Cape Horn, sentinel perubahan iklim

Cape tanduk

Salah sahiji ti saeutik tempat parawan tinggaleun di planét, éta Cape tanduk Chili, anu dinyatakeun salaku Situs Warisan Dunya ku Unesco di 2005, parantos janten sentinel anyar perubahan iklim.

Di daérah anu ampir teu aya kagiatan manusa, dimana teu aya polusi sareng éta ogé jauh tina émisi industri, di juru ieu dunya flora sareng fauna hirup dina hirupna tanpa kedah hariwang ngeunaan naon-naon, dugi ka ayeuna.

Di ujung kidul buana Amérika urang tiasa mendakan sababaraha cai anu paling bersih sareng sababaraha leuweung héjo anu paling hirup di dunya. Daérah anu pikeun ayeuna parantos tiasa kabur tina pertumbuhan gancang manusa. Di dieu, Ricardo Rozzi, biologis sareng diréktur program konservasi Biocultural Subantarctic, dimana anjeunna ngagaduhan laboratorium.

Laboratorium alam, sabab sakumaha anjeunna nyalira nyarioskeun ka sakelompok wartawan anu ngiringan anjeunna tur éta Cabo de Hornos Biosfir Reserve, "ieu Taman Jurasic kanggo Hémisfér Kalér». Nanging, bentang ieu ogé parantos mimiti sangsara akibat parobihan iklim.

Cape Horn Bentang

Suhu laun ngaleutikan rata-rata 6ºC di daérah ieu, ngabalukarkeun siklus kahirupan serangga akuatik, sapertos lalat hideung, parantos maju. Nalika tempat ieu haneuteun, metabolisme sababaraha spésiés ngagancangan, nyababkeun pondokna siklus hirupna. Ieu dina gilirannana aya pangaruhna kana ékosistem, khususna manuk hijrah, anu angkat ka sana pikeun tuang nalika usum penetasan sababaraha serangga sareng ayeuna mendakan yén aranjeunna henteu ngagaduhan dahareun.

Di sisi anu sanésna, sanaos daérah anu dijagaan, Panaliti henteu terang naha éta bakal tiasa nolak panyerang spésiés anu asalna ti kalér.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.