Catalonia tiasa kaleungitan pantai salaku akibat tina pemanasan global

Costa brava

Costa brava

Di Catalonia suhu bakal naék 0,8ºC dina sapuluh taun ka payun numutkeun Laporan katilu ngeunaan Perubahan Iklim di Catalonia (TICCC), anu bisa ngalangkungan pupusna gelombang panas tina 50 / taun ayeuna janten 2500 ku 2050.

Tapi aranjeunna henteu ngan ukur kedah ngungkulan masalah ieu, tapi ogé sareng kamungkinan leungitna pantai, sabab, numutkeun laporan, dina akhir abad ka lima kalima pantai bakal butuh tindakan pangropéa tambahan.

Sajaba ti éta, suhuna tiasa naék 1,4ºC sakumaha perkiraan ku total 140 élmuwan anu ilubiung dina laporan. Éta panginten henteu saé teuing, tapi nyatana, upami serangga anu nyababkeun panyakit serius sapertos dengue atanapi malaria dihasilkeun, aranjeunna tiasa sumping sareng nyababkeun seueur masalah.

Upami raksa dina térmométer tetep langkung luhur tibatan normal langkung lami tibatan biasana, maka langkung seueur kahuruan leuweung pasti bakal kajadian. Panas sareng usum halodo nyaéta khas Laut Tengah, tapi ku kanaékan 1,4ºC, résiko kahuruan bakal langkung ageung.

Perkawis hujan, Diperkirakeun yén dina pertengahan abad ieu bakal aya panurunan sareng median ngadeukeutan -10% dina usum semi, usum panas sareng usum gugur, anu nalika diperyogikeun langkung seueur cai, utamina dina bulan anu langkung haneut kusabab datangna wisatawan.

Waduk saos (Vic)

Ogé, nalika usum salju beuki hampang sareng usum panas beuki panas, ubur-ubur jeung ganggang toksik gaduh waktos langkung gampang pikeun ngalikeun, sedengkeun sababaraha spésiés anu has di basisir Catalan belah kalér.

Nanging, bahkan ngémutan sadayana, gas rumah kaca teras-teras dikaluarkeun. Sanaos Catalonia parantos nyobian nganalisis dampak parobihan iklim sareng nerapkeun kabijakan mitigasi sareng adaptasi pikeun ngusahakeun ngabantosan éta, numutkeun laporan, épék nyata tina tindakan ieu anu dilaksanakeun terbatas.

Anjeun tiasa maca laporan di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.