Séptémber 2017 tetep sabulan tina bencana alam anu hébat

bencana alam

Teu ilahar pikeun sabulan ngaliwat ku bencana alam. Topan, gempa bumi, panginten aya bitu. Tapi gedena bencana sareng fenomena Séptémber 2017 katukang ieu, parantos ningalkeun kami sababaraha gambar, berita sareng video anu pantes ditinjau.

Janten dinten ieu, urang bakal bakti tulisan ieu, daptar sababaraha fenomena anu parantos kaalaman. Anu paling transendén sareng anu paling ngareuwaskeun dunya. Patarosan ngeunaan, upami éta bakal aya hubunganana, upami salah sahiji diantarana mihak ka batur, sareng peran Panonpoé atanapi perubahan iklim ... Éta mangrupikeun hal anu bahkan mungkin beda-beda gumantung kana sumber anu anjeun tingali. Sadayana bébas nyandak kasimpulan nyalira.

Hurricane harvey

Dimimitian tanggal 17 Agustus sareng réngsé dina 3 Séptémber. Kusabab ayana deukeutna dina sasih sareng pentingna na, kami parantos ngalebetkeunnana. Kungsi a angin maksimum 215km / jam. Éta nyababkeun 60 maotna sareng karugian ékonomi 25.000 juta dolar. Dampak anu hébat na nyaéta di Karibia Wétan sareng Amérika Serikat.

Hurricane Irma

angin topan irma

Éta asalna tanggal 30 Agustus sareng lumangsung dugi ka 15 Séptémber. Salah sahiji topan anu paling kuat sareng anu ngarusak catetan sajarah. Irma mangrupikeun bencana paling parah bulan ieu. Angin maksimum 295km / jam, 127 maot sareng karugian ékonomi 118.000 juta dolar. Karibia sareng Antillen Kecil, Puerto Rico, Pulo Española, Kuba, sareng Amérika Serikat sareng Florida meuntas ti tungtung ka tungtung.

Taufan Maria

Taufan Maria

Ti tanggal 15 Séptémber dugi ka 1 Oktober. Éta ngagaduhan angin maksimal 280km / jam, 243 maotna sareng karusakan ékonomi 75.000 juta euro. Topan ieu nyababkeun langkung seueur maotna tibatan dua anu sanésna, sareng dugi ka seueur daerah anu parah sapertos Puerto Rico, Kepulauan Windward, Dominica, Martinique. Anjeunna ogé nembus daérah anu pulih tina badai sateuacan, sareng tanpa napas istirahat, anjeunna tungtungna ngancurkeun daérah éta.

2 Gempa Bumi Mexico

gempa mexico september 2017

Dina wengi 7 Séptémber, gempa bumi di 8,2 skala Samudera Pasipik di Nagara Chiapas kalayan sababaraha belasan maot, Episentrumna nyaéta 133km ti Pijijiapan. Sareng tanggal 19 Oktober teh Méksiko Tengah gempa kalayan gempa skala 7,1. Dinten ayeuna, aya langkung ti 360 korban maot kusabab jumlahna terus ningkat, 220 diantarana aya di Kota Méksiko sorangan. Ngitung duanana gempa, tokohna ngahontal 400 maot.

Bitu gunung api Popocatepetl

Gunung seuneuan Popocatepetl

Sanaon komunitas para ahli meragukeun naha gempa bumi anu kuat di Méksiko aya hubunganana sareng letusan éta, éta tungtungna dikaluarkeun. Sakali deui, Méksiko mangrupikeun protagonis carita sanés ngeunaan Ibu Alam. Popocatepetl, éta parantos bitu sacara rutin salami Séptémber. Dina akhir bulan éta mimiti ngaluarkeun bahan pijar.

Topan Talim

talim topan

Sanaos henteu seueur kamandangna, éta mangrupikeun épisode sanésna angin gedé anu dialaman di Jepang. Sanaos ieu kami nyerat laporan ngeunaan anjeunna dina blog tanggal 17 Séptémber. Éta maksa évakuasi langkung ti 640.000 jalma. Kasaimbangan manusa akhir dituduh korban anu maot sareng 42 urang cilaka. Salain tina banjir anu teu kaitung loba anu katingali di daérah éta.

Suar Surya

médan magnét geomagnetik

Widang Magnetik Bumi

Diantara sababaraha suar anu lumangsung sapanjang bulan, dinten 6 sareng 10 Séptémber Panonpoé ngaluarkeun anu paling ngadadak dina dasawarsa ka tukang. Aya sababaraha kagagalan dina GPS sareng sinyal radio. Salian ti médan magnét darat anu pencét parah. Émisi anu 1000 km per detik dina béntang. Badai magnét datang ka mangaruhan komo ngadaptar laju nepi ka 700 km per detik.

Gunungapi Agung, Bali, Indonesia

Gunungapi Agung Indonésia

Tingkat peringatan gunungapi ningkat sapanjang Séptémber. Tanggal 20 aya 12.000 urang ngungsi. Tanggal 26 épakueun anu 75.000 saatos kagiatan seismik anu dirékam, radius 12km. Daérah ieu, anu nampi 200.000 wisatawan sabulan, parantos ngalaman pangaruh Agung di 1963. Letusan éta lumangsung ampir sataun, sareng 1.100 urang tiwas.

Kami pamit ka Séptémber ieu, dimana alam parantos ngantepkeun tanda anu hébat, di seueur kulawarga sareng daérah.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Leticia Coronado cenahna

    Halo wilujeng wengi. Inpormasi dina blog anjeun pikaresepeun pisan. Kuring ngan ukur gaduh hiji klarifikasi: gempa anu kajantenan di Mexico City nyaéta tanggal 19 Séptémber 2017 sanés dina 19 Oktober. Salam.