ngalaman parobihan ageung. Salah sahiji kelompok anu paling mekar nyaéta sato milik kulawarga Bovidae sareng Cervidae. Dina dua kelompok sato ieu urang mendakan embé, domba, antélop, kijang sareng kijang. Sadaya sato ieu ngagedéan luas distribusiana pisan.

Kitu ogé, aya mamalia ageung sapertos gajah, mamut sareng badak anu ngalaman pangwangunan anu hébat. Sababaraha spésiés ieu, sapertos mamut, teu tiasa salamet dugi ka ayeuna kusabab parobihan anu tangtu anu engkéna.

Ogé kedah diperhatoskeun yén di fauna Neogén sababaraha primata menonjol, khusus monyét. Masing-masing kelompok primata ngagaduhan habitat masing-masing sareng ngalaman sababaraha transformasi dina prosés evolusi na. Kaseueuran primata anu aya di buana Afrika sareng Amérika.

Dina fauna Neogén kami ogé mendakan kamekaran mamalia utama sanésna sapertos felines sareng canines. Sababaraha rupa jinis biruang sareng hyena ogé dirobih dina waktos ayeuna. Dina kelompok mamalia, salah sahiji kajadian anu paling penting lumangsung dina prosés épolusi manusa. Sareng éta hominid munggaran muncul sareng berkembang.

Hominid anu munggaran dikembangkeun dibaptis ku nami Australopithecus. Hal éta utamina dicirikeun ku gaduh ukuran alit sareng gerakan bipedal.

réptil

Akhirna, réptil ogé dimekarkeun di fauna Neogén. Diantarana urang mendakan bangkong, bangkong sareng oray anu sanggup ngalegaan kakawasaanna. Ieu kusabab seueur pangan anu sayogi. Kadaharanna utamina dumasarkeun kana serangga, anu seueur pisan.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan fauna Neogene.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.