Suhu nyatet dina sajarah di Spanyol

Panas pisan

Minggu kamari Spanyol ngalaman suhu leuwih luhur Dina hiji bulan Méi dina sadayana sejarah, sababaraha daérah ngahontal langkung ti 40 darajat, hal anu henteu biasa dina sasih spring. Nyandak data sajarah, Spanyol mangrupikeun nagara anu biasa sangsara hawa ekstrim boh dina usum salju sareng usum panas kusabab di luhur sadayana kana rupa-rupa orografi anu aya. Salajengna kuring bakal ngawartosan anjeun rékaman suhu tina sajarah di nagara urang.

Patali sareng suhu handap didaptarkeun di Spanyol, urang kedah uih deui Pébruari 1956. Dina tanggal ieu, seueur daérah nagara ngahontal 20 derajat handapeun nol. Di seueur daérah Pyrenees, suhu dugi ka 40 derajat handapeun enol. Upami anjeun kedah milari ibukota propinsi, Albacete nyepeng rékor kanggo suhu panghandapna kalayan rékor tina 24 derajat handapeun enol salami Januari 1971.

calor

Perkawis suhu anu pangluhurna, kedah diperhatoskeun dina bulan Juli 1994 nalika di daérah Murcia euweuh deui teu kurang ti éta 47 darajat. Kami henteu kedah hilap gelombang panas anu ngiringan kajantenan di sataun 1995 sareng naon anu nyababkeun kota sapertos Seville sareng Cordoba kapaksa tahan suhu sakumaha ekstrim sakumaha Gelar 46.

Kota Jaén berhasil ngahontal 46 darajat  di 1939, inohong anu kedah diperhatoskeun kumargi kanyataanna observatorium na aya jangkungna 500 méter di luhur permukaan laut, sedengkeun observatorium Seville sareng Córdoba aya handapeun 1 méter dpl.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, Spanyol mangrupikeun nagara hawa ekstrim boh dina usum salju sareng usum panas. Hanjakalna sareng kusabab perubahan iklim, harepan aranjeunna henteu saé pisan sareng numutkeun ka para ahli suhu bakal naék teu merenah.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.