NASA

nasa sareng astronot

Pasti, dina sababaraha kasempetan anjeun kantos nguping ngeunaan NASA. Ieu mangrupikeun Administrasi Luar Angkasa Amérika Serikat (NASA, pikeun akronimna dina basa Inggris) mangrupikeun agénsi anu didaptarkeun pikeun panilitian luar angkasa sareng éksplorasi. Mangtaun-taun ti saprak didamelna parantos ngaluncurkeun seueur misi pikeun ngajajah luar angkasa. Mangrupikeun salah sahiji lembaga anu paling penting di dunya dina sagala hal anu aya hubunganana sareng astronomi.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun sadaya ciri sareng pentingna NASA.

Ciri utama

Mangrupikeun agénsi anu didamel taun 1958. Ti saprak éta, éta parantos ngurus ngaluncurkeun langkung ti 160 misi luar angkasa sareng parantos ngirim seueur astronot ka luar angkasa. Tujuan utama NASA sareng sadaya misi luar angkasa anu parantos lumangsung salami mangtaun-taun ieu nyaéta ngajajah luar angkasa sareng nampi langkung seueur inpormasi perkawis éta. Upaya dilakukeun pikeun milarian atanapi terang ngeunaan kahirupan luar bumi sareng ciri-ciri naon waé anu aya di sakitar planet urang di luar angkasa.

Diantara misi anu paling penting ku Anu diunggulkeun ku agénsi ieu mangrupikeun perjalanan dina bulan di 1969. Éta mangrupikeun misi anu hébat anu ngumbara di penjuru planét ieu sareng sadayana ngantosan naon anu bakal mendakan NASA. Aya seueur jalma anu masih mikir yén perjalanan ka bulan éta sadayana mangrupikeun monopoli sareng henteu nyata.

Dimimitian ku sababaraha perjalanan anu penting pisan ka luar angkasa, NASA kedah ngabatalkeun seueur ékspédisi kusabab kurangna dana. Sareng éta Éksplorasi luar angkasa kaleungitan minat masarakat sareng kirang sareng kirang dana anu ditakdirkeun pikeun éta. Saatos 30 taun ngalakukeun misi luar angkasa, anjeunna kedah ngabatalkeun program ieu. Acan Présidén AS Donald Trump getol ngadorong agénsi luar angkasa pikeun ngirim langkung seueur misi ka luar angkasa sareng mendakan anu luar biasa.

Pentingna NASA

Perhatoskeun yén ayeuna agénsi ieu henteu ngan ukur hiji-hijina anu ngajalajah rohangan. Nanging, éta henteu kedah dikaminimalkeun, sabab éta anu nyandak kami ka bulan sakitar 51 taun ka pengker. Salaku tambahan, salami sababaraha dasawarsa ieu tanggung jawab pikeun minuhan impian manusa pikeun penaklukan luar angkasa. Sanaon didirikeun dina 29 Juli 1958, tapi éta henteu ngamimitian operasi dugi ka 1 Oktober taun éta.

Sagala anu dipikaterang ngeunaan luar angkasa dugi ka ayeuna parantos kapendak ku agénsi ieu, naha éta penting pisan ngeunaan élmu ngeunaan sakabeh jagad raya. Unggal waktos hal ngeunaan rohangan kadaluarsa urang émut ka agénsi ieu. Urang bakal ningali ayeuna mana perjalanan anu paling penting anu parantos dilakukeun ku NASA sareng mana anu cocog pikeun kanyaho ngeunaan jagad raya.

Perjalanan NASA pangsaéna

  • Explorer 1: Éta satelit buatan jabar munggaran anu dipasihkeun salaku réspon Soviét. Nya ku satelit buatan ieu balapan luar angkasa dimimitian (tautan) 30. Alat ieu ukuranna 203 sentimeter panjang sareng 16 sentimeter lega sareng tanggel waler pikeun mendakan yén planet urang dikurilingan sinar kosmik. Éta ngurilingan planét urang 58 rébu kali sareng aya di luar angkasa salami 12 taun.
  • Alan Shepard: Anjeunna mangrupikeun Astronot NASA anu mimiti ngumbara ka luar angkasa. Anjeunna ngadamel penerbangan orbital di pesawat ruang angkasa Mercury Redstone 3. Acara ieu lumangsung di 1961.
  • Program Apollo: Program ieu ngagaduhan tujuan pikeun tiasa ngapung sareng napak dina Bulan. Program ieu diluncurkeun saatos pengumuman ku Présidén John F. Kennedy di mana anjeunna nyatakeun yén saurang lalaki bakal dibawa ka satelit. Aya seueur misi dugi ka Apollo 11 tanggel waler pikeun minuhan janji nincak bulan. Éta kajadian dina 1969 sareng Neil Armstrong anu nyarios kecap abadi tina: "Léngkah leutik pikeun manusa, kabisat anu hébat pikeun umat manusa." Frasa ieu diucapkeun sateuacana nincak satelit urang, Bulan.
  • Apollo 13: Ieu misi anu milarian ngarah manusa ngalengkah satelit urang pikeun katilu kalina. Nanging, pager bak oksigén nyababkeun kapal éta dina bahaya. Éta mangrupikeun salah sahiji kagagalan anu paling penting dina sajarah. Sanaos misi henteu jalan leres, aranjeunna tiasa balik ka bumi berkat kaahlian astronot sareng para sahabatna. Urang ogé kedah nyebatkeun padamelan lalaki pangendali misi di Bumi anu ngabantosan balik ka planét urang.
  • Pelopor 10: Mei 1972 sareng mangrupikeun usik luar angkasa anu parantos janten pesawat ruang angkasa munggaran anu nyebrang Sabuk Asteroid sareng dugi ka Jupiter. Éta ngagaduhan piring anu ngawartosan naon waé intél luar bumi anu tiasa dipendakan dimana asalna sareng kumaha urang manusa. Sinyal terakhir anu dicandak tina usik ieu nyaéta dina 2003. Ayeuna, éta nuju ka bintang Aldebaran dina rasi Taurus.

Misi penting sanésna

NASA

Hayu urang tingali naon misi penting sanés anu kagungan NASA.

  • Angkutan angkasa: Mangrupikeun program anu lahir nalika NASA hoyong ngirangan biaya panilitian. Ieu kusabab pesawat ruang angkasa Apollo ngan ukur tiasa dianggo sakali. Sigana mah aya kendaraan anu tahan seueur perjalanan di luar angkasa, janten aranjeunna kedah ngembangkeun kapal anu tahan panas anu dihasilkeun ku jalan kaluar sareng bumi. Saatos 9 30 taun diajar, shuttle Columbia tiasa didamel. Kusabab éta ngamimitian jasa na, éta parantos dianggo langkung ti 2 dasawarsa, tapi éta bubar dina acara terakhir na nyandak nyawa 7 anggota awak.
  • Teleskop Spasi Hubble: Sateuacan Hubble, gambar anu urang gaduh rohangan mangrupikeun produk tina teleskop dumasar darat. NASA mutuskeun pikeun nempatkeun salah sahiji alat ieu di planét pikeun néwak gambar anu langkung seukeut di jagad raya. Hatur nuhun kana pangropéa rutin, Hubble masih aktip.

Kuring ngaharepkeun yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang ngeunaan NASA sareng garapanana.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.