Cina ngamimitian proyék pikeun ngabendung parobihan iklim

polusi di Cina

Sakumaha urang terang, Cina ngalaman tingkat polusi udara anu luhur anu nyababkeun panyawat kardio-pernapasan anu serius pikeun sadaya padumuk. Kualitas udara na handap pisan, gumantung kana cuaca anu ayeuna, langkung seueur gas anu konséntrasi sareng kualitas hawa langkung buruk.

Éta sababna mendakan tangkal mana anu paling kondusif pikeun ngirangan polusi Pikeun nyumbang kana perang ngalawan perubahan iklim penting pisan di Cina. Kumaha anjeun bakal diajar tangkal mana anu paling dipikaresep?

Polusi hébat di Cina

sateuacan sareng saatos kontaminasi

Hawa di Cina ngagaduhan kualitas hawa anu handap pisan kusabab kanyataanna aranjeunna seueur ngagunakeun batubara salaku bahan bakar. Jumlah ageung kendaraan dina sirkulasi, kapadetan penduduk sareng industri. Sadaya ieu nyiptakeun lapisan polusi di Cina anu ngajantenkeun teu tiasa dirawat. Jutaan sareng jutaan urang Tionghoa kedah kaluar nganggo masker sahingga partikel diaméterna 2,5 mikron henteu lebet kana alveoli paru-paru na. Partikel ieu nyababkeun panyakit pernapasan sareng pembuluh darah serius.

Ku alatan éta, penting pisan pikeun Cina diajar tangkal mana anu nyerep paling seueur CO2 pikeun manjangan aranjeunna sareng nyumbang kana perang ngalawan perubahan iklim. Pikeun ngalakukeun ieu, salah sahiji tujuan tina proyék anu dilaksanakeun di kota Cina Shanghai anu monitorna bakal dipasang anu bakal diajar karakteristik leuweung di metropolis.

Kalayan stasiun pangukuran ieu bakal tiasa nalungtik jinis-jinis tangkal anu sanggup nyerep langkung CO2 dina atmosfir. Salajengna, penting pikeun diajar tangkal mana anu tiasa ngahasilkeun ion oksigén paling négatip.

Diajar ngeunaan tangkal mana anu langkung saé pikeun parobihan iklim

sateuacan sareng saatos kontaminasi

Profésor Universitas Jiao Tong Liu Chunjiang, Éta anu mingpin proyék pikeun diajar tangkal anu paling épisién. Proyék ieu bakal ngawas efektivitas leuweung dina ngatur karbon dioksida, ngahasilkeun oksigén, ngatur polusi, meresihan hawa, sareng ngajaga kaanekaragaman hayati.

Sanés ngan ukur tangkal anu nyerep nyerep CO2 tapi ogé tatanén. Éta sababna naha panilitian ogé nangtoskeun kapadetan sareng jangkungna pepelakan anu paling épéktip dina merangan kontaminasi. Jarak anu kedah dijaga di antara tatangkalan ogé kedah diperhatoskeun, sabab upami silih ngiuhan, jumlah CO2 anu diserepna bakal ngirangan.

Kedah diperhatoskeun yén pendudukan sareng daérah mangrupikeun variabel anu penting pikeun proyék ieu hasil, kumargi Cina henteu sanggup "nyéépkeun" teuing daérah, kusabab éta tempatna kapadetan penduduk panggedéna di dunya. Data éta bakal ngabantosan pamaréntah lokal Cina nyandak kaputusan sareng ogé bakal ngabantosan pengurus leuweung ngatur leuweung na.

Stasiun munggaran ngamimitian operasi dina bulan Nopémber di Zhongshan Park sareng dijadwalkeun dipasang sababaraha bulan ka payun. jumlahna aya 12 stasiun pangawasan ékologis berkat proyék ieu anu dilakukeun ku Universitas Shanghai Jiao Tong. Salaku tambahan, monitor anu dipasang gaduh layar anu nunjukkeun penduduk sababaraha variabel meteorologis sapertos suhu, kalembaban, kapadetan polusi, jst. Ku cara kieu éta ogé nyiptakeun kasadaran sareng ngajantenkeun jalma terang ngeunaan kaayaan kualitas hawa anu dihirupkeunana.

Polusi sanes hiji-hijina masalah

Proyék ieu henteu ngan ukur bakal nimbangkeun variabel-variabel anu mangaruhan polusi sareng perubahan iklim tapi ogé bakal ngawas kaayaan taneuh sareng cai sareng pepelakan kalayan tujuan pikeun diajar pertumbuhan leuweung sareng kumaha ékologi leuweung robih.

Numutkeun data anu disayogikeun ku Liu, tutupan leuweung Shanghai, anu aglomerasi perkotaanna gaduh langkung ti 30 juta padumuk sareng tingkat polusi anu luhur, éta sakitar 15% taun kamari sareng kota ngarencanakeun naékkeun tingkat janten 25% ku 2040.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.