Nopémber 2017 mangrupikeun nomer lima anu paling haneut dina catetan

Nopémber 2017 hawa

Gambar - NOAA

Kusabab aranjeunna mimiti kéngingkeun rékor dina 1880, Nopémber 2017 mangrupikeun kalima haneuteun, Numutkeun ka NOAA. Tukangeunana aya 394 bulan di mana suhu rata-rata global parantos 0.75 derajat Celsius langkung luhur tibatan rata-rata, nyaéta 12.9ºC.

Kumaha paripolah iklim dina bulan éta di dunya? Urang tingali.

 

Suhu anomali di planét

Gambar - NOAA

Sakumaha urang tiasa tingali dina gambar, paripolah termal planét henteu sami di sadaya daérah. The anomali anu langkung tiis éta kacatet di seuseueurna Kanada, Asia tengah, sareng wétan sareng tengah Samudra Pasifik tropis. Sabalikna, leuwih haneut Éta kajantenan di seueur Amérika Serikat, kulon Kanada, kalér sareng kulon Alaska, Asia Kulon, sareng Rusia wétan.

Sareng anu paling parah nyaéta trend pemanasan teraskeun. Bulan kamari dimana nilai dihandap rata-rata didaptarkeun nyaéta dina Désémber 1984. Dina waktos éta suhuna nyaéta -0.09ºC kalayan rata-rata abad éta.

Ieu anu kajantenan dina bulan Nopémber 2017

Gambar - NOAA

Kajadian cuaca naon anu parantos kajantenan dina bulan Nopémber 2017 ieu? Nyaéta:

  • Amérika Kalér: Éta bulan ka-30 haneut Nopémber.
  • Amérika Kidul: Éta mangrupikeun sasih 10 bulan anu paling haneut Nopémber, ti saprak 1910.
  • Arktik: 11.6% parantos ngaleungit, nyandak 1981-2010 salaku periode rujukan.
  • Eropa: hujan 50% kirang, utamina di Portugal. Éta mangrupikeun bulan Nopémber anu paling haneut di Austria ti saprak 2007.
  • Aprika: Éta nyaéta Nopémber anu ka-19 haneut saprak 1910.
  • Asia- Sanaos suhu handap-normal, éta parantos Nopémber haneut na 106 taun XNUMX taun.
  • Australia: Éta tanggal 18 Nopémber haneut dina 108 taun.
  • NZ- Di seueur daérah, éta mangrupikeun bulan Nopémber anu pang garingna ti 1897.

Kanggo inpormasi lengkep, anjeun tiasa ngalakukeun malik di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.