Pliocene fauna

Pangwangunan fauna Pliocene

La Zaman Pliocene nyaéta anu terakhir tina Mangsa neogén de la Jaman Cenozoic. Éta dimimitian sakitar 5.5 juta taun ka pengker sareng réngsé 2.6 juta taun ka pengker. Waktos ieu ngagaduhan hubungan anu saé pikeun ngembangkeun hominid munggaran sareng flora sareng fauna di sakumna planét. The Pliocene fauna mimiti ayana di daérah anu béda diwatesan ku kaayaan iklim waktos éta. Dina kaseueuran kasus lokasi ieu dijaga dugi ka ayeuna.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun ngeunaan sagala ciri, kaanekaragaman hayati sareng épolusi sato Pliocene.

Parobihan dina jaman Pliocene

Zaman Pliocene

Ieu waktos nalika berkat fosil anu munggaran dimungkinkeun pikeun terang yén hominid munggaran anu nyicingan planét ieu, Australopithecus, nyicingan buana Afrika. Waktos ieu hartosna parobahan hébat dina tingkat kaanekaragaman hayati, boh flora boh fauna. Pepelakan mimiti beragam dina zona anu béda kalayan watesan iklim. Total durasi Pliocene nyaéta sakitar 3 juta taun.

Seueur ageung perobihan sareng kaanekaragaman ieu aya dina bidang panyebaran pepelakan sareng sasatoan anu asalna tina parobahan anu jero sareng signifikan dina awak cai di planét bumi. Sareng éta laut sareng sagara dirobih salami waktos ieu. Aya putus antara komunikasi anu aya antara Samudra Atlantik sareng Samudera Pasipik. Salaku akibat tina beulahan ieu, naon anu urang terang ayeuna salaku Isthmus of Panama timbul. Laut Tengah ogé dieusian cai anu asalna ti Samudera Atlantik sareng ngeureunkeun krisis uyah Messinian. Krisis ieu ngarujuk kana  konsentrasi luhur uyah anu aya di Laut Tengah kusabab ditutupna Selat Gibraltar.

Nalika tingkat épaporasi cai ningkat sareng aya kirang ti na, konsentrasi uyah naék dugi ka teu tiasa ngadukung kahirupan sato sareng pepelakan. Kalayan ngenalkeun cai anyar ti Atlantik, kadar salinitas tiasa diturunkeun kana titik anu stabil.

Akhirna, salah sahiji kajadian épolusi pangpentingna dina jaman Pliocene nyaéta munculna hominid munggaran. Australopithecus mangrupikeun hominid transendental dina asal usul spésiés manusa. Éta mangrupikeun spésiés munggaran tina genus Homo.

Flora pliocene sareng fauna

Pliocene fauna

Salami waktos ieu pepelakan ngalobaan berkat kanaékan suhu global. Pepelakan anu panglobana rébéh nyaéta padang rumput hejo. Suhu anu lumangsung sapanjang waktos ieu rada handap saprak glasier sumebar di daérah lega. Sanaos suhu handap ayana sacara lega di daérah lega, aya ogé vegetasi tropis anu diwakilan ku leuweung sareng leuweung. Nanging, daérah leuweung ieu ngan ukur dugi ka daérah khatulistiwa dimana ayana kaayaan iklim anu langkung saé.

Pikeun sesa daérah anu handap suhu, éta padang rumput hejo anu tiasa ngajajah daérah-daérah. Kusabab parobihan iklim anu aya dina waktos ayeuna, lega lahan gersang tiasa muncul anu janten gurun. Sababaraha gurun hébat ieu masih nyebar ayeuna. Di daérah caket kutub flora didirikeun sareng tetep ayeuna. Flora ieu konifér. Conifers mangrupikeun pepelakan anu ngagaduhan kapasitas anu hébat pikeun nolak suhu anu handap sareng mekar di lingkungan anu langkung ekstrim.

Bioma anu pang nyebarna dina waktos ieu nyaéta tundra. Tundra tetep sapertos kieu dugi ka ayeuna saprak borderlands sareng kutub kalér aya.

Ngeunaan fauna Pliocene, urang mendakan salah sahiji tonggong panggedéna anu aya hubunganana sareng kamekaran manusa. Sareng éta hominid munggaran anu katelah Australopithecus dikembangkeun. Di sisi anu sanésna, urang ningali pamekaran anu hadé sareng diversifikasi mamalia berkat épolusi anu hébat. Mamalia tiasa dilegakeun ngalangkungan sajumlah ageung lingkungan sareng diluyukeun sareng kaayaan anu béda.

Sanaos kelompok sato sanésna ogé ngalaman parobihan anu tangtu dina tingkat genetik sareng évolusionér, éta mamalia anu paling mekar.

Mamalia sato Pliocene

Mamalia mimiti ayana di daérah anu tetep stabil ayeuna. Klan kuno mamalia anu ciri utamina nyaéta leumpang didukung dina ujung ramo nyaéta ungulate. Aya sababaraha rupa spésiés anu kagolong kana kelompok sato ieu sareng aranjeunna mimiti kaleungitan anggota badan sareng lahan. Nanging, di daérah sanés aranjeunna berhasil adaptasi sareng pamekaran sacara lega. Urang nyarioskeun onta sareng kuda. Ramo jari sato ieu ditutupan ku cangkéng.

Grup sato sanés anu maju dina waktos ieu nyaéta proboscideans. Mangrupikeun mangrupikeun kelompok sato anu ciri utami nyaéta manjangan wajahna. Panjangan ieu disebat proboscis. Di fauna Pliocene aya sababaraha spésimén tina kelompok ieu, sapertos gajah sareng stegodon. Tina dua kelompok sato ieu, ngan ukur gajah anu hirup dugi ka ayeuna.

Diantara mamalia urang ogé mendakan rodénsia anu ciri utamina nyaéta gigi inséker anu maju pisan. Huntu sisindiran ieu cocog pikeun ngilu kai atanapi bahan sanésna sareng tuangeun dina éta. Éta saparapat sareng ukuranana bénten-bénten. Konon aranjeunna ngungsi utamina ngalangkungan daérah buana Éropa.

Australopithecus Éta hominid munggaran anu tiasa ngalih sacara bipedally. Éta ngeunaan tiasa jalan dina dua anggota awak tukang. Ukuranana rada alit kumargi jangkungna ngan ukur 1.30 méter sareng ngawangun langsing. Diét na henteu saé sareng éta tiasa mekar di buana Afrika, dimana seuseueurna fosil parantos dipendakan ayeuna.

Sasatoan séjén

Kelompok sasatoan anu sanés ogé parantos berkembang saé nalika jaman Pliocene. Reptil ngagaduhan kamekaran anu saé, utamina buaya sareng buaya. Sedengkeun pikeun manuk, seuseueurna nyicingan buana Amérika sareng éta prédator sajumlah seueur sato. Grup manuk sanés anu langkung dikenal salaku anseriformes nya éta anu dikembangkeun sacara lega. Dina kelompok manuk ieu kami mendakan bebek sareng angsa, sareng anu sanésna.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan fauna Pliocene.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.