Alignment planét

alignment planét unik

Astronomi mangrupikeun élmu anu ngabantosan urang terang ti mana urang asalna sareng ngarencanakeun masa depan sareng sadaya kagiatan manusa. Urang nyarioskeun ayana planét sareng benda langit anu béda di luar angkasa. Dinten ieu urang badé nyarioskeun alignment planét, Kusabab di ieu baheula aya pentingna pisan ngeunaan éta. Ayeuna, berkat kamajuan élmu, arah planét kaleungitan bagian ageung tina sadaya ciri gaib na. Sakumaha anu anjeun ngarepkeun, ieu pinuh ku mitos sareng legenda.

Kituna, dina tulisan ieu kami badé nyarioskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan alignment planét sareng nalika éta kajantenan.

Fitur sistem surya

alignment planét

Como Pluto teu dianggap deui planét, tata surya diwangun ku Matahari, dalapan planét, planetoid sareng satelitna. Henteu ngan ukur awak ieu, tapi ogé aya astéroid, komet, meteorit, lebu, sareng gas antarplanét.

Dugi ka 1980 panginten sistem tata surya urang ngan ukur hiji-hiji anu aya. Nanging, sababaraha béntang tiasa dipendakan caket sareng dikurilingan ku amplop bahan anu ngorbit. Bahan ieu ngagaduhan ukuran anu teu pasti sareng dibarengan ku benda langit anu sanés sapertos dwarf coklat atanapi coklat. Kalayan ieu, para ilmuwan mikir yén kedah aya seueur sistem tatasurya di jagad raya anu sami sareng urang.

Tata surya urang perenahna di pinggiran Bima Sakti. Galaksi ieu diwangun ku seueur panangan sareng kami aya di salah sahiji na. Panangan dimana urang ayana disebut Arm of Orion. Pusat Bima Sakti sakitar 30.000 taun cahaya. Élmuwan curiga yén tengah galaksi diwangun ku liang hideung supermasif raksasa.

Alignment planét

konjungsi planet

Pikeun sadaya jalma anu niténan rohangan, aya dua cara pikeun ningali penjajaran planet. Di hiji sisi, urang henteu hartosna yén lamun urang nangtung dua di panonpoé, urang tiasa sadaya planét dina hiji garis. Di sisi séjén, éta disebut ogé alignment nalika sadaya planét nuturkeun garis anu sami.

Alignment planét ditingali tina panonpoé mustahil pikeun ngaapresiasi. Ieu kusabab kacenderungan planét. Hal anu paling normal nyaéta urang tingali dina buku téks yén planét sadayana aya dina garis anu sami sareng sumbu na. Nanging, ieu henteu kitu. Urang ngan ukur tiasa ningali konfigurasi planet dina hiji kuadran. Ieu kajadian ngan ukur unggal 200 taun, anu teu umum pisan.

Sanaos planét henteu leres-leres baris, seueur diantarana biasana aya di daérah anu sami dina sababaraha waktos khusus. Penjajaran planét salajengna nyaéta dina taun 2040 nalika Saturnus, Vénus, Jupiter sareng Mars ngalakukeunana, tapi sakumaha urang tiasa tingali, henteu sadayana planét ilubiung dina ieu.

Kaleresan Ngeunaan Alignment Planet

jupiter sareng saturnus

Realitas sadaya ieu nyaéta yén planét ulah ngajajar sampurna dina garis sakumaha biasana urang tingali dina rupa-rupa carita ngeunaan rohangan sareng dina buku téks. Éta ngan ukur aya di daérah anu sami. Orbit planét henteu sampurna pikeun silih silih, tapi ngalih dina 3 rohangan diménsi. Di sisi anu sanésna, yén sababaraha planét aya di daérah anu sami tina sudut pandang urang henteu hartosna yén éta ogé janten upami urang ningali tina panonpoé.

Urang tiasa nyarios yén alignment planét mangrupikeun hal anu gumantung kana tempat ti mana urang ningali éta sareng sanés anu planét sacara mandiri ti anu sanés. Anu pang caketna planét-planét bakal digentéskeun dina watesan daérah anu caket nyaéta 6 Mei 2492. Sanaos leres-leres mangrupikeun fenomena anu moal mangaruhan planét urang, pikaresepeun pikeun ningali éta kusabab éta mangrupikeun fenomena visual anu pikaresepeun pisan. Upami anjeun tiasa ngantosan ningali anu sapertos kieu, langkung saé ngantosan dugi ka 2040.

Urang nembé ngagaduhan Jupiter sareng Saturnus ngahiji deui di langit. Éta ngan ukur 800 juta kilométer ti anu sanésna, mangrupikeun planét pangageungna dina sakabéh tata surya. Kajadian ieu henteu acan diulang deui ti saprak Abad Pertengahan. Unggal 20 taun biasana ngahasilkeun naon anu katelah Konjungsi Ageung. Ieu ngeunaan posisi bumi anu janten palaku yén koréksi antara aranjeunna langkung atanapi kirang sampurna.

Alignment sareng usum salju solstice

Kamari, 21 Désémber 2020, pas sareng usum salju, dua raksasa gas ieu ngagaduhan konjungsi anu pas pisan. Anu kedah dipilari di langit ngan ukur hiji bintang anu hébat kalayan kacaangan anu hébat. Sareng éta kacaangan Jupiter dilebetkeun kana matte Saturnus. Konjungsi ieu tiasa dititénan sateuacan wengi ti jam 19:2080 wengi. Alignment planét ieu moal ngulang deui dugi ka taun XNUMX.

Sanaos kanyataanna konjungsi ieu lumangsung dina Abad Pertengahan, dina tanggal 15 April 1623, dinten éta henteu katingali kusabab derajat jarak antara matahari sareng bumi kaleuleuwih. Ieu ngajantenkeun cahaya tina taneuh henteu katingali. Kusabab ieu mangrupikeun jinis fenomena anu luar biasa, kekecualian anu dipimilik taun ayeuna ditambihkeun pikeun nimbulkeun tiori anu aya hubunganana sareng bintang Bétléhém. Dina tradisi Kristen disebatkeun yén béntang ieu mangrupikeun bintang anu ngarah ka Majusi ka palungan tempat Yesus Kristus lahir. Hubungan ieu parantos lumangsung sareng penjajaran planét kamari.

Komunitas ilmiah parantos ngadiskualikeun ideu ieu kumargi dina waktos éta teu aya panyelarasan sapertos anu tiasa lieur sareng bintang Bétléhém. Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta mangrupikeun fenomena anu rada panasaran sareng matak katingali.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan penjajaran planét sareng kanyataan anu nyata ngeunaan éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.