Karang Hawaii dina résiko ngaleungit tina pemanasan global

Karang Hawaii

Karang mangrupikeun organisme anu paling rentan ka pemanasan global: sabab suhu sagara ningkat, aranjeunna aranjeunna ngagaduhan seueur masalah pikeun terus tumuh kusabab turunna kalsium, mineral penting pikeun kabentukna.

Dina blog urang parantos nyarios panjang ngeunaan kaayaan di Karang Hébat Hébat AustraliaTapi karang Hawaii henteu langkung saé. Panaliti di Laboratorium Ékologi Karang Karang, Hawaii Institute of Marine Biology parantos ngadokuméntasikeun a episode katilu pemutihan di Hanauma Bay Alam Reserve, di Pulo Oahu.

Nalika suhu laut naék, éta ngajadikeun sagara langkung asam. Corals mangrupikeun organisme anu ngajaga hubungan simbiotik sareng ganggang: sedengkeun pepelakan ieu nyayogikeun nitrogén, tuangeun anu diperyogikeun pikeun dipelak, karang ngajaga mahluk fotosintétis ieu; Nanging, kusabab pemanasan ganggang global karang ningalian. Ku ngalakukeun éta, saeutik demi saeutik aranjeunna ngaleuleuskeun, aranjeunna ngabodaskeun dugi aranjeunna tungtungna maot, éta anu kajantenan 9,8% jalma di Hanauma Bay Alam Reserve antara 2014 sareng 2015.

Nalika usaha parantos dilakukeun pikeun ngajaga ékosistem anu berharga ieu, panaliti nyatet yén upami pemanasan global teras-terasan, laut bakal teras nyerep sajumlah ageung karbon dioksida sahingga terumbu karang di ieu bagéan dunya ogé bakal tetep résiko serius ngaleungit. Upami ieu kajantenan, kamungkinan yén jutaan wisatawan anu nganjang ka tempat ieu unggal taun bakal perhatoskeun parobihanana; sanaos sanés ngan ukur aranjeunna, tapi ogé rupa-rupa sato laut anu hirup di dieu.

Kuya Hawaii

Anjeun tiasa maca pangajaran anu lengkep di dieu (Éta dina basa Inggris).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.