Leuweung leuweung

lantai vegetasi

Aya sababaraha jinis ékosistem gumantung kana kaayaan lingkungan anu aya. Dinten ieu urang badé nyarioskeun perkawis ieu Leuweung leuweung. Éta pakait sareng daérah leuweung Amazon Amazon anu dugi ti wétan lungkasan gunung Andean. Mangrupikeun salah sahiji jenis leuweung tropis kualitas anu ngagaduhan tempat kalayan jangkungna 80 dugi 400 méter dpl. Baskom anu sami tina walungan Amazon dipendakan.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun ngeunaan sagala ciri, habitat, flora sareng fauna di leuweung handap.

Ciri utama

daérah omagua

Mangrupikeun jinis leuweung anu katelah ogé daérah Omagua. Éta diwangun ku formasi tutuwuhan kalayan struktur anu rumit antara 3 sareng 4 lapisan atanapi tingkat vegetasi anu ditambihkeun dina bagian bawah. Lantai vegetasi ieu disababkeun ku spésiés sareng jangkungna anu bénten-bénten anu dibentuk numutkeun tumuh sareng kamekaranana. Bagian handapna mangrupikeun bagian handap anu aya dina handapeun méja. Janten tempat sareng cukup keanekaragaman hayati ngalobaan pepelakan epiphytic sareng nanjak. Sadaya fitur ieu mangrupikeun bagian tina bioma leuweung hujan.

Daérah leuweung handap ngagaduhan lahan anu garing sareng garing, sanaos éta ogé leuweung anu kabanjiran, rawa sareng sabana dijejeran ku tangkal palem. Karakteristik utama leuweung dataran rendah menonjol kusabab iklim haneut anu suhu na sakitar 26 derajat rata-rata na kalayan endapan anu seueur anu ngaleuwihan 3.000 mm.

Leuweung éta ayana di dataran anu cukup lega anu taneuhna dominan ngagaduhan tekstur keusik sareng jaringan walungan sareng aliran anu cukup loba. Fauna ieu padet sareng serangga sareng arachnids langkung dominan. Kautamaan ieu disababkeun ku bhinéka spésiés sareng jumlah individu. Ogé diperhatoskeun ayana seueur cai tawar, manuk, réptil sareng mamalia jalma-jalma anu urang mendakan peccary, seueur spésiés monyét sareng jaguar.

Dina hal flora, aya rupa-rupa pepelakan vaskular. Kami ogé ningali seueur spésiés pakis, lumut sareng lumut. Tiasa waé dina ngan hiji héktar leuweung dataran handap langkung ti 300 spésiés tangkal diidentifikasi kalayan seueur anggrek sareng bromeliad.

Habitat sareng lokasi leuweung dataran rendah

leuweung leuweung di amerika

Sakumna daérah ieu nuduhkeun zona alam Peru sareng berkembang di dataran anu manjang di beulah wétan nagara. Daérah ieu mangrupikeun tempat anu panggedéna kumargi ngeusian wilayahna sakitar 65 juta hektar. Wates leuweung leuweung gundul minuhan leuweung geledegan di suku Andes. Éta ogé tiasa dipendakan di beulah wétan upami urang teraskeun ngalangkungan leuweung hujan Amazon di Brazil, di belah kidul wétan na Bolivia sareng di beulah kalér na aya di kolombia sareng Ékuador.

Hutan hujan dataran handap ieu dianggap bioma. Ieu kusabab sanés ékosistem anu saderhana, tapi mangrupikeun bioma anu kalebet mosaik ékosistem di jero. Kalayan kecap séjén, éta mangrupikeun susunan ékosistem dina hiji daérah. Kami mendakan leuweung anu teu kabanjiran, leuweung dataran banjir, rawa-rawa, lahan baseuh, leuweung pasir bodas, jsb. Masing-masing ékosistem ieu ngagaduhan ciri anu unik sareng keanekaragaman hayati anu berkembang numutkeun ciri lingkungan ieu.

Struktur tutuwuhan leuweung dataran handap henteu saragam. Kusabab rupa-rupa spésiés anu hébat sareng panempatan sareng sarat pikeun masing-masing na, aya variasi anu hébat dina strukturna. Di hiji sisi, di daérah anu teu kabanjiran urang mendakan taneuh anu ngagaduhan struktur anu langkung saé sareng subur. Daérah ieu ngagaduhan 3 atanapi 4 lantai vegetasi arboreal sareng bagian handapna diwangun ku tangkal sareng pepelakan hérbal. Hatur nuhun kana kasuburan taneuh sareng kapadetan tatangkalan, tingkat kalembaban anu luhur dijaga sapanjang taun.

Di sisi anu sanésna, urang ngagaduhan lantai luhur leuweung anu jangkungna dugi ka 40 méter sareng ngagaduhan tangkal anu naékna 60 méter. Sakuriling batang tangkal sareng di bagian handapna kami mendakan keragaman anu hébat naék pepelakan anu bénten-bénten ogé pepelakan epifhytic.

Taneuh sareng iklim leuweung leuweung handap

Leuweung leuweung

Hal anu paling normal nyaéta taneuh anu ngadominasi di leuweung leuweung handap gaduh komposisi keusik, sanaos paling variabel. Kami ogé ningali taneuh loam keusik anu condong janten taneuh lempung di daérah asor anu langkung luhur. Éta biasana taneuh anu kurang gizi sareng dipendakan beredar dina massa vegetasi. Aya sababaraha jumlah jamur sareng sekte anu nyumbang kana daur ulang sareng panggunaan nutrisi tina zat organik anu maot. Sakumaha urang terang, aya béda-béda interaksi antara mahluk hirup anu disebut ranté dahareun. Link terakhir dina ranté ieu nyaéta dékomposér. Fungsi utamina nyaéta nyabut zat organik tina organisme anu maot. Hatur nuhun kana ieu, dimungkinkeun pikeun balik kana kaayaan awal sareng ngahanca sadaya énergi jaringan.

Sedengkeun pikeun iklim, di leuweung leuweung iklim tropis hujan sareng iklim haneut ngadominasi. Suhu cukup luhur tapi kaayaan lingkungan ngajantenkeun curugna seueur pisan. Kalembabanna anu luhur asalna tina awan anu nyeret ti lamping Atlantik arah ti wétan ka kulon. Sadaya awan biasana naék nyanghareupan wétan Andés sareng nalika aranjeunna tiis aranjeunna ngaleyurkeun badai kuat sareng hujan ageung.

Suhu maksimum anu aya di leuweung handap nyaéta sakitar 37 derajat salami bulan Oktober. Minimum ditepikeun dina bulan Juli sareng sakitar 17 derajat. Kukituna, hartosna biasana 26 derajat. Kalayan hujan ageung, kalayan nilai dugi ka 3.000 milimeter, bahkan ngalangkungan sababaraha daérah kalayan 5.000 mm ngajantenkeun tingkat kalembaban relatif luhur pisan. Kami mendakan daérah kalayan tingkat kalembaban relatif 88%.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan leuweung dataran rendah sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.