The Nimbostratus

 

Tinjauan tina nimbostratus

Neruskeun ulasan kami ngeunaan cloud genera anu katalog ku WMO, urang émut yén terakhir waktos urang nyarioskeun Altostratus, dinten ieu urang nyarioskeun jinis katilu awan tengah, urang tingal kana Nimbostratus atanapi Nimbostratus.

 

Éta dijelaskeun salaku a panutup méga kulawu, sering poek, sareng penampilan anu dijilbab ku hujan hujan atanapi salju anu turun langkung kirang ti dinya. Kandelna méga cekap pikeun nyumputkeun Matahari lengkep. Éta diwangun ku tetesan cai, tetes hujan superkulub, titisan hujan, kristal, sareng kepingan salju.

 

Nimbostratus biasana ngabentuk nalika lapisan ageung sareng luas hawa anu kawilang haneut sareng beueus naék
di luhur jisim tiis, dina lamping anu progresif sareng lembut. Éta, babarengan sareng Altostratus, inti inti tina
un dahi haneut. Éta méga hésé pisan dibédakeun, sabab némbongan salaku jilbab abu-abu poék,
tanpa diskontinuitas sareng nempatan langit sadayana, pacampur sareng présipitasi. Kitu ogé, éta nempatan a
dimensi nangtung anu hébat, dina situs anu kentel tiasa nutupan antara 1 - 5 km, dumukna, sabagian,
lantai handapeun méga. Aranjeunna biasana masihan hujan teras-terasan atanapi hujan salju, utamina pakait sareng payuneun haneut.

 

Éta hésé pisan dipoto. Kurangna cahaya, dibarengan ku présipitasi anu ragrag tina jerona, ngajantenkeun langit
katingalina sapertos kanvas abu-abu poek ageung tanpa detail. Dianjurkeun pikeun nyobaan poto poto éta nalika awan peupeus low ngalirkeun handapeun aranjeunna, nyaéta, Stratus fraktus. Penting pikeun henteu bingung aranjeunna sareng Altostratus, anu Nimbostratus henteu ngamungkinkeun urang ningali Matahari ku cara naon waé sareng aranjeunna ampir-ampiran ngahasilkeun hujan anu sedeng. Atanapi aranjeunna henteu kedah bingung sareng Stratocumulus sabab ieu kirang seragam.

 

Awan-awan ieu henteu ngagaduhan jinis spésiés atanapi ragam.

 

Sumber - AEMET

Inpormasi lengkep - The Altostratus


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jodi cenahna

    awan anu anéh anu anjeun parantos resep