Penyu héjo Australia kaancam bahaya ku perubahan iklim

Kuya héjo Australia

Kura-kura mangrupikeun amfibi ramah anu gumantung kana laut, henteu ngan ukur pikeun mendakan tuang tapi ogé pikeun ngalikeun. Nanging, panilitian ku WWF parantos ngungkabkeun éta kanaékan suhu laut anu ngalaman bagéan beulah kalér Karang Harta Raya di wétan Australia nyababkeun turunna populasi kuya héjo Urang Australi.

Alesan? Suhu inkubasi endog: beuki luhur, bakal aya bikangna, sareng éta pisan anu kajantenan.

Aya sakitar 200.000 beternak penyu bikang, tapi aya kurang sareng kurang lalaki. Sareng sadayana akibat kanaékan suhu anu aya hubunganana sareng perubahan iklim. Élmuwan néwak kuya héjo di kalér Queensland (Australia) pikeun ngaidentipikasi kelaminana sareng dimana aranjeunna bersarang, sareng ogé ngalakukeun tés genetik sareng endokrinologi. Janten, aranjeunna terang yén 86,8% tina populasi pang kalérna kuya héjo nyaéta awéwé, sedengkeun di pantai kidul, anu langkung tiis, persentase awéwé antara 65 sareng 69%.

Hal anu paling matak pikahariwangeun nyaéta kaayanana sigana henteu robih dina jangka pondok. Numutkeun ka Dr. Michael Jensen, salah sahiji panulis ulikan, Penyu hejo di belah Kalér Great Barrier Reef parantos ngahasilkeun langkung bikang tibatan lalaki langkung ti dua dasawarsa, sahingga populasi ieu tiasa pareum ku diri kusabab parobihan anu dialami ku iklim.

Kuya héjo dina habitat

Ulikan ieu penting pisan, kumargi ngamungkinkeun urang ngartos sejauh mana naékna suhu mangaruhan kuya héjo Australia, sareng sacara umum pikeun jalma-jalma saalam dunya. Élmuwan panginten kedah ngalaksanakeun program beternak pikeun nyalametkeunana, tapi sahenteuna urang moal ningali éta punah.

Anjeun tiasa maca pangajian di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Morena cenahna

    Halo, kuring hoyong masihan koméntar yén penyu jauh ti sanés masarakat amfibi, tapi éta réptil.