Angin Spanyol: Siroco, Lebeche sareng Cierzo

Angin Spanyol

saatos Tramontana, Levant sareng Kulon, dinten ieu urang teraskeun sareng tinjauan ciri utama anu angin anu kawéntar di Spanyol. Giliran Siroco, Lebeche sareng Cierzo parantos sumping.

Hayu urang terang anu tilu penting ieu angin spanyol, diajar dimana asalna, naon daérah anu mangaruhan sareng naon akibatna dina iklim nagara urang:

SiroccoOgé kawanoh salaku Jaloque, éta mangaruhan kidul-wétan Semenanjung Iberia. Angin anu garing sareng haneut pakait sareng suhu luhur anu asalna ti Sahara sareng éta henteu ngan ukur mangaruhan Jazirah Iberia, tapi ogé katingali di nagara-nagara Mediterania anu sanés sapertos Italia, Malta sareng Yunani.

Susu: Upami anu saméméhna mangaruhan kidul-wétan, ieu mangaruhan kana sisi anu sabalikna: kidul-kulon. Éta ogé asalna ti Sahara, janten biasana sumping sareng keusik sareng debu anu denda di gantungkeun ka semenanjung. Penampilanna aya hubunganana sareng datangna badai sareng hujan.

Angin kalér: Angin komponén belah kulon ieu, anu nyatet di komunitas Aragon, mangrupikeun salah sahiji anu paling terkenal di Spanyol. Éta tiis sareng garing sareng kabentuk di Lebak Ebro kusabab tekanan anu béda tina Laut Cantabrian sareng Laut Tengah. Éta tiasa ngahontal hujan dugi ka 100 kilométer per jam, janten langkung umum dina usum salju sareng nalika mimiti usum semi.

Inpormasi lengkep - Angin Spanyol: Tramontana, Levante sareng Poniente


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.