Amsterdam serius ngeunaan parobihan iklim

Amsterdam ngalawan perubahan iklim

Ngawangkong ngeunaan parobihan iklim sareng solusi pikeun méréskeun pangaruhna sinonim sareng nyarioskeun Pasatujuan Paris. KTT yén ngalawan Perubahan Iklim anu diayakeun dina bulan Désémber 2015 mangrupikeun pangakuan internasional anu anyar pikeun mikawanoh pentingna planét anu kedah dilakukeun ngirangan sareng ngandung kanaékan suhu global di luhur 1,5 ° C.

Tujuanana ieu ambisius, tapi, tindakan sareng komitmen ku nagara-nagara henteu pati ambisius. Numutkeun ka PBB, lintasan tina naékna suhu anu urang gaduh Dinten upami sadayana teras-terasan sapertos kieu nyaéta 3,4 ° C. Sareng éta ngemutan yén sadaya nagara nerapkeun lengkep tindakan anu disatujuan di Paris.

Lampah pikeun ngirangan suhu

arsitéktur héjo di Amsterdam pikeun parobihan iklim

Kusabab kitu, Konperénsi Para Pesta Perubahan Iklim (COP22), anu lumangsung di Marrakech dina bulan Nopémber 2016, narékahan pikeun konkritisasi parobihan anu diarepkeun ieu tangtosna dina tindakan anu épéktip. Upami henteu, skénario anu paling mungkin parantos didéskripsikeun ku Bank Dunia salaku gelombang panas anu teu acan pernah terjadi, paningkatan siklon tropis, usum garing sareng kalaparan, sareng permukaan laut kalayan leungitna ékosistem, jst.

Jelas yén tujuan sareng ukuranana kedah robih atanapi langkung ketat kusabab, kanggo ayeuna, éta henteu cekap. Nyanghareupan pemanasan global sareng sadaya pangaruh négatip dina ékosistem sareng kahirupan sakumaha urang terang, kota maénkeun peran ngarah. Tingkat urbanisasi ayeuna di kota-kota henteu stabil dina waktosna. Éta pisan sababna naha parobihan diperyogikeun pikeun tiasa ngaréspon tantangan jaman urang, ngungkulan pasualan sapertos henteu sami, parobihan iklim, sareng pertumbuhan kota anu teu aman sareng teu berkelanjutan ieu.

Éta mangrupikeun kagiatan sadidinten sareng sadidinten sapertos mobilitas, ngangkut produk konsumén sareng tuangeun, manaskeun, garapan atanapi transportasi bahan bakar fosil, jst. Éta sadayana ieu anu nyumbang kana émisi CO2 anu ngagancangkeun parobihan iklim. Numutkeun data PBB, polusi kota di kota nyumbang ka ampir 3,4 juta maotna dini di dunya. Ieu kusabab polusi lingkungan ningkatkeun kamungkinan kaserang panyawat pernapasan sareng kardiovaskular.

Amsterdam ngalakukeun PR na

parobihan iklim Amsterdam sareng kelestarian

Éta pikeun sadayana anu disebatkeun di luhur yén Amsterdam parantos ngamimitian nerapkeun tindakan anu ditujukeun pikeun kelestarian kota anu langkung ageung. Salah sahiji aspirasi hébat na pikeun masalah polusi sareng perubahan iklim nyaéta tujuanana, dina taun 2050, janten kota anu leres-leres bebas tina émisi CO2.

Diantara léngkah-léngkah anu dilaksanakeun pikeun ngahontal kelestarian ieu nyaéta:

  • Program "Clean Air 2025" dimaksudkeun pikeun mobilitas berkelanjutan anu ngaleungitkeun émisi CO2 anu aya hubunganana sareng angkutan, umum sareng khusus swasta. Éta ogé diémutan ngagentos progresip beus solar ku modél émisi nol sareng paningkatan jumlah kendaraan listrik. Dukungan pikeun substitusi swasta kandaraan listrik ogé bakal diwanohkeun sareng rencana pangrojong pikeun individu sareng larangan pikeun béngsin sareng kendaraan solar. Kandaraan anu paling ngotorkeun bakal ningali aksésna diwatesan kana sababaraha daérah anu maju sapertos Madrid Rencana Manuela Carmena.
  • Énergi anu beresih sareng sustainable bakal diwanohkeun kalayan transisi tina panggunaan batubara sareng gas alam kana panggunaan bahan pembaharuan. Maka, dina 2050 Éta dimaksad pikeun ngaleungitkeun panggunaan gas alam di panjuru kota pikeun ngajantenkeun zona bébas tina émisi CO2. Dina opat taun ka hareup, diarepkeun sakitar 100.000 bumi tiasa dilebetkeun kana jaringan énggal kalayan énergi bersih, anu bakal diala ku ngaduruk sampah, nganggo énergi sésana tina industri, énergi panas bumi, gas héjo (anu ngaleupaskeun zat organik sapertos kandang atanapi lebu tutuwuhan), atanapi panggunaan panél surya.
  • Rencana kasadaran lingkungan sareng pendidikan. Ieu penting pisan pikeun ningkatkeun kualitas udara kota. Hiji proyék disebut TangkalWifi anu diusahakeun pikeun memotivasi tatangga pikeun ngajaga hawa bersih jalan-jalan di tukeran pikeun internét gratis. TreeWifi nempatkeun tempat-tempat manuk di tangkal-tangkal kota kalayan sénsor pikeun ngukur kualitas hawa sareng router WiFi anu nganggo konéksi Internét. Maka, salami tingkat polusi sareng kualitas udara umum tetep dina wates anu disarankeun, hateup bumi manuk bakal hérang héjo sareng tatangga bakal ngagaduhan WiFi gratis. Upami teu kitu, hateup bumi bakal hurung beureum sareng router bakal motong sambungan Internet.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, Amsterdam ngalaksanakeun padamelan saé sareng sésana kota-kota di dunya ogé kedah ngalaksanakeunana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.