Aranjeunna ngagunakeun data ageung dina merangan parobihan iklim

data ageung pikeun parobihan iklim

Pikeun meunang perjuangan ngalawan perubahan iklim, urang kedah berinovasi, urang kedah ningkatkeun sareng urang kedah ngagunakeun sagala rupa "senjata" pikeun merangan épék dahsyat anu aya di planét ieu.

Inisiatif inovatif parantos diwanohkeun ku kantor «Pulsa Global PBB»(UNGP) tina PBB sareng Western Digital Corporation (WDG) sareng éta dimaksudkeun pikeun nganggo "data badag”Ti pihak swasta pikeun ngabantosan merangan parobihan iklim.

data badag

Gagasan ngagunakeun data badag Ngalawan parobihan iklim mangrupikeun tantangan. Élmuwan, panaliti sareng inovator ti sakumna dunya parantos diulem pikeun ilubiung dina ieu. Ku cara kieu, aranjeunna bakal dipasihan waktos pikeun nampilkeun usulna dina 10 April, aranjeunna sadayana bakal kakeunaan.

Tujuan tina prakarsa ieu nyaéta ngahasilkeun karya panilitian anu tiasa dianggo sareng alat anu nunjukkeun kumaha inovasi berorientasi kana data sareng panilitian daratan tiasa nyayogikeun solusi anu gampang sahingga ningkatkeun usaha pikeun merangan parobihan iklim.

Sadaya daérah Tujuan Pangwangunan Berkelanjutan PBB pikeun tindakan iklim nuju dianggo. Jejer sapertos mitigasi iklim, adaptasi sareng iklim sareng skénario énggal, Agenda 23 anu langkung lega sareng tindakan anu kedah dilakukeun pikeun ningkatkeun hubungan pikeun ngarobih.

Sutradara UNGP Robert Kirkpatrick nyatet yén:

"Ningkatkeun tindakan anu épéktip pikeun parobihan iklim henteu ngan ukur butuh data iklim, tapi ogé inpormasi komprehensif ngeunaan paripolah manusa".

Éta sababna naha data ageung dianggo pikeun merangan parobihan iklim kumargi éta tiasa nawiskeun urang waleran ngeunaan cara kumaha éta manusa mangaruhan sareng kapangaruhan ku akibat tina parobihan iklim. Kalayan inpormasi ieu, urang tiasa ningkatkeun sareng ngabaru dina masalah kelestarian sareng kapasitas urang kedah pulih sareng adaptasi.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.