Greenwich Meridian

geenwich meridian

Dina raraga ngabagi planét urang kana daérah géografis sareng tiasa ngaidentipikasi lokasi masing-masing daérah ogé, éta Greenwich Meridian. Mangrupikeun garis imajinér anu ngahubungkeun Kutub Kalér sareng Kutub Kidul Bumi. Éta mangrupikeun garis anu tanggung jawab ngabagi dunya kana dua belahan bumi, wétan sareng kulon. Kieu carana meridian Greenwich salaku rujukan sadunya pikeun tiasa nyetél waktos di sadaya nagara.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Greenwich meridian, ciri na sareng naon pikeun.

Naon meridian Greenwich sareng kanggo naon éta

zona waktos

Cara anu paling saé pikeun terang Greenwich Meridian nyaéta angkat ka London, anu lahir di Royal Observatory di Greenwich, beulah kidul ibukota Inggris. Daérah ieu kirang dipikaterang, tapi mangrupikeun tujuan liburan anu idéal pikeun perjalanan ka London dina 3 dinten. Royal Greenwich Observatory mangrupikeun tengara pikeun pamahaman iraha sareng kunaon Greenwich Meridian nembongan.

Royal Greenwich Observatory ngayakeun paméran ngeunaan pentingna waktos, kumaha meridianna dirancang, sareng perjanjian salajengna ku nagara-nagara di sakumna dunya pikeun netepkeun jadwal ngalangkunganana. Ogé, ti tanjung tempat ayana observatorium, anjeun tiasa ningali pandangan anu teu biasa ka London (salami aya dinten anu cerah).

Greenwich Meridian digunakeun pikeun nandaan waktos standar universal. Ieu mangrupikeun konvénsi, sareng disepakati di Greenwich, sabab dina Konperénsi Dunya taun 1884, éta ditangtoskeun yén éta mangrupikeun asal muasalna nol. Dina waktos éta, Kakaisaran Inggris aya dina jangka waktu ékspansi anu pangageungna, sareng diperyogikeun pikeun ngalakukeunana. Upami karajaan dina waktos éta mangrupikeun tempat anu sanés, dinten ayeuna urang bakal nyarios tempat anu sanés, sapertos enol meridian. Ngamimitian ti Greenfield meridian, zona waktos anu diterapkeun pikeun masing-masing nagara sareng daérah dikonfigurasi.

Kaayaan di nagara-nagara Éropa anéh sabab aya sababaraha zona waktos di buana Éropa, tapi numutkeun Petunjuk 2000/84, nagara-nagara anu ngawangun Uni Éropa mutuskeun pikeun ngajaga jam anu sami dina sadaya zona waktos pikeun ngamajukeun operasi politik sareng komérsial. Tradisi ieu parantos diterapkeun di seueur nagara ti saprak Perang Dunya I, nalika éta dipaké salaku cara ngahémat bahan bakar. Tapi meridian Greenwich sok dianggo salaku rujukan.

Parobihan waktos dina usum salju lumangsung dina dinten Minggu pamungkas dina Oktober sareng ngalibatkeun jam payun payun sajam. Di sisi anu sanésna, parobihan waktos dina usum panas lumangsung dina Minggu kamari dina Maret, anu hartosna mindahkeun jam payun sajam.

A sajarah saeutik

greenwich meridian dina peta koordinat

Royal Observatory di Greenwich diwangun ku King Charles II dina 1675, sareng anjeunna nunjuk John Franstead salaku Royal Astronom kahijina. Tujuanana jelas: pikeun ningkatkeun navigasi maritim sareng nyobian milari formula pikeun ngitung jarakna. Dugi ka abad ka-XNUMX, Inggris Raya mangrupikeun kakuatan angkatan laut, janten mendakan téknologi navigasi anu langkung akurat sareng dipercaya janten masalah nasional pikeun nagara.

Dugi ka éta, navigasi dilaksanakeun kalayan langkung kirang langkung presisi, tapi aya kasalahan anu alit (atanapi ageung), anu tiasa mahal pisan tina sudut pandang anu vital sareng ékonomi. Nanging, dina 1774, saatos pengumuman kontes, John Harrison, tukang kayu anu tungtungna ngadamel jam, ngusulkeun sistem pikeun ngukur bujur (jarak antara dua meridian) sacara akurat dina peta.

Dina hal pangukuran waktos, Royal Greenwich Observatory ngandung meridian perdana di dunya, sareng sésana meridian ditarik tina méridian ieu sareng dianggo salaku rujukan pikeun netepkeun zona waktos. Sateuacan didamel Greenwich Meridian, teu acan aya konvensi ngeunaan ngukur waktos atanapi awal sareng akhir dinten. Sanaos aya jam, ukuran jamna Éta dilakukeun sacara intuitif pisan gumantung kana sinar panonpoé. Nanging, penyebaran karéta api sareng pamekaran komunikasi dina abad ka-XNUMX maksa ngadirikeun sistem pangukuran waktos universal anu ngajamin waktos sareng katepatan.

Dimana anjeun di Spanyol

ngabagi jam geografis

Titik lahir tina Greenwich meridian nyaéta London. Sakumaha urang nyatet sateuacanna, meridian ieu ngahubungkeun kutub kalér sareng kidul, sahingga kalebet sababaraha nagara sareng sababaraha titik. Salaku conto, Média Greenwich nembus kota Spanyol Castellón de la Plana. Tanda séjén pikeun pameuntasan Meridiano dipendakan di 82.500 kilométer jalan tol AP-2 di Huesca.

Tapi, dina kanyataanana, Meridian ngalir ka ampir sadayana wétan Spanyol, ti saprak asupna ka Pyrenees dugi ka kaluarna ngaliwatan pabrik kilang El Serrallo di Castellón de la Plana.

Nilai sajarah tina Greenwich meridian

Greenwich ngagaduhan sababaraha tempat wisata anu pantes ditingali. Royal Observatory tempatna di taman anu sami nami, anu ogé tempatna pikeun rohangan budaya anu sanés anu dipikaterang ku anu nganjang ka London. Sakumaha urang parantos nyarioskeun sateuacanna, Inggris Raya mangrupikeun kakuatan maritim dugi ka abad ka-XNUMX. Museum Maritim Nasional perenahna di bagéan kota ieu sareng nyarioskeun carita ngeunaan swasta sareng nalukkeun kapal Inggris. Tangtosna, ieu carita anu paling resmi, sabab sababaraha jalma nyebatkeun yén kulawarga karajaan Inggris mayar bajak laut Inggris pikeun damel babarengan dina pelecehan sareng penjarahan kapal-kapal ti nagara sanés sapertos Spanyol.

Musiumna ngagaduhan réplika kapal, dokumén, jst., Anu pikaresepeun pikeun anu resep laut sareng anu hoyong terang langkung seueur ngeunaan sajarah bangsa Inggris.

Salaku ngahargaan ka Spanyol, musium nembongkeun kostum pahlawan Inggris Laksamana Horatio Nelson. Anjeunna pupus di Battle of Trafalgar di 1805. Sanaos anjeunna meunang perang, urang Inggris ilubiung dina perang ieu. Disengkelkeun sareng tim ti Perancis sareng Spanyol. Perang Kamerdekaan Spanyol ngalawan Napoleon.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan Greenwich meridian sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.