DANA, Déprési Terasing dina Tingkat Tinggi

KAYUNG

Dina tulisan samemehna kami nganalisis naon éta sareng naon akibat na serelek tiis. Kami ningali salaku kacindekan yén konsép tetes tiis disalahgunakeun ku sakumpulan pernyataan anu salah anu dikandungna. Sareng nyaéta konsép lungsur tiis sacara téhnis déprési diasingkeun dina tingkat tinggi. Éta langkung dikenal salaku KAYUNG. Ieu mangrupikeun fenomena meteorologi anu lumangsung unggal taun sareng dicirikeun ku kaayaan cuaca anu parah anu nyababkeun seueur karusakan.

Dina tulisan ieu anjeun bakal diajar sadayana ngeunaan DANA. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta? Anjeun kedah tetep maca.

Naon ari DANA

Fénoména DANA

Sakumaha nyatakeun dina tulisan ngeunaan serelekna tiis, éta mangrupikeun kajadian anu nyerang sacara lengkep di sisi Méditerania Semenanjung Iberia. Éta lumangsung sakumaha namina nunjukkeun nyaéta déprési anu aya dina tingkat luhur. Hawa ngalaman parobihan anu drastis dina tingkatan tekanan atmosfir sareng anu ngabentuk hujan ageung anu tiasa ditingali dina waktos-waktos ieu. Konsép lungsur tiis ngan ukur konsékuansi anu disababkeun ku déprési ieu diasingkeun jangkungna sareng dianggo colloqually pikeun ngumumkeun yén urang bakal aya kajadian hujan anu bahaya.

Nanging, para ahli di lapangan, sareng sabab éta anu terang kumaha jalanna fenomena, parantos milih nami DANA pikeun ngajelaskeun prosés anu asalna.

Kumaha cara ngahasilkeunana

Latihan DANA

Pikeun ngabentuk DANA kedah aya sababaraha jinis kaayaan anu langkung ageung dina waktos taun ieu. Kusabab kitu, biasa yén, dina dinten-dinten caket usum panas San Martín aya dinten nalika curah hujan bencana lumangsung, hasilna karuksakan ageung.

Hal kahiji anu diperyogikeun pikeun pembentukan fenomena meteorologis ieu nyaéta hawa tina aliran jet medar sahingga ngabentuk angka dorsal. Teras, manjang arus hawa ka belah kidul kabentuk disababkeun ku turunna tekanan atmosfir. Bagéan anu terisolasi tina tekanan handap muncul salaku akibat tina pergerakan hawa ka arah kidul.

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun dina artikel sanés sapertos anu tekanan atmosfir, daérah tekanan anu handap nunjukkeun arah angin anu ngalir. Arus hawa ngalir jarum jam di beulahan bumi kidul sareng jarum jam di beulahan bumi kalér. Sirkulasi hawa ieu anu nyababkeun pembentukan awan ti jenis klaster nimbus ngahasilkeun badai kuat.

DANA leres-leres diasingkeun tina jambatan na anu mimiti sareng mimiti ngidul. Di sisi anu sanésna, dina sababaraha waktos kajadian éta hiji gunung tekanan tinggi di belah kalér DANA. Ieu kaayaan cuaca anu saé dicirikeun ku tekanan atmosfir anu luhur. Pikeun anu henteu terang, jambatan mangrupikeun daérah suasana anu tekanan langkung luhur tibatan sesa daérah sakitarna.

Dimana sareng iraha DANA dihasilkeun

Épék DANA

Paling umum, DANA lumangsung dina usum gugur. Ieu kusabab hawa anu masih beredar di daérah laut ti usum panas usum panas. Daérah anu paling rentan ka jenis kajadian ieu nyaéta Laut Tengah. Éta di semenanjung kami dimana bentrokan hawa kutub lumangsung anu maju ka sadayana Éropa Kulon sareng hawa haneut sareng beueus anu asalna ti Laut Tengah.

Tina aliran jet, sabab ieu mangrupikeun massa hawa tiis anu asalna kuat ti stratosfer (dimana hawa na handap pisan), aranjeunna nyebarkeun langkung rébuan kilométer dugi ka rubakna ageung ratusan kilometer. Bukaan ageung ieu mangaruhan sadayana Peninsuka anu tungtungna ngalaman hujan ageung kalayan kakuatan tinggi di ampir sadaya tempat sakaligus.

Pindah paling umum anu DANA gaduh éta mangrupikeun sirkulasi orientasi kulon-wétan, sanaos dina sababaraha waktos éta tiasa arah kalér-kidul, nyababkeun massa hawa ngabengkok dugi ka peupeus. Nalika perpindahan massa udara ieu lumangsung, salah sahijina tetep mandiri tapi tiris pisan sareng terasing. Ieu mangrupikeun jisim hawa anu bakal nyababkeun hujan ageung ieu kalayan angin sareng badai, anu sacara koléktif urang sebut turunna tiis.

Pangaruh tina fenomena meteorologis ieu langkung sengit beuki ageung bédana suhu antara massa hawa tiis anu terasing sareng suhu hawa anu asalna tina laut. Upami laut haneut, massa hawa bakal ngejat gancang sareng bakal ngembun nalika ngahontal jisim, nyiptakeun awan ageung sareng ngahasilkeun hujan ageung.

Konsékuansi tina DANA

hujan sareng badai ku DANA

Masalah anu ngahasilkeun jenis présipitasi ieu nyaéta kota-kota dimana ragragna henteu siap-siap cai sapertos dina waktos anu singget. Sareng éta saluran pembuangan sareng jaringan distribusi cai ngahontal wates na sareng banjir anu terkenal lumangsung.

Balukar tina endapan ieu di kota anu khusus disababkeun ku tata sareng tata ruang. Unggal kota ngagaduhan PGOU (Perencanaan Kota sareng Rencana Manajemén) anu ngandung sadaya aspek anu diperyogikeun pikeun nyegah karusakan tina hujan anu paling beurat. Hawa na sareng ciri na kaasup kana PGOU daérah. Upami, salaku conto, kota ngalaman akibat serius ti DANA unggal taun, hal anu paling normal nyaéta aranjeunna nyobian nyiptakeun atanapi mesen infrastruktur anu diperyogikeun pikeun ngirangan karusakan.

Caah ngabalukarkeun karuksakan bahan anu lega sareng sababaraha nyawa diklaim unggal taun di nagara urang. Seuseueurna ku jalma-jalma anu kajebak dina kendaraan, tilelep atanapi kabawa ku arus sareng / atanapi aliran cai.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, cicirén tiis henteu langkung tina konsekuensi atanapi nami colloquial anu disebatkeun pikeun déprési terasing anu lumangsung dina luhurna anu disebat DANA.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.