Biomassa, sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan énergi terbarukan ieu

Listrik sareng bahan organik

Hal kahiji anu anjeun kedah terang nyaéta biomassa henteu langkung ti bahan organik tina tutuwuhan atanapi sasatoan asalna, limbah organik sareng limbah kalebet di dieu, nyaéta liable pikeun dipaké pikeun ngahasilkeun énergi.

Alesanna kusabab pepelakan ngarobih énergi anu suminari tina Surya kana énergi kimia ngalangkungan fotosintésis sareng bagian énergi ieu disimpen dina bentuk zat organik, anu tiasa urang mangpaatkeun.

Ayeuna, definisi biomassa dihandap ditampi:

"Biomassa dianggap mangrupikeun kelompok produk énérgi anu tiasa dibangkitkeun sareng bahan baku anu asalna tina bahan organik anu dibentuk ku cara biologis".

Kusabab ieu konsép bahan bakar fosil sareng bahan organik anu diturunkeun tina bahan-bahan sapertos plastik sareng kaseueuran produk sintétis henteu pas dina watesan biomassa.

Sanaos bahan bakar ieu sareng bahan organik anu diturunkeun gaduh asal usul biologis, formasi na lumangsung di jaman baheula.

Biomassa nyaéta énergi anu tiasa diénggalan tina tanaga surya ngalangkungan fotosintésis tutuwuhan.

kumaha énergi fotosintésis dihasilkeun

Salaku tambahan, numutkeun Pitunjuk 2003/30 / EC biomassa nyaéta:

"Fraksi biodegradable produk limbah sareng résidu tina tatanén, kehutanan sareng industri anu aya hubunganana, ogé fraksi biodegradable limbah industri sareng kotamadya."

Tina naon anu urang sadar nyaéta sacara umum, naon waé watesan biomassa kalebet 2 istilah utamina; renewable jeung organik.

Biomassa salaku sumber énergi

Ti saprak baheula, manusa parantos ngagunakeun biomassa salaku sumber énergi pikeun ngalaksanakeun padamelan sadidinten.

Kusabab panggunaan bahan bakar fosil mimiti dicekel, biomassa hilap dina pesawat anu langkung handap, dimana kontribusina pikeun produksi énérgi primér teu tiasa diémutan.

Kiwari, berkat sababaraha rupa faktor, biomassa parantos timbul deui salaku sumber énergi.

Faktor anu tanggung jawab ngahirupkeun biomassa salaku sumber énergi nyaéta:

  • Harga minyak naék.
  • Ngaronjat produksi tatanén.
  • Kedah milarian kagunaan alternatif pikeun produksi tatanén.
  • Parobihan iklim.
  • Kamungkinan ngagunakeun élmu sareng téknis pikeun ngaoptimalkeun prosés produksi énergi.
  • Kerangka ékonomi anu pikaresep pikeun pamekaran pepelakan anu nganggo biomassa salaku bahan bakar, berkat subsidi produksi anu ditampi ku pembangkit listrik kalayan sumber ieu.
  • Kasulitan pangaturan pikeun ngembangkeun jinis proyék sanés, ningalkeun biomassa salaku alternatif anu paling masuk akal pikeun nyieun inpéstasi ékonomi nguntungkeun.

Jinis biomassa

Biomassa anu ditujukeun pikeun produksi énergi diala tina sésa-sésa éksploitasi leuweung, tina industri tina kai munggaran sareng kadua transformasi kai, tina fraksi organik limbah padet perkotaan, tina limbah tina operasi ingon-ingon, tina hasil tatanén sareng leuweung, pepelakan énergi, anu ditujukeun sacara éksklusif pikeun garapannana pikeun kéngingkeun biomassa.

Umumna, biomassa diala tina produk organik naon waé anu gampang dipaké tanaga, sanaos ieu anu utami.

Biomassa diklasifikasikeun dumasar jinisna

Biomassa alam

Biomassa alam anu dihasilkeun dina ékosistem alam. Eksploitasi intensif sumber daya ieu henteu cocog sareng panangtayungan lingkungan, sanaos éta mangrupikeun salah sahiji sumber énergi utama di nagara-nagara anu teu maju.

Biomassa alami ieu diciptakeun tanpa aya campur tangan manusa pikeun ngarobih atanapi ningkatkeun éta.

Dasarna ngeunaan résidu leuweung:

  • Turunan ngabersihan leuweung sareng perkebunan tetep
  • Kayu bakar sareng dahan
  • Conifers
  • Daunna

Biomassa résidu

Biomassa résidu nyaéta naon dihasilkeun dina kagiatan manusa anu ngagunakeun bahan organik. Éliminasi na dina sababaraha kasus mangrupikeun masalah. Jenis biomassa ieu ngagaduhan kaunggulan dina kagunaanna:

  • Ngurangan polusi sareng résiko seuneu.
  • Ngurangan rohangan TPA.
  • Biaya produksi tiasa murah.
  • Biaya transportasi tiasa murah.
  • Nyingkahan émisi CO2.
  • Ngahasilkeun padamelan.
  • Nyumbang kana pangwangunan padesaan.

Biomassa residual dina gilirannana dibagi kana sababaraha kategori anu didadarkeun di handap ieu.

Surplus tatanén

Surplus tatanén anu henteu dianggo pikeun konsumsi manusa dianggap cocog pikeun dianggo salaku biomassa pikeun tujuan énergi.

Pamakéan ieu produk tatanén dipaké dina ranté dahareun manusa parantos nyababkeun nami goréng anu teu leres tina panggunaan biomassa pikeun tujuan énergi, sabab panggunaan ieu dituduh nambahan kanaékan biaya produk tatanén anu janten dasar tina dahareun di seueur dunya katilu sareng nagara berkembang.

Surplus tatanén ieu tiasa dianggo duanana salaku bahan bakar dina pepelakan pembangkit listrik sareng dirobih janten biofuel.

Pepelakan énergi

Pepelakan énergi anu parantos disebatkeun di luhur mangrupikeun pepelakan khusus khusus pikeun produksi énergi.

Beda sareng pepelakan tatanén tradisional, ciri utamina nyaéta produktivitas biomassa tinggi sareng karatetan tinggi, dikedalkeun dina ciri sapertos résistansi kana usum halodo, panyakit, vigor, awal tumuh, kapasitas pertumbuhanana sareng adaptasi ka lahan marginal.

Pepelakan énergi kalebet pepelakan tradisional (séréal, tebu, siki minyak) sareng non-konvensional (cynara, pataca, sorgum amis) anu janten poko tina seueur panilitian pikeun nangtoskeun kabutuhan budidaya na.

Prosés transformasi biomassa

Sakumaha ditingali di luhur, rupa-rupa hébat anu aya dina bahan-bahan anu kalebet kana konsep biomassa ngamungkinkeun dina gilirannana ngawangun a rupa-rupa prosés transformasi anu mungkin tina biomassa ieu kana énergi.

Prosés transformasi biomassa

Kusabab kitu, biomassa tiasa dirobih janten sababaraha bentuk énergi ku ngalarapkeun sababaraha prosés konvérsi, jinis énergi ieu nyaéta:

Panas sareng uap

Tiasa ngahasilkeun panas sareng uap ku ngaduruk biomassa atanapi biogas.

Panas tiasa janten produk utami pikeun panasan sareng panerapan masak, atanapi tiasa janten produk sampingan pembangkit listrik dina pepelakan anu ngahijikeun listrik sareng uap.

Bahan bakar gas

Biogas anu dihasilkeun dina prosés nyerna anaérobik atanapi prosés gasifikasi tiasa dianggo dina mesin pembakaran internal pikeun pembangkit listrik, pikeun pemanasan sareng AC di séktor domestik, komérsial sareng institusional sareng kendaraan anu dirobih.

Biofuel

Produksi biofuel sapertos étanol sareng biodiesel (anjeun tiasa ningali tulisan éta Kumaha carana ngadamel biosiesel buatan sendiri) berpotensi ngagentos jumlah bahan bakar fosil anu seueur dina seueur aplikasi transportasi.

Pamakéan étanol anu lega di Brazil parantos nunjukkeun, langkung ti 20 taun, éta biofuel sacara téhnis tiasa dilakukeun dina skala ageung.

Di Amérika Serikat sareng Éropa produksi na ningkat sareng aranjeunna dipasarkeun dicampur sareng turunan minyak bumi.

Salaku conto, campuran anu disebut E20, anu diwangun ku 20% étanol sareng 80% minyak bumi, tiasa diterapkeun dina kaseueuran mesin pengapian.

Ayeuna, jenis bahan bakar ieu nampi sababaraha jinis hibah atanapi bantuan nagara, tapi, ka hareupna, ku kanaékan pepelakan énergi sareng skala ékonomi, pangirangan biaya tiasa ngajantenkeun produksi na kalapa.

listrik

Listrik anu dihasilkeun tina biomassa tiasa dipasarkeun salaku "énergi héjo", saprak éta henteu nyumbang kana pangaruh rumah kaca sabab bebas tina émisi karbon dioksida (CO2).

Jinis énergi ieu tiasa nawiskeun pilihan énggal pikeun pasar, kumargi struktur biaya na bakal ngamungkinkeun pangguna ngadukung tingkat inpormasi anu langkung luhur dina téknologi anu épisién, anu bakal ningkatkeun industri bioenergi.

Co-generasi (panas sareng listrik)

Co-generasi ngarujuk kana produksi uap sareng listrik sakaligus, anu tiasa diterapkeun kana seueur prosés industri anu peryogi duanana bentuk énergi.

Di Amérika Tengah, salaku conto, prosés ieu umum pisan di industri gula, dimana dimungkinkeun pikeun ngamangpaatkeun limbah prosés, utamina bagasse.

Kusabab réliabilitas anu luhur tina bagasse anu aya, sacara tradisional, ko-generasi dilakukeun cukup éfisién. Nanging, dina sababaraha taun ka pengker aya kacenderungan pikeun ningkatkeun prosés pikeun ngahasilkeun langkung seueur listrik sareng ngical kalangkungan kana jaringan listrik.

Prosés anu tiasa dituturkeun pikeun ngalaksanakeun transformasi ieu tiasa dibagi kana fisik, fisik-kimia, termokimia sareng biologis.

Pembakaran dina pepelakan biomassa

Sacara sederhana, durukan mangrupikeun réaksi kimia anu cukup gancang, numana ngagabungkeun oksigén tina hawa (naon oksidator na) kalayan unsur pengoksidasi bahan bakar anu béda sahingga asalna ngaleupaskeun panas.

Kusabab kitu, pikeun prosés kimia ieu lumangsung, 4 kaayaan ieu kedahna lumangsung:

  1. Kedah aya jumlah bahan bakar anu cekap, nyaéta biomassa.
  2. Éta kedah ngadamel jumlah udara pembakaran anu cekap, anu ngandung oksigén anu diperyogikeun pikeun ngoksidasi atanapi ngaréaksikeun suluhna.
  3. Suhu kedahna cukup luhur pikeun réaksi pikeun lumangsung sareng dijaga. Upami suhuna henteu ngaleuwihan nilai anu tangtu, disebat suhu kontak, oksidator sareng bahan bakar henteu réaksi.
  4. Kedah aya anu ngagagas pembakaran, biasana mangrupakeun seuneu anu tos aya. Ieu ngandung harti yén unsur sanés biasana ilubiung dina kontak tina sistem pembakaran, bahkan bahan bakar anu sanés.

Pakét biomassa

Biomassa, sateuacan neraskeun pembakaranana dina ketel, kedah dilakukeun prosés persiapan sateuacanna, anu mempermudah prosés réaksi antara bahan bakar sareng oksidator.

Prosés ieu mempermudah pembakaran sabab utamina nyaluyukeun granulometry sareng tingkat kalembaban.

Sét prosés atanapi pangobatan sateuacana gaduh tilu tujuan anu penting:

  1. Homogénisasi input biomassa kana ketel, sahingga ketel nampi aliran énergi konstan tina nilai anu sami.
  2. Turun granulometry na pikeun ningkatkeun luas permukaan na khusus.
    Nyatana, langkung alit ukuran sisikian, langkung ageung luas permukaanna sahingga bahan bakar sareng oksidator tiasa ngaréaksikeun, sahingga ngagancangkeun réaksi sareng ngirangan jumlah biomassa anu henteu ngaréaksikeun (henteu dibakar)
  3. Ngurangan asor éta ngandung, nyegah bagian tina panas anu dileupaskeun dina durukan tina dipaké salaku panas penguapan cai, ngirangan suhu haseup.

Sadaya ieu ogé kedah dilakukeun ku konsumsi énergi anu panghandapna, kumargi sadaya énergi anu dikonsumsi dina prosés ieu, kacuali éta énérgi résidu atanapi énergi anu tiasa dianggo gratis, bakal hartosna panurunan énergi bersih anu dihasilkeun ku pepelakan.

Dihasilkeun biomassa

Dandang pasti aya alat-alat utama tutuwuhan térmoéléktrik pembakaran biomassa.

Di jerona, prosés transformasi énergi kimia anu aya dina biomassa kana énergi termal dilaksanakeun, anu engkéna bakal dijantenkeun énergi mékanis.

Dandang, salian ti janten pakakas utami, ogé mangrupikeun perhatian utama para téknisi anu tanggung jawab operasi pabrik.

Skéma sareng alat pembakaran biomassa

Éta henteu diragukeun éta alat anu tiasa nyababkeun masalah anu paling poténsial, anu nyababkeun paling downtime, sareng anu peryogi pangropéa anu paling ketat.

Alesan naha ketel mangrupikeun parangkat masalah sapertos kieu:

  • Mangrupikeun téknologi anu muncul, henteu cukup dikembangkeun. Nyanghareupan pangalaman hébat akumulasi dina prosés pembakaran séjén anu ngaleupaskeun sajumlah ageung énergi termal tina oksidasi suluh padet, sapertos pembangkit batu bara, pembakaran biomassa nyanghareupan serangkaian masalah anyar anu teu acan kabahas. Parantos dibéréskeun lengkep nyugemakeun.
  • Kandungan kalium sareng klorin tinggi tina biomassa nyababkeun inkrustasi sareng korosi dina sagala rupa penjuru ketel.
  • Pembakaran henteu leres-leres stabil, nampilkeun variasi anu signifikan dina tekanan sareng suhu.
  • Aya kasusah pisan dina ngotomatisasi pinuh kendali ketel, kumargi kalainan kaayaan dimana biomassa tiasa ditepikeun dina lawang panto.
  • Profitabilitas pepelakan, bahkan kalayan premi pikeun produksi listrik anu ditawarkeun ku panerapan Spanyol, ketat pisan, anu meryogikeun ngirit sadaya komponén, kalebet alat ketel. Ku alatan éta, bahan pangsaéna atanapi téhnik pangsaéna henteu dianggo, kusabab kanaékan biaya anu diperyogikeun.

Ngan hiji Pilihan jinis boiler anu leres tiasa nyababkeun kasuksésan dina ngahontal proyék pembangkit listrik biomassaDina waktos anu sasarengan, pilihan anu henteu pantes bakal nyusahkeun pisan pikeun nanem modal pikeun jinis tutuwuhan ieu, anu ngagambarkeun antara 1 sareng 3 juta euro per MW kakuatan listrik anu dipasang, janten nguntungkeun.

Tutuwuhan térmoéléktrik biomassa

Tutuwuhan térmoélectric biomassa nyaéta a tutuwuhan pembangkit listrik anu ngamangpaatkeun énergi kimia anu aya dina sajumlah biomassa sareng anu dileupaskeun salaku énergi termal ngaliwatan prosés pembakaran.

Mimiti, tutuwuhan pamulihan énérgi biomassa kedah ngagaduhan sistem pretreatment biomassa, anu tujuan utama pikeun ngirangan kalembaban anu dikandungna, adaptasi ukuran sareng keseragaman biomassa, dina standarisasi kaayaan. Inlet kana ketel sareng ngahontal efisiensi pangluhurna sistem pembakaran.

Sakali énergi termal parantos dileupaskeun dina tungku anu pas, gas-gas dileupaskeun nalika durukan, diwangun ku CO2 sareng H2O seuseueurna sasarengan sareng zat padet sareng gas anu sanésna, tukeur panasna dina boiler anu ngalirna cai, sareng anu biasana dirobih janten uap dina tekanan sareng suhu anu tangtu.

Gas pembakaran biomassa ngalangkungan boiler, ngahasilkeun énergina kana cai / uap dina sababaraha tahap: témbok cai, superheater, balok vaporizer, economizer sareng preheater hawa.

Uap dina tekanan anu kabentuk dina ketel teras diangkut ka turbin, dimana éta mengembang, ngahasilkeun transformasi énergi anu énggal ku énergi poténsial anu aya dina uap dina tekenan dirobah mimitina dina tanaga kinétik, teras dina énergi mékanik puteran.

Kerangka législatif pikeun pepelakan térmoélectric biomassa di Spanyol

Generasi listrik di Spanyol pakait sareng investor swasta, sanaos éta mangrupikeun kagiatan anu diatur pisan ku nagara.

Hukum sareng katetepan anu béda ngatur kagiatan ieu, sareng penting pisan pikeun teknisi mana waé anu damel di pembangkit listrik biomassa terang kerangka hukum ieu.

Kegiatan anu bénten-bénten anu aya hubunganana sareng énergi listrik tunduk kana intervensi kaayaan anu tangtu, nunjukkeun pentingna kagiatan ieu.

Sacara tradisional, karakter Pelayanan Publik parantos dianggo, ku Nagara jawab generasi, transportasi, distribusi sareng komérsial énergi listrik.

Kiwari éta sanés deui Layanan Publik, kumargi kagiatan ieu sacara lengkep dilimpahkeun.

Intervénsi publik ayeuna dijaga sabab mangrupakeun kagiatan anu tunduk kana pangaturan anu kuat. Éta bakal pikaresepeun pikeun diajar ti mimiti kumaha sababaraha norma anu béda anu tiasa mangaruhan kagiatan anu aya hubunganana sareng generasi, angkutan sareng penjualan énergi listrik.

Biomassa pikeun panggunaan domestik

Sanaos kuring langkung fokus kana énergi pikeun listrik, panggunaan biomassa pikeun ngahasilkeun panas pikeun panggunaan manaskeun ogé parantos disebatkeun sareng langkung saé, dina tingkat domestik sareng alat-alat kompor sareng kompor khusus pikeun éta.

lambar pikeun produksi pelet

Upami anjeun hoyong langkung seueur inpormasi anjeun tiasa maca tulisan ku batur sapagawean kuring Germán Sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kompor pelet

Ku cara kieu, moal aya anu ngahalangan anjeun dina masalah biomassa sareng saha anu terang, panginten anjeun wani masang salah sahiji kompor ieu di bumi anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.