Tanggal 21 Agustus bakal aya Total Solar Eclipse, kami bakal nyaritakeun kumaha ningali éta sacara real time!

montase samagaha panonpoé

Gerhana Surya Sawaréh

Tanggal 21 Agustus bakal aya samagaha panonpoé total pikeun kahiji kalina dina 99 taun di Amérika Serikat. Upami anjeun sanés salah sahiji jalma anu untung anu cicing atanapi bakal aya pikeun wisata, bakal seueur deui cara pikeun nonton dina streaming. Di Spanyol, éta bakal ditingali ngan ukur sawaréh. Ogé, panginget ka sadaya pangamat yén dimana waé ayana, anjeun kedah nganggo kacamata pangaturan pikeun ieu.

Di Spanyol, masarakat anu tiasa ningali fénoména kalayan paling kuat nyaéta Kapuloan Kanaria. Di samenanjung, Ngan ukur bagian tina piringan panonpoé anu samagaha tiasa ditingali tina Galicia. Upami anjeun cicing di tempat anu sanés di Éropa, éta moal katingali, tempat anu pangsaéna pikeun buana Éropa bakal teras janten Galicia. Jalma anu milih ningali éta langsung, éta bakal katingali nalika surup. Anjeun tiasa ningali "dina piringan surya anjeun tiasa ningali kalangkang alit, sapertos ngegel," saur astrofisika ti Instituto de Astrofísica de Canarias, Miquel Serra.

Élmu surya total salajengna anu bakal urang tingali di samenanjung nyaéta dina 2026

samagaha panonpoé total

Gerhana Surya total

Urang kedah ngantosan sakedik kanggo éta. Ngitung éta teu aya total gerhana Matahari ti saprak 1900,1905 sareng 1912. Ti saprak éta, henteu acan aya total éliplip anu katingali, ngan ukur parsial, sapertos anu kajantenan di 2015.

Émut khususna ngan ukur kacamata sareng saringan anu disatujuan Éta anu pikeun anu hoyong ningali éta. Henteu aya produk buatan bumi, sareng bahkan kacamata anu nyebatkeun "aranjeunna poék pisan!" Éta mangrupikeun hal pikeun panyaring anu kami niatkeun ningali janten poék, sareng anu sanés pikeun "nyaring" sinar éta. Urang tiasa mendakan kasus saringan anu poék pisan, tapi henteu nyaring sinar ultraviolét. Upami urang ningali Matahari, atanapi sumber cahaya anu sanés, urang bakal terang yén murid urang bakal langkung ageung tibatan upami urang henteu nganggo kacamata éta. Janten, tepatna mawa saringan anu henteu disatujuan bakal ngabalukarkeun langkung seueur karusakan dina panon kami yén lamun kami henteu nyandak éta. Ieu résiko anu hébat. Kaamanan palsu anu tiasa urang percanten ku percanten yén sadayana henteu transparan pisan.

Kumaha gerhana total atanapi parsial Matahari lumangsung?

samagaha annular panonpoé

Gerhana Surya Annular

 

Éta mangrupikeun fenomena anu lumangsung nalika Bulan nyumputkeun Matahari, ditingali tina Bumi. Ieu ngan ukur tiasa lumangsung nalika bulan anyar (Surya sareng Bulan babarengan). Ieu mangrupikeun fase lunar dimana Bulan persis di antara Bumi sareng Surya. Istilah sanésna, hémisférna anu bercahya henteu tiasa ditingali tina planét urang, ngan ukur halo anu cahayana. Gerhana panonpoé tiasa dititénan ku tilu cara anu béda.

Gerhana Surya total

Tanpa ragu anu paling spektakuler ningali. Dina totalitasna Bulan total nutupan MatahariDiluar band éta samagaha parsial. Éta tiasa dititénan pikeun jalma-jalma anu aya dina jero kalangkang bayangan diproyeksikeun ku Bulan ka Bumi. Ukuranna sakitar 270km (total zona gerhana), sareng nuju ngumbara kalayan kecepatan 3.200km / jam arah arah wétan. Gerhana total tiasa ditingali dina interval antara 2 sareng 7 menit. Dina total, sakabeh fenomena lumangsung kira-kira 2 jam.

kumaha kajadian samagaha panonpoé

Gerhana Surya Annular

Nalika Bulan caket apogee sareng, diameter sudutna langkung alit tibatan Matahari. Dina fase maksimalna anu dititénan nyaéta cincin disk Sun.. Ieu katingali dina bagian tina annularity atanapi antelight. Jaba ti éta samagaha parsial

Gerhana Surya Sawaréh

Kasus anu bakal urang lakukeun di Spanyol. Nalika urang ningali sawaréh Bulan nutupan Matahari. Éta némbongan salaku ngaleutikan, kawas ngegel.

Kumaha carana ningali éta sacara real waktos?

Akhirna, pikeun anjeun sadayana anu henteu ngagaduhan kasempetan ningali éta langsung kusabab aranjeunna henteu aya di daérah atanapi kusabab kaayaan cuaca, éta bakal disiarkeun tina sababaraha situs wéb. Diantarana éta NASA sorangan.

Tautan ka Halaman wéb NASA ti mana siaran langsungna bakal dilakukeun.

ti Penjelajah San Fransisco

Sareng ieu pikeun anu panasaran, kumaha gajah réaksi kana samagaha? Tennesse Gajah Suci


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.