Kiribati, Nusantara anu tiasa ngaleungit sateuacan 2100

Kiribati

Nusantara Kiribati, tempatna di belah kulon Pasifik beulah kulon, belah wétan-wétaneun Australia, tiasa ngaleungit upami és di kutub teras ngalembereh. Laut, anu aranjeunna gumantung pisan pikeun salamet, tiasa nyababkeun aranjeunna seueur masalah ti saprak éta kapuloan anu ngawangunna kirang ti 2 méter saluhureun tingkat cai na.

Surga tropis ieu, dimana 110.470 jalma hirup babarengan, tiasa beuleum sateuacan akhir abad kakecuali lamun léngkah-léngkah dilakukeun pikeun nyegah éta.

Sareng éta pisan anu aranjeunna pikahoyong dilakukeun. Sareng aranjeunna moal ngalakukeun nyalira, tapi aranjeunna bakal nampi bantosan tim insinyur ti Uni Émirat Arab, anu ngadirikeun di nagara éta mangrupikeun pulau buatan anu panggedéna di dunya anu disebut Kapuloan Sawit. Nalika aranjeunna ngajelaskeun, Aranjeunna kedah milarian strategi adaptasi saluareun hijrah, ningkatkeun taneuh Kiribati, kumargi hiji pulau buatan moal sanggup nahan pasang pasang atanapi badai..

Proyék éta gaduh perkiraan anggaran 100 juta dolar sareng parantos diklasifikasikeun salaku »solusi kreatif». Pikeun ngalakukeun ieu, aranjeunna bakal nganggo lahan tina pangerukan laguna internal. Samentawis waktos, sanaos, masalah di Kiribati teras-terasan.

Gambar - EFE

Gambar - EFE

Kabanjiran banjir beuki sering, kusabab kanyataan yén kését henteu deui ngadukung pangaruh ombak. Lebur tiang mangrupikeun ancaman pikeun sadayana anu hirup caket ka permukaan laut, sapertos warga Kiribati, anu pamaréntahanana ngagaleuh pulau fijian Vanua Levu sakumaha anu dilaporkeun ku The Guardian, atanapi éta nalungtik pilihan mindahkeun penduduk dina luhur platform anu ngambang.

Pamanasan global anu urang alami nyaéta uji coba adaptasi urang. Tapi, Moal langkung saé nyandak léngkah pikeun ngeureunkeunana? Seueur nagara parantos ngaratifikasi Pasatujuan Iklim Paris, tapi… tetep tetep katingali naha tindakan-tindakan anu diperyogikeun saéstuna bakal dilaksanakeun pikeun nolak éta. Upami teu kitu, seueur nagara bakal beuleum.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.