Banjir di métro Madrid

Madrid metro ngabahekeun

Hujan gedé anu terus-terusan tiasa nyababkeun banjir parah di kota. Sistem limbah ngagaduhan kapasitas nyerep sareng filtrasi cai anu jenuh ku jumlah cai anu turun dina sababaraha menit. Ku alatan éta, banjir biasana lumangsung di wewengkon diserang ku hujan badag. The ngabahekeun metro Madrid Aranjeunna masihan loba ngobrol ngeunaan, saprak aranjeunna disababkeun ku DANA a. Konsékuansi tina ieu musibah.

Dina tulisan ieu kami bakal ngingetkeun sadayana anu kajantenan ku banjir metro Madrid sareng naon akibatna.

Kaayaan di Madrid

ngabahekeun jalan metro madrid

Kalayan huru-hara umum dina lalu lintas, imah-imah banjir sareng nutupna bagian-bagian metro kusabab hujan ageung isuk ieu, Madrid henteu tiasa ngamimitian usum panas ku cara anu langkung parah. Peringatan oranyeu pikeun hujan sareng badai (résiko penting) dijaga pikeun daérah Metropolitan sareng Henares, sedengkeun peringatan konéng (resiko) pikeun daérah sanés.

Nyanghareupan kaayaan ieu, Komunitas Madrid ngaluncurkeun Program Husus pikeun Perlindungan Warga ngalawan Résiko Banjir (InunCAM) dina nyanghareupan kaayaan alarem. Dina tanggal 1 Séptémber, kondisi cuaca hujan di sakuliah Spanyol: aya badai jeung warnings badai di ampir sakabéh wewengkon, sarta lima komunitas éta waspada jeruk.

Numutkeun laporan Darurat Madrid 112, Layanan Darurat Madrid 112 ngolah jumlahna aya 237 dokumén anu aya hubunganana sareng badai antara 00:00 sareng 07:00. Wewengkon anu paling seueur peringatan di daérah nyaéta: Alpedrete, Valdemoro, Parla, Fuenlabrada, Rivas-Vaciamadrid jeung Madrid. Patugas Pemadam Kebakaran Komunitas Madrid kedah ngalaksanakeun 50 intervensi, sadayana aya hubunganana sareng banjir di bumi sareng balong di jalan. Sanajan kitu, taya sahijina anu utamana serius.

Samentara éta, nu patugas pemadam kebakaran ti déwan ibukota dilumangsungkeun 58 outings patali badai, sanajan euweuh serius. Masalah utama nyaéta kolam renang di jalan umum, imah anu bocor sareng dahan tangkal anu dipiceun kusabab aya ogé angin.

Banjir di métro Madrid

subway banjir

Hujan gedé ogé mangaruhan sababaraha jalur metro Madrid. Jalur 5 antara stasiun Pirámides sareng Oporto sareng jalur 9 antara Kolombia sareng Plaza de Castilla tetep ditutup dina jam awal, tapi lalulintas diperkirakeun normal dina sababaraha jam ka hareup. Di sisi anu sanésna, Pareum listrik dilereskeun di sababaraha stasion di Jalur 1 sareng di Stasion Rivas Vaciamadrid (Jalur 9).

Badai nyiptakeun kolam renang ageung cai di ibukota sareng jasa darurat motong torowongan di Plaza Carlos V sareng Santa María de la Cabeza di Républik Dominika, nyababkeun lalu lintas cai anu parantos dirobih kalayan dibuka deui sadaya torowongan.

Dina garis C3 na C4 of Cercanías na Sol, sababaraha karéta kudu dialihkeun ngaliwatan torowongan Recoletos alatan reureuh 5 nepi ka 10 menit alatan cai dina torowongan. Lalu lintas jalan dina beungeut cai ogé kapangaruhan. Pulisi Perbandaran kedah motong bagian tina sababaraha jalan kusabab cai ngeuyeumbeu, anu mangaruhan jasa beus EMT. Wewengkon masalah utama éta Manuel Becerra, Princesa, Plaza de España, Genoa jeung Alberto Aguilera.

Pancuran anu kuat di Madrid antara 8.30:10.00 sareng 17:19 a.m. nyésakeun 4 dugi ka 17,3 liter cai per méter pasagi di daérah métropolitan. Numutkeun Rubén del Campo, juru carios Dinas Météorologi Nasional (Aemet), Taman Retiro ngumpulkeun 17,8 liter per méter pasagi, XNUMX liter di bandara sareng XNUMX liter di kota universitas.

Pancuran kadang pisan sengit: di Parque del Retiro sareng Ciudad Universitaria ngahontal 6,3 liter dina ngan sapuluh menit. Sanaos "hujan anu parah, éta sanés catetan," jelas del Campo, nginget yén badai anu paling parah lumangsung dina 31 Mei kalayan sakitar 17 liter per méter pasagi dina 10 menit.

Peringatan caah metro Madrid

curuk cai

Bewara outage munggaran disiarkeun saatos jam 9:00. "Loop L2 antara Ópera sareng Quevedo parantos kaganggu dina dua arah kusabab kacilakaan di fasilitas éta," tweet Metro. Engké, dilaporkeun yén jalur 4 antara Lista sareng Goya mangrupikeun alesan anu sami. alamat mana waé. Metro ogé ngalaporkeun yén karéta henteu lirén di Noviciado (L2), García Noblejas (L7), Barrio de la Concepción (L7) sareng Plaza de España (L10 sareng L3) kusabab "kajadian di fasilitas". Dina waktos éta, lalu lintas dua arah dina L10 antara Tribunal sareng Batán ogé kaganggu.

Di Principe Pío, karéta Jalur 10 tetep lirén tanpa panumpang nalika ngaganggu jalur éta. Wewengkon platform rada rame sabab mangrupikeun hub transportasi langsung antara Jalur 6 sareng Jalur 10. Aya anu naroskeun ka satpam sareng Staf Metro mangrupikeun jalan panggancangna pikeun ngahontal tujuan anjeun ku rute alternatif.

Teu lila saatos 11.30:10, sakitar dua puluh panumpang anu hoyong ngaksés jalur XNUMX di Plaza de España eureun sabari ngantosan penjaga ngantepkeun aranjeunna. Éta mangrupikeun garis terakhir anu kedah direset. Saatos peringatan radio, anjing laut dipiceun tina eskalator sareng kaayaan normal deui.

panorama caah

Kalayan parobahan iklim, banjir janten langkung sering kusabab ayana badai anu parah. Perlu diémutan yén unggal populasi kedah disiapkeun pikeun skenario ieu pikeun ngaminimalkeun karusakan anu tiasa disababkeun. Éta kawajiban kotamadya pikeun nempatkeun hurup dina masalah éta boga rencana pikeun ngurangan resiko jeung karuksakan dina nyanghareupan banjir ambéh hal kawas banjir metro Madrid teu kajadian. Mudah-mudahan badai anu disababkeun ku DANA henteu ngarusak pisan supados ngirangan biaya sareng karusakan anu aya di rohangan umum sareng bumi.

Abdi ngarepkeun inpormasi ieu anjeun tiasa langkung seueur ngeunaan banjir metro Madrid, akibatna sareng naon anu dilakukeun ngeunaan éta.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.