NASA: 2016 bakal janten anu paling haneut dina sajarah

Pamanasan global

2016 dimimitian ku ngarusak catetan suhu, sareng éta bakal tungtungna sami. Ayeuna, NASA nyalira anu nyebatkeun yén taun ieu bakal janten anu paling haneut dina rékaman, kalayan paningkatan suhu anu parah dina permukaan Bumi. Dina Pébruari urang terang yén suhu rata-rata global parantos naék 1,35 derajat, Sakumaha seueur naék naék dina akhir taun?

Kaleresan teu terang. Meureun urang bakal ngaleuwihan 2 derajat langkung gancang tibatan anu disangka.

Sababaraha spesialis nyababkeun naékna suhu anu drastis dina bulan kadua taun ka fenomena meteorologi El Niño; kumaha, élmuwan terus ngingetkeun éta sistem iklim global kapangaruhan pisan ku émisi manusa pikeun gas rumah kaca, utamina kusabab ningkatna konsentrasi karbon dioksida.

Gavin Schmidt, diréktur Goddard Institute for Space Studies di New York, nyerat dina akun Twitter na yén, sanaos anjeunna henteu biasana mairan sasih individu, sabab aya "teuing waktos" sareng "henteu cekap cuaca", nalika anjeunna ningali Model iklim Pébruari ngan ukur tiasa nyarios sakedik kecap: »Wah', Kitu nunjukkeun kumaha anjeunna kaget.

gunung es

Nalika suhu global naék di luhur rata-rata musiman na, hal anu lumangsung khusus di Hémisfér Kalér, És laut Arktik lebur langkung gancang sareng gancang. És anu tungtungna di laut anu tingkat na beuki luhur. Tapi henteu ngan éta, tapi Polandia nyatet catetan bulanan nyalira. Nyatana, dina akhir Séptémber 2015, lebur Arktik nandaan catetan handap anyar, sapertos anu urang carioskeun dina Artikel ieu.

Parobihan iklim mangrupikeun kanyataan. Éta mangrupikeun masalah anu gancang atanapi engké éta bakal mangaruhan urang sadayanapaduli dimana urang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Nurina (@nurina_nurina) cenahna

    Sigana jelas yén kami ngadeukeutan musibah dugi ka kasép ulah. Perkiraan naon anu tiasa kajantenan:

    http://documentalium.foroactivo.com/t1489-como-seria-la-tierra-si-todo-el-hielo-se-derritiera

  2.   santaklaus cenahna

    Élmuwan parantos nyarios ieu salami 30 taun. Tapi politikus langkung resep ngahasilkeun artos tibatan kaséhatan planét. Dugi ka aranjeunna sadar yén urang sadayana ngumbara dina parahu anu sami sareng teu aya kapal pikeun saha waé; komo pikeun anu paling beunghar.
    Sakumaha biasa, kapinteran na anu lemah sareng nafsu anu kawasa pikeun kakuatan bakal ngakibatkeun urang sadayana ka karusakan.

  3.   Alexander De Fr cenahna

    Kaleresan nyaéta salami langkung ti tilu puluh taun urang panginten tiasa ngadangu carita ieu yén fenomena pemanasan sareng anu sanésna tapi henteu aya kajadian anu dramatis sabab urang teraskeun lagu anu sami sareng masalah anu sami sareng jalma anu resep sareng jalma anu mendakan masing-masing sisi gaduh tiori na pikeun anu aranjeunna ngajelaskeun yén éta leres, ogé di dieu hal anu sami bakal kajadian sakumaha dina carita tukang angon 'ajag datang' sareng anjeunna henteu kantos sumping dugi ka hiji dinten anjeunna sumping sareng tuang domba sareng angon, upami urang leres-leres mikir yén urang tiasa neraskeun ngotorkeun planét dimana urang hirup tanpa gaduh pangaruh naon waé anu mikir sapertos kieu henteu kedah gaduh seueur cahaya dina otak na
    Carita ieu bakal sami sareng tukang ngaroko, roko atanapi bungkus moal maéhan anjeun, tapi kusabab henteu maéhan anjeun, éta henteu hartosna yén éta henteu ngagaduhan akibat dina awak anjeun, hiji-hijina hal anu hartosna nyaéta gancang atanapi engké dina jangka panjang Resep atanapi henteu, anjeun bakal ningali pangaruh négatip kana kaséhatan anjeun henteu paduli naon anu diucapkeun atanapi henteu dicarioskeun, kaséhatan anjeun bakal buruk, obsi atanapi upami naon anu ngakibatkeun urang kana hukum Isaac Newton pikeun sadaya tindakan aya réaksi anu sabalikna pisan sareng sami.
    Hayu urang katipu kami ngancurkeun planét ku sakedik tapi teu tiasa dibalikkeun sareng upami urang henteu ngalakukeun hiji hal sareng gancang pisan urang bakal ningali hal-hal anu henteu acan pernah katingali sateuacanna.
    Perhatosan sadayana, entong dibobodo atanapi dibobodo beuki polusi hal-hal anu paling parah bakal meunang sareng kanyataanna nyaéta hal-hal henteu bakal langkung saé upami henteu langkung parah

  4.   Monica sanchez cenahna

    Sapuk satuju. Unggal waktos urang langkung seueur sareng ku sabab éta, unggal waktos urang langkung ngotorkeun, sareng yén urang hoyong atanapi henteu mangaruhan kana iklim.
    Muga-muga waé tindakan anu épéktip leres-leres dilakukeun gancang-gancang pikeun nyegah bencana.