Vanuatu, daérah dunya anu paling rentan ka perubahan iklim

Pondok di banjir Vanuatu

Gambar - Sprep.org

Hirup di Pulo tropis tiasa janten heran pisan, utamina nalika anjeun henteu kedah hariwang halodo: iklimna hampang sapanjang taun, aya pantai anu pinuh ku kahirupan, leuweung geledegan sareng seueur pepelakan sareng sato anu unik di dunya ... Tapi kusabab perubahan iklim, ogé tiasa bahaya.

Di Vanuatu permukaan laut naék langkung gancang tibatan di bagian sanés dunya. Rata-rata nyaéta 6 milimeter per taun ti saprak 1993 (11 séntiméter dina total), sedengkeun di tempat sanésna rata-rata antara 2,8 sareng 3,6mm / taun, janten nagara penghinaan anu megah ieu diancam serius.

Janten anjeunna parantos terangeun Greenpeace, anu, sasarengan sareng aktor sareng modél Jon Kortajarena, parantos ngadamel ékspédisi ka Vanuatu pikeun ningali langsung kumaha rasana dumuk di dinya, ngadatangan komunitas anu parantos kedah ngalih akibat naékna permukaan laut. Nagara ieu rentan pisan yén fenomena ieu ayeuna ngancam 100.000 jalma. Tapi ieu sanés ngan ukur hiji-hijina masalah.

Badai tropis mangrupikeun salah sahiji anu paling kaancam di nagara éta, mangaruhan 30.000 jalma. Ieu hartosna éta satengah tina populasi Vanuatu kakeunaan musibah alam unggal taun.

Badai tropis di Vanuatu

Gambar - Néglasari

Juru bicara Greenpeace Pilar Marcos nyatakeun yén "éta sanés ngeunaan janten alarmis, tapi para ilmuwan ngumumkeun yén waktosna parantos lami: Upami tindakan anu saé henteu dilaksanakeun sateuacan taun 2020, éta bakal beuki hésé nyegah suhu planét tina naék luhur 1,5ºC.. Watesan di luhur anu fenomena paling parah disababkeun ku perubahan iklim sigana bakal kajadian. '

Anjeunna ogé nyatakeun yén dina 2011 34% énergi anu dipénta ku Vanuatu asalna tina sumber anu tiasa diénggalan, sareng aranjeunna ngarepkeun dina 2030 éta bakal janten 100%, anu masihan seueur pamikiran. Naha manusa ngan ukur ngalakukeun hal anu épéktip nalika aya masalah anu mangaruhan anjeunna sacara langsung? Upami kitu, bakal hésé pisan pikeun Bumi Bumi tetep tetep éndah nalika urang déwasa ayeuna ngantepkeun aranjeunna ka jalma dewasa énjing.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.