Budaya Indus Valley diluyukeun sareng parobihan iklim

Gambar - Yogaenred.com

Kamanusaan parantos teras-terasan hoyong ngabandingkeun kaayaan pribadina sareng kaayaan batur pikeun nyandak tindakan anu diperlukeun pikeun nyegah masalah. Kami ngalakukeun hal anu sami ayeuna anu aya hubunganana sareng perubahan iklim. Kami hoyong terang kumaha budaya kuno adaptasi sareng parobahan anu béda anu lumangsung dina iklim pikeun terang naon anu kedah urang laksanakeun, sareng kumaha carana.

Ogé. Budaya Indus Valley, peradaban anu hirup ti 3000 ka 1300 SM di India belah kulon kalér, Anjeunna nolak parobihan iklim nyaluyukeun sakumaha mungkin sareng terang kaayaan anyar anu ditepikeun ka anjeunna.

Tilas padumukan manusa caket sumber cai; teu sia-sia, cairan mulia perlu pisan, henteu ngan ukur tetep hidrasi, tapi ogé tiasa ngokolakeun. Maka, dina awal Holocene, peradaban Indus ayana di caket Kotla Dahar, danau anu jero anu ngamungkinkeun aranjeunna gaduh hujan anu rutin sareng tetep, anu kusabab ayana na di luhur sadaya muson.

Salami periode 2200-2000 a. C., tingkat cai Kotla Dahar turun sacara progresif akibat lemahna muson sakumaha anu diungkabkeun ku rékaman speleothem (deposit mineral dina guha) di Oman sareng India timur laut. Nanging, aranjeunna neraskeun ka ditu.

Budaya Indo

Gambar - eAnswers.com

Dr Cameron Petrie, ti Divisi Arkéologi di Universitas Cambridge, nyarios:

Daripada dipaksa pikeun nguatkeun atanapi ngagedéan prakték mata pencaharian pikeun ngaréspon parobihan iklim, urang gaduh buktos panggunaan gedang, nasi, sareng legum tropis dina tahapan pra-perkotaan sareng pakotaan peradaban Indus. Bukti ieu nunjukkeun yén populasi lokal parantos diluyukeun sareng hirup dina kaayaan lingkungan anu variatif sareng variatif sateuacan dikembangkeun pusat kota sareng adaptasi ieu nguntungkeun nalika nyanghareupan parobihan di lingkungan lokal.

Kanggo inpo nu leuwih lengkep, klik di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.