Aliansi Iklim ngajukeun hukum anyar ngalawan parobihan iklim

Aliansi Iklim

Parobihan iklim janten tambih bertambah sareng penting pisan pikeun ngamimitian ngalirkeun hukum anu ngabantosan épék na. Aliansi Iklim tujuanna pikeun ngeureunkeun pangaruh parobihan iklim sareng, nunjukkeun usulan hukum anyar, aranjeunna kedah partisipasi sosial janten penting.

Hukum Parobihan Iklim sareng Transisi Énergi Éta ngahijikeun langkung ti 400 badan masarakat sipil sareng dinten éta parantos nunjukkeun usulan kontén pikeun standar ka hareup pikeun disatujuan.

RUU ieu ngagaduhan tujuan kakuatan anu cukup ambisius ngirangan émisi gas rumah kaca sareng ngagancangkeun prosés transisi énergi, ti bahan bakar fosil kana énergi anu tiasa dibangkitkeun sareng énergi anu kurang ngotor. Hal ieu dimaksudkeun yén parobihan ieu dilakukeun ku cara anu "adil" ku nagara-nagara sareng séktor anu paling rentan sareng fakir miskin sahingga sadayana ngagaduhan sareng ngarobih kana kasempetan énggal ieu pikeun masihan kontribusi dina merangan parobihan iklim.

RUU ogé ngadukung sadaya ukuran anu dibagi sareng anu dipikaresep kaadilan iklim sareng sadaya kawijakan pangwangunan anu berkelanjutan. Diantara tindakan anu kedah dilaksanakeun, usaha dilakukeun pikeun ngawatesan ékspansi daérah padumukan sareng bisnis sahingga promosi patalimarga sahingga tina émisi polutan ka atmosfir diwatesan.

Di sisi séjén, éta dimaksudkeun pikeun ngarancang rencana mitigasi parobihan iklim pikeun sektor tatanén anu kalebet kagiatan sapertos pertanian organik. Rencana éta ogé nganggap ngirangan jumlah séktor kalayan tunjangan gratis hak émisi pikeun naekeun dékarbonisasi industri, bubuka Eurovignette atanapi pajak EU anyar pikeun patalimarga dina jaringan jalan sareng réorientasi insentif ayeuna pikeun bahan bakar generasi kahiji anu mihak ka kadua sareng katilu, diantara ideu anu sanés.

Akhirna, penting pisan yén undang-undang tiasa disayogikeun anu nyayogikeun kerangka hukum sareng kauangan anu diperyogikeun Ngajaga sadaya kaputusan ieu stabil kana waktos, sabab kedah ngajaga kasaimbangan antara kaputusan lingkungan, sosial, politik, ékonomi sareng moral.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.