Stasion Cuaca

Taman météorologi

Nalika ngeunaan meteorologi sareng klimatologi hiji tempat, ciri-ciri éta parantos dikumpulkeun ngalangkungan alat anu tiasa ngarékam data. Data anu dipikaresep pikeun ngartikeun meteorologi atanapi klimatologi hiji tempat mangrupikeun variabel meteorologi atanapi ogé dikenal salaku pangendali iklim. Nilai-nilai tina variabel ieu diulik, diukur sareng dikumpulkeun dina Stasion Cuaca. Teu aya sanés mangrupikeun alat anu sanggup ngumpulkeun sadaya variabel atmosfir ieu anu dipikaresep ku meteorologi hiji daérah.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun naon ciri utama, aplikasi sareng jinis stasiun cuaca anu aya. Salaku tambahan, anjeun bakal terang pentingna aranjeunna pikeun élmu meteorologi.

Ciri utama

Pangukuran meteorologi

Mangrupikeun alat anu tiasa dipasang dina sagala rupa bumi sareng di mana waé bagéan dunya. Anjeun peryogi syarat anu tangtu sahingga anjeun tiasa ngalaksanakeun pangukuran sak mungkinna, tapi aranjeunna henteu sarat teuing rumit pikeun minuhan. Pikeun ngukur sadaya variabel atmosfir, hiji alat henteu cekap, kumargi penting pikeun meunteun kisaran kasalahan dina pangukuran. Henteu mungkin pikeun ngantepkeun sadaya kapercayaan anu disimpen dina anu ngajantenkeun hiji alat ukur.

Kusabab kitu, luas lahan khusus pikeun pamasangan alat-alat meteorologi anu béda dikenal salaku kebon meteorologi. Mangpaat stasion meteorologis luhur pisan sareng berkat éta, data anu berharga pisan tiasa didapet. Diantara fungsi anu paling dikenal kami ngagaduhan ieu:

  • Terang kaayaan cuaca tempat dimana ayana.
  • Pikeun tiasa ngadamel babandinganana sareng stasiun anu sanés di tempat anu caket pikeun ningali kumaha data na beda-beda sareng parios buktina sami.
  • Aranjeunna ngabantosan kéngingkeun inpormasi anu diperyogikeun pikeun kéngingkeun perkiraan cuaca. Kalayan data anu diala, sababaraha modél numerik dianggo pikeun itungan. Ku cara kieu, dimungkinkeun pikeun nyayogikeun data pikeun nunjukkeun ramalan cuaca.
  • Aranjeunna dianggo pikeun nyiptakeun inpormasi iklim dina cara wawakil tempat dimana urang ngumpulkeun data.
  • Kalayan anjeun tiasa nyiptakeun peringatan inpormasi ngeunaan fenomena météorologi anu tiasa mangaruhan atanapi pikaresepeun. Salaku conto, ayana payuneun sareng kamungkinan hujan.
  • Hatur nuhun kana data anu diala, korélasi fenomena cuaca tiasa dilakukeun anu parantos tiasa ngahasilkeun sababaraha kaayaan résiko, kacilakaan, jst.
  • Data anu penting dicandak kanggo ngembangkeun pepelakan dina tatanén sareng nyegah karusakan pepelakan.

Jinis stasiun cuaca

Jinis stasiun cuaca

Stasion meteorologi tanggel waler pikeun ngukur sajumlah ageung variabel atmosfir. Kami badé daptar sareng aranjeunna:

  • Suhu dina hawa
  • Humedad
  • Tekanan barometrik
  • Laju angin
  • Arah angin
  • Présipitasi
  • Tingkat UV
  • Kandel Salju
  • Suhu taneuh
  • Asor tina lanté
  • Radiasi surya
  • Visibilitas
  • Analisis kontaminasi
  • Ukuran jam enteng
  • Ukuran jangkungna awan

Sanaos aya sababaraha jinis stasiun cuaca, sadayana biasana ngukur sami atanapi ampir sami. Ogé gumantung kana kualitas masing-masing. Urang bade nganalisis mana stasiun anu paling penting:

Stasion cuaca domestik

Éta mangrupikeun anu pikeun masarakat umum. Harga na lumayan mirah sareng ngagaduhan fitur anu langkung saderhana. Aranjeunna henteu kedah nyambungkeun alat USB sareng éta ngukur inpormasi meteorologis dasar sapertos suhu, kalembaban, tekanan atmosfir sareng hujan.

Stasion kalayan sambungan PC

Sakumaha namina nunjukkeun, aranjeunna sanggup nyambung kana komputer liwat alat USB. Data ieu diékspor sareng ditingali dina Excel. Aranjeunna diantara anu paling terkenal di kalangan penggemar meteorologi. Ieu rada langkung mahal tibatan doméstik kusabab aranjeunna ngagaduhan kapasitas langkung pikeun ngukur variabel meteorologi.

Ukuranna sami sareng anu doméstik tapi ogé tiasa ngukur indeks radiasi matahari, arah angin sareng kagancangan. Salaku tambahan, éta tiasa masihan anjeun nilai hawa tiis sareng suhu titik embun.

Stasion cuaca Wifi

Stasiun ieu ngagaduhan kaunggulan tibatan anu tiheula sareng éta nyaéta anu sanggup ngalirkeun data kana internét pikeun tiasa nyiarkeunana sacara online. Sambunganna tiasa ku wifi atanapi ku kabel langsung ka modem. Diantara ciri na urang mendakan sababaraha model nganggo layar, janten langkung gampang pikeun nganalisis data dina situs. Aranjeunna mangrupikeun salah sahiji anu paling populer di kalangan anu paling resep meteorologi.

Stasion cuaca portabel

Éta stasiun saku. Éta dirarancang pikeun tiasa ngempelkeun data dina momen anu khusus pisan sareng aya hubunganana sareng kinerja kagiatan luar. Aya seueur rencana anu dieureunkeun kusabab kaayaan cuaca. Hatur nuhun ka stasiun ieu, anjeun tiasa terang variabel atmosfir pikeun terang ramalan hujan atanapi cuaca anu goréng. Aranjeunna henteu ngagaduhan presisi anu sami pikeun stasiun anu langkung ageung, tapi éta rada manpaat.

Alat naon waé stasiun cuaca

Stasion Météorologi

Pikeun tiasa ngukur sadaya variabel ieu, diperyogikeun alat ukur sareng alat meteorologi. Urang badé mairan ciri masing-masing alat sareng fungsina anu dipiboga:

  • Térmométer. Jigana éta anu paling atra, sabab upami urang hoyong ngukur suhuna perlu. Suhu dianggap variabel anu paling mangaruhan manusa.
  • Hygrometer. Hal ieu dipaké pikeun ngukur kalembaban dina hawa sareng titik embun. Ku cara kieu, urang bakal tiasa terang kumaha kalembaban mangaruhan sensasi termal sepanjang waktos, boh dina kombinasi sareng panas sareng tiis.
  • Pluviometer. Diperlu pikeun ngukur curah hujan sepanjang waktos. Éta masihan kami data penting ngeunaan hujan ageung, tatanén sareng pasokan cai.
  • Aneméter. Cocog pikeun ngukur laju angin ngahiliwir. Penting pikeun terang éta pikeun terang waktosna.
  • vane. Éta nyaéta salah sahiji anu fungsina nunjukkeun arah angin ngahiliwir.
  • Barometer. Hal ieu digunakeun pikeun ngukur tekanan atmosfir. Éta mangrupikeun variabel anu paling penting pikeun ngukur. Éta anu nyaritakeun évolusi waktos sareng berkat éta urang tiasa terang upami cuaca badé langkung saé atanapi parah.

Mudah-mudahan ku inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang ngeunaan stasiun cuaca sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jorge Toral cenahna

    Husus pisan