Adaptasi pepelakan kana perubahan iklim

Meadow

Dina waktos anu sami manusa, ogé sato, nyobian ngabela diri tina akibat hirup dina iklim anu langkung panas sareng garing, mahluk pepelakan aranjeunna ogé nyobian adaptasi kana kaayaan énggal ieu.

Panilitian anu diterbitkeun dina »Global Chamge Biology», anu dilakukeun ku Universitas Liverpool sareng kolaborasi Universitas Syracusa (tempatna di Amérika Serikat), ngajelaskeun kumaha adaptasi pepelakan kana perubahan iklim.

Salami 15 taun ka pengker, aranjeunna parantos diajar réspon anu béda kana sababaraha kamungkinan skenario iklim anu ngagaduhan séri tutuwuhan ti padang rumput hejo caket pisan kota Inggris Buxton, sapertos usum garing anu kuat pisan atanapi hujan ageung. Hasilna panasaran pisan, kumargi aranjeunna mendakan parobihan ieu aranjeunna parantos ngarobih DNA tutuwuhan, hal para ahli disebut "nyalametkeun évolusi."

Raj Whitlock, Ph.D. sareng Profesor Ékologi di Liverpool University Institute for Integrative Biology, nyatakeun yén kanyataan yén parobihan iklim parantos ngainduksi parobihan keragaman genetik mahluk tutuwuhan ngan dina 15 taun ka pengker. jantenkeun hal anu luar biasa, kumargi biasana pepelakan langkung lami pikeun adaptasi kana parobahan iklim. Ku kituna, ieu tiasa ngajelaskeun résistansi pepelakan anu dikaji nalika aranjeunna kapaksa tumuh dina kaayaan lingkungan anu khusus.

Prado

Panilitian ieu parantos dilakukeun di Laboratorium Pangaruh Perubahan Iklim Buxton (BCCIL), di lereng gunung dimana dimanipulasi cuaca ékspérimén ti saprak 1993 ningali kumaha pepelakan diréaksikeun.

Sedengkeun percobaan ieu pikaresepeun pisan, parobihan iklim bakal janten tantangan anu penting pisan pikeun kaseueuran mahluk pepelakan, anu ayeuna parantos nyobian adaptasi sareng iklim anu beuki robih.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.