Bencana alam ngahasilkeun 26 juta jalma miskin dina sataun

Taufan Mateus

Haiti saatos Topan Mateus.
Gambar - Reuters

Bencana alam, sapertos badai, gempa bumi, sareng usum garing, ngahasilkeun jumlah anu pikasieuneun 26 juta miskin unggal taun. Ieu diungkabkeun ku Bank Dunia nalika konferensi iklim (COP22).

Sacara sadayana, sataun aya karugian langkung ti satengah milyar dolar kusabab fénoména ieu upami pangaruh kana karaharjaan jalma anu henteu ngagaduhan sumber kauangan anu cekap pikeun kaleungitan sadayana atanapi ampir sadayana kalebet. Angka éta naékkeun ku 60% perkiraan tina bencana anu didamel dugi ka ayeuna ku PBB, anu urutanna 300.000 juta dolar.

Nalika pangaruh badai, gempa bumi atanapi usum garing diitung, anu paling miskin ogé anu paling sangsara: aranjeunna kaleungitan 11% katuangan matéri, tapi 47% karaharjaan. Hiji conto nyaéta Hurricane Matthew, anu pencét Haiti jeung Amérika Serikat. Di nagara Amérika Kalér, karugian matérial jumlahna sakitar 7.000 juta, sedengkeun anu paling miskin éta 2.000 juta.

Upami ngan ukur kaleungitan matérial anu diitung, nagara-nagara anu paling beunghar bakal teras-terasan meunang, sakumaha peringatan Bank Dunia. Upami pangaruh kana karaharjaan jalma anu kirang sumberdaya diperhitungkeun, Program bantuan atanapi dana tiasa diluyukeun pikeun ngabantosan anu paling meryogikeun sahingga nyegah langkung seueur jalma maot akibat tina bencana alam.

Gempa bumi Haiti 2010

Halodo, topan, gempa bumi, banjir sareng fenomena sanésna bakal teras-terasan kajadian salamina, sareng bisa jadi beuki bahaya akibat tina perubahan iklim. Kusabab kitu, urang kedah adaptasi saageung mungkin sareng ngabantosan anu teu ngagaduhan sumber daya anu diperyogikeun pikeun nyalindungan diri.

Kaayaan beuki rumit dinten ayeuna, kusabab présidén Amérika Serikat anyar, Donald Trump, henteu percanten kana parobihan iklim sareng daék ngaluarkeun nagara na tina Pasatujuan Paris. Upami éta dilakukeun, numutkeun a Panilitian Panilitian Lux, Kawijakan énergi na tiasa ngakibatkeun paningkatan émisi CO2 tina 3.400 milyar ton salami dalapan taun ka payun, tibatan komitmen Obama pikeun ngirangan émisi ku 30%.

Urang bakal ningali naon anu lumangsung.

Kanggo inpo nu leuwih lengkep, klik di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.