El Torno siap-siap ngalawan akibat tina perubahan iklim

Walungan San Jorge ngabahekeun kusabab hujan ageung

Parobihan iklim ningkatkeun intensitas sareng frékuénsi kajadian cuaca anu ekstrim sapertos usum garing sareng banjir. Dina hal ieu, urang angkat ka kota El Torno, di Kolombia, anu parah kapangaruhan ku banjir kuat di 2010.

Kanyataan yén kota ieu rusak ku banjir nyababkeun tindakan sareng pamekaran pikeun nyiapkeun diri ngalawan pangaruh tina parobihan iklim. Ku cara kieu, El Torno ayeuna sadayana conto kapasitas adaptasi sareng katahanan kana parobihan iklim sareng ogé ku cara anu berkelanjutan.

Caah disababkeun ku perubahan iklim

ngabahekeun sakola El Torno

Kota El Torno kapangaruhan mangtaun-taun ku hujan gedé pisan anu nyababkeun karusakan serius sareng biaya réparasi ageung. Dina raraga meringankeun akibat anu parah tina banjir, Menteri Lingkungan Hidup sareng Program Pengembangan PBB (UNDP) parantos damel sareng pamimpin masing-masing daérah Kolombia ti saprak 2013 pikeun nyiapkeun penduduk sareng ningkatkeun daya tahan ngalawan pangaruh parobihan iklim.

Rencana ngalawan parobihan iklim didasarkeun kana pamekaran program latihan tatanén, perumahan sareng multidisiplin anu ngabantosan adaptasi sareng pemanasan global. Sanaos leres yén henteu masalah sabaraha rencana sareng program anu dikembangkeun, aranjeunna moal tiasa nyingkahan fenomena alam anu ekstrim anu disababkeun ku perubahan iklim. Leres, aranjeunna tiasa ngirangan épék anu aya dina populasi. Dampak ieu tiasa janten ékonomi, sosial, kaséhatan, barang material, jst.

Ukuran ngalawan parobihan iklim

Parobihan iklim nyababkeun banjir di El Torno

Pikeun ngirangan tabrakan anu ngahasilkeun parobihan iklim di daérah ieu ngalangkungan fénoména alam anu ekstrim, program parantos dikembangkeun, sapertos, contona, melak pepelakan tradisional anu tahan ka banjir. Siki bibit dibawa tina siki anu sanggup ngégél perkebunan anu tahan ka banjir. Ku cara kieu, kusabab urang moal tiasa nyingkahan banjir, sahenteuna urang moal kaleungitan ékonomi tina kebon pertanian.

Salaku tambahan, siki tradisional ogé tahan ka hama sareng usum garing (dua akibat anu disababkeun ku perubahan iklim). UNDP ogé parantos ngalaksanakeun tindakan sanés sapertos nyiptakeun bumi anu diluyukeun sareng parobihan iklim sareng jaringan stasiun hidrologis parantos disiapkeun pikeun ngingetkeun sareng mamatahan padumukan nalika Walungan San Jorge mimiti janten ancaman kusabab hujan gedé pisan.

Ukuran ieu lumayan luar biasa sareng ngabantosan ngirangan pangaruh parobihan iklim di daérah ieu. Hanjakalna, ideu sareng inovasi ieu teu aya di 2010 nalika banjir terjadi, sanaos henteu nyababkeun seueur maotna, éta mangaruhan 211.000 jalma di daérah La Mojana, ngancurkeun pepelakan, ékosistem sareng langkung ti 20.000 bumi.

Urang diajar tina kasalahan

banjir di La Mojana

Salaku hasil tina musibah ieu sareng pangaruh kana kahirupan sareng harta bencana banjir, Kamentrian Lingkungan Hidup sareng UNDP parantos ngamimitian rencana pilot pikeun nyegah kajadian cuaca ekstrim tina ngirangan pangaruhna sareng nyababkeun kirang karusakan. Rencana ieu parantos janten prakték pencegahan bencana anu saé sareng aranjeunna parantos mangrupikeun rujukan sadidinten di daérah éta. Nyaéta, éta mangrupikeun tindakan anu dilakukeun ku sakumna penduduk salaku nilai anu langkung dikenalkeun di masarakat.

Proyék ieu ngagaduhan anggaran sakitar dalapan juta dolar sareng berkat aranjeunna dimungkinkeun pikeun nyingkahan musibah sapertos longsoran Mocoa. Pikeun ngahindarkeun karusakan banjir, leuweung parantos dipelak deui ku masarakat di sakitar Walungan San Jorge dina raraga ngatur jalanna sareng dina waktos anu sami nawiskeun buah sareng jukut kanggo ingon-ingon.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, aya seueur épék anu parobihan iklim di panjuru dunya. Kami moal tiasa nyingkahan kajadian anu ekstrim kacuali émisi gas rumah kaca diréduksi, tapi pangaruhna tiasa diminimalkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.