Bédana antara topan, siklon sareng topan

Taufan

Usum usum gugur mangrupikeun waktos Asia sareng Amérika nandangan angin topan, siklon, sareng topan anu ageung. Fénoména meteorologi ieu ngagaduhan sababaraha bédana sanés sanaos seueur jalma mikir yén éta sami.

Teras kuring badé ngajelaskeun ka anjeun sacara jelas naon masing-masing tina fénoména ieu anu biasa dina waktos taun ieu diwangun. sahingga anjeun terang kumaha ngabédakeun aranjeunna tanpa masalah.

Hurricanes

Hurricanes biasana aya di Samudra Atlantik Kalér sareng Samudra Pasipik Kalér. Gumantung kana kuatna fénoména, aranjeunna tiasa dibagi kana lima katégori, anu mimiti janten anu badai kalayan angin langkung ti 250 km / jam Hurricanes condong ngaleuleuskeun nalika aranjeunna badarat janten biasana langkung bahaya nalika aya dina cai. Sababaraha topan anu kawéntar nyaéta Katrina, Sandy atanapi Irene.

Topan

Topan kajadian di Pasifik Kalér sareng Kulon sareng di bagéan Samudra Hindia. Sababaraha anu paling dahsyat nyaéta Yolanda atanapi Nina. Éta mangrupikeun fenomena meteorologi anu sami sareng badai, anu kajantenan nampi nami anu sanés pikeun daérah dimana lumangsungna.

Topan Vongfong

Siklon

Siklon kabentuk di daérah tropis planét sapertos Atlantik Kidul, Pasipik Kidul sareng sababaraha daérah Samudra Hindia Tenggara. Boh badai boh badai mangrupikeun siklon tropis dimana angin kenceng sareng hujan ageung kajantenan. Pikeun siklon ngawangun, cai kedah dina suhu di luhur 28 derajat Celsius sareng angin lemah dina tingkat luhur di atmosfir.

Kuring miharep anjeun parantos jelaskeun bédana antara fenomena anu sapertos populér sapertos kitu topan, topan jeung siklon sareng ti ayeuna anjeun terang kumaha ngabédakeun aranjeunna tanpa masalah.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.