Anu cabañuelas

Cabañuelas

Dinten ayeuna urang badé nyarioskeun perkawis metodeu ramalan meteorologis anu seueur dianggo di padesaan sareng anu janten langkung relevan. Éta ngeunaan cabañuelas. Pikeun jalma anu parantos dewasa di kota, konsép ieu langkung kanyahoan. Nanging, pikeun anu cicing atanapi parantos cicing di padesaan, éta mangrupikeun kecap anu seueur dianggo dina sasih mimiti taun. Sareng éta mangrupikeun saperangkat metode anu ngabantosan dina ramalan meteorologi taun.

Cabañuelas tetep dianggo ayeuna sareng janten langkung suksés. Naha anjeun hoyong terang kumaha dirumuskeun sareng naon prediksi kanggo taun 2018 ieu?

Asalna cabañuelas

beuki loba cabañuelas tangtu

Cabañuelas dianggo di Spanyol kidul sareng di Amérika. Asalna asalna ti Babul kuno. Peradaban Méksiko nyoko kana élmu ieu ngalangkungan urang Maya. Duanana almenak diwangun ku 18 bulan sareng 20 dinten. Salami 18 dinten mimiti Januari, sasih taun sareng dua dinten sésana pikeun fenomena anu sanés diprediksi. Tanggal 19 Januari digunakeun pikeun ngaramal solstis usum panas sareng kaping 20 pikeun usum salju.

Dimungkinkeun pikeun mastikeun hubungan antara cabañuelas sareng dinten mimiti Agustus. Ti dinten ayeuna urang tiasa terang fénoména iklim anu bakal lumangsung sapanjang taun. Henteu sadaya tempat anu diayakeun cabañuelas nuturkeun sasih Agustus salaku conto. Di Amérika Kidul, salaku conto, aranjeunna nganggo bulan Januari pikeun ngaduga cuacana. Di sisi anu sanésna, umat Hindus nganggo sasih usum salju.

Fitur sareng modeu prediksi

ramalan cuaca sareng metode ieu

Cara anu dianggo pikeun ngadamel perhitungan anu langkung atanapi kirang leres tiasa rumit. Anjeun kedah gaduh kasabaran anu cukup sareng ingetan anu saé upami anjeun badé ngalaksanakeunana leres.

Urang mimitian ku ngajelaskeun para cabañuelas ida. Éta ngeunaan ngaevaluasi 12 dinten kahiji dina sataun. Aranjeunna kedahna nyaritakeun yén iklim anu urang bakal aya dina dua belas bulan dina sataun. Nyaéta, 1 Januari moal nunjukkeun waktos Januari, anu kadua Januari anu Pébruari, sareng sajabina.

Di sisi anu sanésna, aranjeunna cabañuelas deui. Ieu lumangsung ti 13 Januari. Éta dipaké pikeun ngaduga cuaca bulan dina urutan turun. Nyaéta, 13 Januari bakal janten waktos dina Désémber, 15 Januari dina Oktober, jsb. Ti tanggal 25 dugi ka 30 Januari, urang bakal nyarioskeun perkawis cuaca anu sami unggal dua bulan. Nyaéta, 25 Januari ngagambarkeun bulan Januari sareng Fébruari, anu 26 sami sareng bulan Maret sareng April, jst.

Teras dicandak dina 31 Januari sareng dibagi kana interval dua jam dina urutan turun. Ti jam 12 dugi ka 2 nyaéta bulan Désémber, ti 2 dugi ka 4 sasih Nopémber, sareng sajabina.

Sakali sasih Januari parantos kalangkungan, iklim masing-masing léngkah anu dilaksanakeun dilaksanakeun rata-rata. Hasil ieu bakal nunjukkeun cuaca bulan anu urang pikahoyong. Salaku conto, pikeun ngaduga cuaca pikeun Pébruari, perlu diperhatoskeun cuaca dina 2 Januari + cuaca dina 23 Januari + cuaca dina Januari 25 + cuaca dina 31 Januari antara 8 sareng 10 wengi .

Cabañuelas dina bulan Agustus

Agustus Cabañuelas

Pikeun seueur cara ieu sigana bakal rumit. Salaku tambahan, éta henteu ngagaduhan kakuasaan ilmiah, ti saprak Januari atanapi Agustus henteu aya hubunganana sareng sésana taun. Urang nyarioskeun tradisi populér anu dilakukeun ti saprak urang baheula. Nalika meteorologi henteu dikenal atanapi boro-boro maju di dinya, cabañuelas mangrupikeun cara anu saé pikeun ngaduga cuaca.

Mangrupikeun metode anu pikaresepeun pikeun dilakukeun teras parios, sapanjang taun, tingkat kasuksésan anu anjeun gaduh. Aya ogé cabañuelas dina bulan Agustus. Cara na sami, tapi éta dilakukeun dina bulan Agustus pikeun ngaduga taun salajengna. Éta dumasarkeun kana kalénder Zaragoza. Aranjeunna dibagi kana dua période, ti tanggal 1 dugi ka 13 Agustus dina fénoména anu bakal kajadian dina dua minggu kahiji ti Januari dugi ka Désémber, sareng ti tanggal 13 dugi ka 24 Agustus, naon anu bakal kajadian dina satengah kadua taun.

Prédiksi Cabañuelas pikeun 2018

cabanuelas-2017-2018

Jalma anu bakti pikeun ngitung cuaca nganggo metode ieu disebat cabañuelista. Dina Agustus 2017, Juan Manuel de los Santos, guru Menengah sareng Kimia ti Valverde del Camino (Huelva), ngajelaskeun prediksi na pikeun 2018.

The cabañuelas prédiksi sataun usum halodo ekstrim di 2018 sareng yén boro bakal aya kasempetan hujan nalika dinten mimiti Januari. Anjeunna ngingetkeun yén éta bakal janten taun anu paling parah dina kaayaan meteorologis. Éta taun garing total. Nanging, salami sasih-bulan di taun 2018, curah hujan parantos seueur pisan taun ayeuna. Aranjeunna parantos ngahontal jumlah anu matak Spanyol tiasa hasil tina 37% tina waduk janten 72%. Maksudna, rata-rata pikeun waduk Spanyol nyaéta 72%.

Di sisi anu sanésna, ahli sanésna anu sanésna nelepon Alfonso Cuenca diprediksi hasilna béda pisan. Pikeun anjeunna, taun 2018 bakal janten salah sahiji curah hujan anu ekstrim. Janten saha diantara aranjeunna anu leres? Sakumaha lébarna cabañuelas leres? Urang kedah émut yén éta mangrupikeun cara anu lami sareng yén aranjeunna henteu ngagaduhan dukungan ilmiah. Ku alatan éta, akurasi na gumantung kana seueur faktor.

Naha cabañuelas leres?

Anu cabañuelas

Gumantung kana jalma anu ngalakukeun metode prediksi, hiji hasilna atanapi hasilna bakal kaluar. Memang leres upami urang nyandak ramalan Alfonso, éta bakal leres, tapi upami urang milih Santos, henteu.

Kaleresan aya ka cabañuelas janten langkung relevan kusabab sistem cuaca langkung tiasa didugikeun. Ieu kusabab parobihan iklim. Pemanasan global ningkatkeun frekuensi sareng intensitas halodo, janten henteu sesah pisan pikeun ngaduga yén sataun bakal garing.

Cabañuelas 2016-2017

Pikeun taun 2016-2017 urang cabañuelista Alfonso Cuenca ngaramal éta hujan bakal sakedik sakedik. Ngan ukur dina usum semi sareng usum Easter. Sésa taun bakal garing pisan. Dina hal ieu, duanana taun janten anu paling haneut sareng garing kusabab curah hujan kacatet.

Ieu kalénder prediksi pikeun dua taun ieu:

Cabañuelas 2016-2017

Kuring miharep anjeun resep inpormasi ngeunaan cabañuelas sareng awas pikeun anu di taun 2019!

Upami anjeun hoyong terang kumaha meteorologis ngaramalkeun cuaca, pencét di dieu:

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha meteorologis tiasa ngaduga cuaca dina sababaraha taun?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   PacoR cenahna

    Kanggo nalika tulisan homeopathy?